Η Acqua di Parma επέλεξε το δημιουργικό όραμα του καλλιτέχνη Clym Evernden για να επανερμηνεύσει το εμβληματικό της άρωμα Colonia | 0 bovary.gr
Η Acqua di Parma επέλεξε το δημιουργικό όραμα του καλλιτέχνη Clym Evernden για να επανερμηνεύσει το εμβληματικό της άρωμα Colonia | 0 bovary.gr
ACQUA DI PARMA

Η Acqua di Parma επέλεξε το δημιουργικό όραμα του καλλιτέχνη Clym Evernden για να επανερμηνεύσει το εμβληματικό της άρωμα Colonia


Η Acqua di Parma, το brand που ενσαρκώνει το Ιταλικό lifestyle, επέλεξε το δημιουργικό όραμα του καλλιτέχνη Clym Evernden για να επανερμηνεύσει το εμβληματικό της άρωμα Colonia, με μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο.

Ένας πολυδιάστατος πρωταγωνιστής της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής, ένας πολυβραβευμένος καλλιτέχνης και καλλιτεχνικός διευθυντής μερικών από τα επιφανέστερα brands παγκοσμίως, ο Clym Evernden είναι γνωστός για το σήμα κατατεθέν του, τις ρευστές, γραφιστικές γραμμές με μελάνι, που χαρακτηρίζουν το προσωπικό του στιλ, όπως επίσης και για την τολμηρή και αστραφτερή χρήση του χρώματος.

Ο Clym κινείται άνετα με κάθε τύπου εκφραστικά μέσα: από τα σκίτσα σε χαρτί, τη σκηνογραφία, την παραγωγή video και τις εγκαταστάσεις ως τα έργα με χρήση πολυμέσων. Με τα ποιητικά, κινούμενα folded (αναδιπλούμενα) stories του και τα έξυπνα, ευφάνταστα posts του, απέκτησε ένα τεράστιο κοινό με περισσότερους από 85,000 followers στο λογαριασμό του στο Instagram @clymdraws.

Αναγνωρίζοντας στο απλό, όσο και σοφιστικέ στιλ του Clym, μια βαθιά συγγένεια με το brand, το project Colonia Artist Edition εμπεριέχει πλήρως τις αξίες της Acqua di Parma. Τα σκίτσα και οι εικονογραφήσεις του Clym, όλα αποκλειστικά σχεδιασμένα στο χέρι, χαρακτηρίζονται από αδιόρατες ατέλειες που τα κάνουν εντελώς μοναδικά και ακριβώς για το λόγο αυτό, ακόμα πιο τέλεια. Με πάνω από έναν αιώνα ιστορίας, η Acqua di Parma εκδήλωνε πάντα το πάθος της για την αριστοτεχνία και για αντικείμενα που έχουν δημιουργηθεί με υπομονή και χρόνο και τα οποία, με τα μικρά τους ψεγάδια, φέρουν μια ειλικρινή ζωντάνια.

“Ο Clym μας κέρδισε με την αυθεντική κομψότητα των έργων του. Δεν υπάρχει τίποτα ψεύτικο στην τέχνη του, μόνο μια ενστικτώδης και απίστευτα σοφιστικέ απλότητα , μια χαμηλόφωνη και ταυτόχρονα βαθιά αίσθηση χαράς, ακριβώς όπως η απλή, χωρίς κλισέ κομψότητα που χαρακτηρίζει το brand μας. Ο Clym ερμηνεύει τέλεια το lifestyle της Colonia, του αντιπροσωπευτικού αρώματος της Acqua di Parma, που εμπεριέχει όλες τις αξίες μας. Η Colonia είναι το άρωμα που αντιπροσωπεύει την επιτομή του Ιταλικού στιλ, μια δροσερή και ανάλαφρη σύνθεση που ακτινοβολεί τη χαρά της ζωής. Με το διακριτικό, μοντέρνο στιλ του, ο Clym κατόρθωσε να συλλάβει το πνεύμα του brand και του εμβληματικού του αρώματος. Όλη η συλλογή Artist Edition είναι η σύνθεση δύο γλωσσών που ενώνονται για να μιλήσουν σε ένα κοινό που αναζητά και εκτιμά την αυθεντικότητα”, αναφέρει η Laura Burdese, CEO και Πρόεδρος της Acqua di Parma.

