Trussardi
Trussardi
ΤRUSSARDI

Ο οίκος Trussardi παρουσιάζει το νέο άρωμα Sound of Donna -Κομψό και αντισυμβατικό


Τα τακούνια ακούγονται στις σκάλες, ο άνεμος φυσάει τα μαλλιά της, μετάξι γλιστράει πάνω στο δερμάτινο παντελόνι της: αυτοί είναι οι ήχοι μιας θηλυκής, επαναστατικής, κομψής, εμβληματικής και σύγχρονης γυναίκας.

Ο ήχος της φωνής της ακούγεται πάνω από τα πάντα. Είναι απαλή και δυνατή, χωρίς σταματημό, σαν την ευτυχία, που πάλλεται με επιθυμία. Το Sound of Donna είναι το νέο γυναικείο άρωμα από τον οίκο Trussardi. Ένα άρωμα για τις γυναίκες που ανήκουν στην X Generation και στις Millennials που είναι: νέες, πολυάσχολες, αγαπούν τη δουλειά τους και τον ελεύθερο χρόνο τους. Λατρεύουν τη μουσική, τη ζωή και τις ευκαιρίες της, καθώς και τους άνδρες που μπορούν να τις κάνουν να γελούν πραγματικά. Το Sound of Donna, δημιουργία της Emilie Coppermann, είναι γεμάτο οσφρητικές εκπλήξεις, όπως η αντίθεση μεταξύ μανταρινιού και μανόλιας, πράσινου αμυγδάλου, tuberose, ηλιοτρόπιου και νότες Mont Blanc. Το άρωμα αποτίνει φόρο τιμής στην κομψότητα του οίκου, αλλά με ένα άγγιγμα ανυποχώρητης θηλυκότητας, ικανό να κερδίσει το κοινό, όπως μια pop επιτυχία.

 

 

ΤΟ ΑΡΩΜΑ

Κομψό αλλά και αντισυμβατικό, το Sound of Donna είναι ένα άρωμα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ανήκει σε μια νέα οσφρητική οικογένεια: Ανατολίτικο / Floral / Gourmand / Ξυλώδες. Στις νότες κορυφής, ο χυμός από μανταρίνι φλερτάρει με φρέσκα πράσινα αμύγδαλα και την απαράμιλλη φρεσκάδα της μανόλιας. Στις νότες καρδιάς, ο αισθησιασμός του tuberose εντείνεται από την αδιαμφισβήτητη θηλυκότητα του τριαντάφυλλου και την χαλαρή απαλότητα του ηλιοτρόπιου. Στις νότες βάσης, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία τριών στοιχείων, που συνήθως αντιπαραβάλλονται μεταξύ τους: το σανταλόξυλο, το πατσουλί και τη νότα του Mont Blanc. Το τελευταίο συστατικό είναι και το βασικό ολόκληρης της αρωματικής δημιουργίας.

Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Το κυρίαρχο χρώμα της συσκευασίας και του μπουκαλιού είναι το Pantone 18-3838 Ultra Violet, το χρώμα του 2018. Πρόκειται για έναν έντονα προκλητικό τόνο του βιολετί που αποπνέει πρωτοτυπία, αγνότητα και μια οραματική άποψη που χαράζει τη διαδρομή για το μέλλον. Οι αινιγματικές βιολέτες αποτελούσαν πάντοτε ένα σύμβολο της εκκεντρικότητας και της καλλιτεχνικής έμπνευσης. Ο άλλος τόνος που χρησιμοποιείται είναι το ασημί, το οποίο εμφανίζεται στο ανάγλυφο λογότυπο με την ονομασία του αρώματος, τόσο στις όψεις της συσκευασίας όσο και στου μπουκαλιού. Το μπουκάλι κοσμείται στα πλαϊνά από δύο λωρίδες σε ασημί απόχρωση. Το ίδιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί στο λογότυπο με σχήμα Τ - το αρχικό του Trussardi και το πρώτο σύμβολο της μάρκας - που είναι χαραγμένο στο καπάκι του μπουκαλιού. Οι οριζόντιες γραμμές σε σχήμα κύματος είναι ανάγλυφες πάνω στη συσκευασία και στο μπουκάλι: μια επαναστατική και ασυνήθιστη ερμηνεία του μουσικού πενταγράμμου. Ο σχεδιασμός του μπουκαλιού δεν έχει διαφορές στις δύο του όψεις, ώστε να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού από κάθε γωνία χωρίς προκαθορισμένη προοπτική. Είναι μια μεταφορά μιας γυναίκας που αφήνει το στίγμα της με τη μορφή του ήχου.

