Η Χριστουγεννιάτικη συλλογή του οίκου diptyque | 0 bovary.gr
Η Χριστουγεννιάτικη συλλογή του οίκου diptyque | 0 bovary.gr
DIPTYQUE

Η Χριστουγεννιάτικη συλλογή του οίκου diptyque


Για την έκδοση των πολυαναμενόμενων Χειμωνιάτικων συλλογών της για το 2018, η diptyque συνεργάζεται και πάλι με τον συνεργάτη της, εδώ και πολλά χρόνια, Pierre Marie.

Γεννημένος το 1982, ο Παριζιάνος designer με τον ιδιαίτερο κόσμο του, δημιουργεί πολύ συχνά αντικείμενα μόδας και εσωτερικής διακόσμησης. Ανάμεσα σε άλλα, είναι γνωστός για τα μεταξωτά μαντίλια που σχεδιάζει για τον Hermès από το 2008.

Οι δημιουργίες του συνδυάζουν πάντα την αφήγηση με τον διάκοσμο και ξεχωρίζουν για τη μπαρόκ πληθωρικότητα των εικόνων από τις οποίες αποτελούνται, όπως και από τον τρόπο του να προσεγγίζει το μοτίβο με μια προσήλωση που ευθυγραμμίζεται με τη γνησιότερη παράδοση των διακοσμητικών τεχνών. Ο Pierre Marie έχει ήδη συνεργαστεί με την diptyque στο παρελθόν, για τις Χειμωνιάτικες συλλογές του 2010 και 2016, και συμπράττει τακτικά με εικονογραφήσεις για τα αρώματά της.

Αντλεί συνήθως έμπνευση από τη φύση, τη λαϊκή παράδοση και τα κινούμενα σχέδια. Για τον Pierre Marie, η ίδια η ιστορία της diptyque, την οποία αγαπά ιδιαίτερα, αντιπροσωπεύει ένα απέραντο πεδίο δράσης.

Αυτή τη χρονιά, με τον «Μύθο του Βορρά», ο Pierre Marie έπλασε ένα χειμωνιάτικο παραμύθι, στο οποίο πρωταγωνιστούν πνεύματα από μια φανταστική λαϊκή παράδοση. Σ’ αυτήν την υπέροχη ιστορία, γραμμένη σε συνεργασία με τον Ahmed Terbaoui, τα κεριά της diptyque έχουν μαγικές δυνάμεις. Με το design και το άρωμά του, κάθε κερί αναπαριστά ένα από τα πνεύματα του μύθου και κρύβει ένα μυστικό που αποκαλύπτεται μέσα από μια τελετουργία επίκλησης.

The Legend of the North (Ο Μύθος του Βορρά):κείμενο Ahmed Terbaoui, σκίτσα Pierre Marie