“Είμαι ενθουσιασμένος που δουλεύω με ένα brand σαν την Acqua di Parma. Η Ιταλία είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς και τα αρώματα, το στιλ και η εικόνα του brand, μου θυμίζουν το φως και την ατμόσφαιρα των τοπίων που λατρεύω. Η Acqua di Parma είναι συνώνυμη της ανεπιτήδευτης, εκλεπτυσμένης πολυτέλειας, μακριά από την επίδειξη και τους τύπους, κάτι που βρίσκω πολύ σύγχρονο. Έχει επίσης ενδιαφέρον να ανακαλύπτω κάποια κοινά σημεία μεταξύ της δουλειάς μου και των οπτικών κωδίκων του brand με τη δυνατή, ξεκάθαρη ταυτότητά του. Το απλό λογότυπο, εμπνευσμένο από την Art Deco, με design σχεδιασμένο στο χέρι πάνω σε ένα μονοχρωματικό θέμα και στο κίτρινο της Πάρμας, έχει μια εκπληκτική οπτική δύναμη. Αυτή η απλότητα υπάρχει και στη δουλειά μου: μαύρες γραμμές που προβάλλουν πάνω σε έντονα και ζωηρά χρώματα. Όταν σχεδιάζω , οι πινελιές μου κινούνται γρήγορα με ένα σχεδόν ενστικτώδη τρόπο, αιχμαλωτίζοντας κάθε τι που παρατηρώ. Καταθέτω τα συναισθήματά μου στο χαρτί, χωρίς φίλτρα. Μια ειλικρίνεια και αμεσότητα που τις αναγνωρίζω και στην Acqua di Parma. Ήταν τιμή μου να δώσω τη δική μου ερμηνεία στο lifestyle της Colonia όπως και όλης της limited edition συλλογής. Οι νότες του αρώματος με μεταφέρουν σε ένα κομψό Ιταλικό ραφείο, αφήνοντας μια αίσθηση πάθους για την παράδοση, ανακατεμένη με μια φρέσκια και εξαιρετικά μοντέρνα ενέργεια”, δηλώνει ο καλλιτέχνης.

Η COLONIA ARTIST EDITION

Αντλώντας την έμπνευσή του από τον κόσμο της Colonia, ο Clym δημιούργησε μια ντελικάτη και κομψή οπτική ιστορία που καλύπτει ολόκληρο σχεδόν το Art Deco μπουκάλι της σειράς Colonia Artist Edition, ένα μοναδικό design γεννημένο από τις προσωπικές αναμνήσεις του καλλιτέχνη. Δουλεύοντας πάνω στο project, ο Clym έφερε στο νου μνήμες από ηλιόλουστα Ιταλικά palazzos, μισόκλειστα παντζούρια, με το φως να πλημμυρίζει τους εσωτερικούς χώρους, οι αέρινες κουρτίνες να σηκώνονται από το αεράκι και απ’ έξω το τιτίβισμα των πουλιών. Ο πρωταγωνιστής στο design της Colonia Artist είναι ένα μικρό πουλάκι: από μικρό παιδί, ο Clym γοητευόταν πάντα από τη φύση και πιο πολύ από τα πουλιά. Οι κινήσεις και οι πράξεις στις οποίες απεικονίζεται αυτό το μικρό πουλί, το μετατρέπουν σε αληθινό πρωταγωνιστή των ιστοριών που κυλούν με φυσικότητα, με τη μια σκηνή να περνά αβίαστα στην επόμενη: το μικρό πουλάκι πάει για shopping, κοιτάζει από το παράθυρο για να θαυμάσει τη θέα, πάει για σκι ή κάθεται πάνω σε ένα σύννεφο. Το σήμα κατατεθέν του Clym, οι μαύρες πινελιές, συνθέτουν ένα φυσικό και χαρούμενο ρυθμό. Το πίσω μέρος του μπουκαλιού φέρει την υπογραφή του καλλιτέχνη, όπως και το εμβληματικό κουτί-καπελιέρα που περιέχει το μπουκάλι της Colonia Artist, εναλλάξ με την εικόνα του μικρού πουλιού. Πρόκειται για μια σοφιστικέ και συναρπαστικά μαγική καλλιτεχνική έκδοση.