 

 

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Ένα έντονο πορτρέτο μιας γυναίκας που δημιουργήθηκε από την Emma Tempest, μια φωτογράφο μόδας και lifestyle γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κορνουάλη που τώρα ζει ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Η γυναίκα της καμπάνιας είναι η Annalisa, η όμορφη 33χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που έκανε το ντεμπούτο της στο talent show «Amici» το 2011 (κέρδισε το ειδικό βραβείο κριτικών) και έχει ήδη συμμετάσχει με επιτυχία σε τέσσερα Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo. Φέτος το υπέροχο τραγούδι της "Il mondo prima di te" κέρδισε την τρίτη θέση, το τηλεοπτικό του οποίου ξεπέρασε 21 εκατομμύρια προβολές. Η Annalisa – κατέχει πτυχίο φυσικής, έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram και ένα απεριόριστο πάθος για τη μουσική - είναι η τέλεια διασημότητα για το νέο άρωμα του οίκου Trussardi Parfums, Sound of Donna. Η ευλύγιστη φιγούρα της με το δερμάτινο παντελόνι και το σακάκι, ξεχωρίζει στο μπλε του ουρανού του Μιλάνου την αυγή. Τα γεμάτα κόκκινα χείλη της είναι ελαφρώς ανοιχτά. Ίσως χαμογελάει, ίσως πρόκειται να φιλήσει τον έρωτα της ζωής της. Σίγουρα τραγουδάει και βγάζει γοητευτικούς ήχους. Αυτό είναι το Sound of Donna, όπως φαίνεται από τα γράμματα στο μπουκάλι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της.

 

 

Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Είναι μέρα, σε έναν εξωτερικό χώρο. Το πρώτο φως της αυγής εμφανίζεται πάνω από την πόλη που ακόμα κοιμάται. Βρισκόμαστε στο Μιλάνο στην περιοχή Porta Nuova-Garibaldi-Isola-Varesine με την φουτουριστική αρχιτεκτονική της. Μια γυναίκα περπατάει προς την απίστευτα μοντέρνα γέφυρα πάνω από τη Via Melchior

Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Είναι μέρα, σε έναν εξωτερικό χώρο. Το πρώτο φως της αυγής εμφανίζεται πάνω από την πόλη που ακόμα κοιμάται. Βρισκόμαστε στο Μιλάνο στην περιοχή Porta Nuova-Garibaldi-Isola-Varesine με την φουτουριστική αρχιτεκτονική της. Μια γυναίκα περπατάει προς την απίστευτα μοντέρνα γέφυρα πάνω από τη Via Melchiorre Gioia, ένας ποδηλατοδρόμος και πεζόδρομος ενώνει ολόκληρη τη γειτονιά. Ο ήχος από τα βήματά της που ανεβαίνουν γρήγορα τις σκάλες προς την Piazza Gae Aulenti είναι σαν να την προαναγγέλλει. Η φιγούρα της είναι σαν μέρος του νέου ορίζοντα της πόλης. Η φωτογραφική μηχανή την ακολουθεί, την περικυκλώνει, στέκεται πρώτα στα μαλλιά της που τα έχει αναστατώσει ο αέρας, και μετά στα χείλη της, καθώς αρχίζει να τραγουδάει τους πρώτους στίχους του "Il mondo prima di te".

