Μικροβίωμα & Ακμή: Στρατηγική διαχείρησης από την Δρ. Sophie Seite | 0 bovary.gr
Μικροβίωμα & Ακμή: Στρατηγική διαχείρησης από την Δρ. Sophie Seite | 0 bovary.gr

Μικροβίωμα & Ακμή: Στρατηγική διαχείρησης από την Δρ. Sophie Seite

Στα πλαίσια του 14ου Πανελλήνιου συνεδρίου Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας που διοργανώθηκε από την ΕΔΑΕ από την 1 έως τις 4 Νοεμβρίου, η επιστημονική διευθύντρια της La Roche-Posay, Δρ. Sophie Seite, μίλησε για τη σημασία της διαχείρισης του μικροβιώματος - ο πληθυσμός των μικροβίων που ζει πάνω στο δέρμα μας αλλά και σε άλλα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα - σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση πολλών δερματολογικών παθήσεων όπως η ακμή, η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα.

Από το 2011, η La Roche-Posay ως πρωτοπόρος στη μελέτη του μικροβιώματος του δέρματος, έχει διεξάγει 18 κλινικές μελέτες σε 1200 ασθενείς με διάφορες δερματολογικές παθήσεις με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Μέχρι σήμερα, οι συνήθεις θεραπείες για την ακμή επικεντρώνονταν σε ένα συγκεκριμένο βακτήριο με μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ακμής: το C. Acnes. Πρόσφατες έρευνες της La Roche-Posay κατέδειξαν ότι ένα διαφορετικό γένος παίζει επίσης σπουδαίο ρόλο στην προκαλούμενη φλεγμονή στην επιφάνεια του δέρματος: ο Σταφυλόκοκκος. Στο δέρμα με τάση ακμής, το μικροβίωμα -το ζωντανό οικοσύστημα που ζει στην επιφάνειά του- παρουσιάζει έλλειψη ισορροπίας. Πέραν της παρουσίας του C. Acnes, παρατηρείται υπερανάπτυξη του Σταφυλόκοκκου. Η ανισορροπία αυτή μπορεί να προκαλέσει αλλεπάλληλες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατέλειες επανεμφανίζονται -ακόμα και μετά από αποτελεσματική θεραπεία.
Η Δρ. Sophie Seite, κατέληξε πως το να σκοτώνεις τα βακτήρια στον οργανισμό δεν είναι πλέον ο σωστός τρόπος για να θεραπεύσεις μια ασθένεια.

Η γνώση του μικροβιώματος σε δερμοκαλλυντικά προϊόντα EFFACLAR DUO (+)

Η La Roche-Posay πρωτοπορεί με καινοτόμα δερμοκαλλυντικά προϊόντα που στοχεύουν στη διαχείριση της ακμής αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το EFFACLAR DUO (+) αποτελεί πραγματικό θρύλο, έχοντας γίνει συνώνυμο της διόρθωσης των σοβαρών ατελειών και της πρόληψης των σημαδιών, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε περισσότερους από 13.000 ασθενείς1. Προτείνετε επίσης και ως μονοθεραπεία ή ως συμπληρωματική αγωγή συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής. Η αποτελεσματικότητα του EFFACLAR DUO (+) παρατηρείτε από τις πρώτες κιόλας 12 ώρες.

Πώς λειτουργεί;

Ένα καινοτόμο σύμπλοκο πρεβιοτικών συστατικών συμβάλλει στην επανεξισορρόπηση του μικροβιώματος, στην ενίσχυση του φυσικού αμυντικού μηχανισμού του δέρματος, και στη ρύθμιση της φλεγμονής.

Τι σημαίνει αυτό για το δέρμα με τάση ακμής;

Το μικροβίωμα του δέρματος ανακτά την ισορροπία του. Η χαμηλού βαθμού φλεγμονή υποχωρεί, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση των ατελειών και των σημαδιών της ακμής. Η υποτροπή της ακμής περιορίζεται2.

  1. Compilation of 13 studies conducted by La Roche-Posay
  2. Mahé et al. Clinical, Cosmetic&Investigational Dermatology 2013, vol. 6, p. 191-196