COLONIA. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΗ.

Λεμόνι, περγαμόντο της Καλαβρίας και πορτοκάλι: τα χρυσαφένια φρούτα της Acqua di Parma απελευθερώνουν τις αστραφτερές και διαυγείς νότες τους στον αέρα. Οι νότες αυτές γίνονται ακόμα πιο έντονες στην καρδιά του αρώματος όπου αναμειγνύονται με τις φλοράλ εσάνς της λεβάντας, της λουίζας και του δαμασκηνού ρόδου. Στη βάση, οι θερμές ξυλώδεις νότες του πολύτιμου βετιβέρ, του σανταλόξυλου και του πατσουλί σφραγίζουν αυτό το μοναδικό αγκάλιασμα.

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ACQUA DI PARMA x CLYM EVERNDEN

Το project Colonia Artist Edition αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας με τον Clym Evernden που περιλαμβάνει ολόκληρη τη Χριστουγεννιάτικη συλλογή της Acqua di Parma, για την οποία ο καλλιτέχνης έχει σχεδιάσει μια νέα και πρωτότυπη διακόσμηση σε γιορτινούς, ασημί τόνους.

• ARTIST EDITION COLONIA HAND WASH & CREAM SET
• ARTIST EDITION COLONIA CANDLE
• ARTIST EDITION COLONIA ROOM DIFFUSER
• Σειρά αρωματικών σετ ARTIST EDITION
• ARTIST EDITION LE NOBILI SOAP COLLECTION
• ARTIST EDITION COLONIA HAND WASH

Η συνεργασία με τον Clym Evernden εντάσσεται σε ένα προσεκτικό πλαίσιο καλλιτεχνικών projects τα οποία η Acqua di Parma έχει αναπτύξει μέσα στα χρόνια, μαζί με πολυσχιδείς και καλλιεργημένους ερμηνευτές. Ένα πειραματικό μονοπάτι με επίκεντρο τους οπτικούς κώδικες του brand και του εμβληματικού του αρώματος Colonia, που ερμηνεύονται ανάλογα με τη μοναδική και διακριτή ευαισθησία του εμπλεκόμενου Καλλιτέχνη και που κάθε φορά, δημιουργούν εντυπωσιακά έργα τέχνης. Από την Colonia Edizione Murano του Giorgio Vigna, στην Colonia Designer Edition του Luca Scacchetti και την Colonia Centenary Edition που δημιουργήθηκε από τον οίκο Damiani σε 100 μόνο αριθμημένα κομμάτια, η Acqua di Parma τιμά το εμβληματικό της άρωμα, την Colonia και τη δεξιοτεχνία ως μια από τις θεμελιώδεις αξίες της. Ακολουθώντας τον στόχο αυτό η Acqua di Parma δημιουργεί μια νέα Colonia Artist Edition με τον Clym Evernden. Ένας φόρος τιμής στη σοφιστικέ ελαφρότητα της Ιταλίας που αντιπροσωπεύει η Acqua di Parma σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα προϊόντα Acqua di Parma διατίθενται στα πολυκαταστήματα Αttica και στο atticabeauty.gr