Στην αρχή η Annalisa μουρμουρίζει στην ίδια. Τότε η μουσική εκρήγνυται μέσα στο κορμί και την ψυχή της: είναι η τέχνη της, ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να ζει. Αρχίζει να τρέχει και οι μουσικοί εμφανίζονται για να παρέχουν μια έντονη συνοδεία στη φωνή της. Το τραγούδι μετατρέπεται σε καθαρή ενέργεια, μια ωδή στην χαρά και ευτυχία που κάνει όλα τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Υπάρχει ένας άνθρωπος στο τέλος της γέφυρας, που την περιμένει. Δεν είναι το μόνο πράγμα που απασχολεί το μυαλό της, αλλά εκείνη τη στιγμή, το μόνο που σκέφτεται είναι αυτός.

Συνέντευξη στην αρωματοποιό:

1.Αποφασίσατε να γίνετε αρωματοποιός στην ηλικία των 13 ετών κατά τη διάρκεια μιας σχολικής επίσκεψης στο εργοστάσιο Rochas στο Poissy όπου γνωρίσατε τον Nicolas Mamounias, τον αρωματοποιό του οίκου. Ποιος σας επηρέασε περισσότερο; Ο Nicolas Mamounias ή ο Jean-Louis Sieuzac, ο Dominique Ropion, ο Jean-Claude Ellena ή ο Maurice Roucel, οι τόσο μεγάλης φήμης αρωματοποιοί με τους οποίους συνεργαστήκατε στην πορεία σας;

Όλες αυτές οι γνωριμίες ήταν εξαιρετικά σημαντικές στα διάφορα στάδια της καριέρας μου. Κάθε φορά, για έναν διαφορετικό λόγο. Παρόλα αυτά, θα έλεγα ότι η μάθηση του «επαγγέλματος" από τον Dominique Ropion είχε ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. Απέκτησα μια συγκεκριμένη προσέγγιση, έναν συγκεκριμένο τρόπο εργασίας, πειθαρχία και επιμονή κοντά του. Ωστόσο, νομίζω ότι ήταν εξίσου σημαντικό για εμένα να γυρίσω σελίδα, να αποσπαστώ από αυτή την επιρροή και να δημιουργήσω το δικό μου στυλ αρωματοποιίας.

2.Πώς αποκτήσατε την ιδέα να χρησιμοποιήσετε νότες Mont Blanc;

Αυτό το επιδόρπιο πάντα με γοήτευε. Η λεπτότητα της σαντιγί, σε συνδυασμό με την τραγανή, ελαφριά μαρέγκα και τον πικάντικο αισθησιασμό του κάστανου. Είναι σαν ένα άρωμα από μόνο του!

3. Όταν λέτε tuberose, σκέφτεστε το Fracas, το οποίο υπάρχει από το 1948. Τι κάνει το Sound of Donna τόσο νέο και φρέσκο;

Για μένα το tuberose δεν έχει χρόνο. Είναι πέρα από το χρόνο και βρίσκει μια θέση σε τόσους πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Είναι επίσης ένα πολύ εκλεπτυσμένο, πολύπλευρο λουλούδι, οπότε υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να το ερμηνεύσουμε ξανά.

 

 

4. Η Chanel είπε ότι μια γυναίκα χωρίς άρωμα είναι γυναίκα χωρίς πεπρωμένο. Τι πιστεύετε;

Είχε απόλυτο δίκιο. Είναι ένα αόρατο αξεσουάρ που δρα άμεσα στο ασυνείδητο. Ένα υπέροχο όπλο!

5. Τι άρωμα φοράτε;

Φοράω πάντα τα αρώματα στα οποία εργάζομαι. Με άλλα λόγια, ποικίλλουν πολύ. Μπορώ να φορέσω το πρωί ένα άρωμα μανταρινιού και όταν φεύγω από το γραφείο να φοράω ένα άρωμα χτισμένο γύρω από το σανταλόξυλο.

6. Ποιες μυρωδιές απεχθάνεστε;

Υπάρχουν πολύ λίγες μυρωδιές που απεχθάνομαι. Πολύ σπάνια βρίσκω κάτι χωρίς ενδιαφέρον σε αυτές. Όλα είναι πηγή έμπνευσης. Πολύ δυνατές μυρωδιές μπορούν να με πειράξουν,ειδικά αν είναι φορτικές.