VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL
VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL
CHANEL

Η ανοιξιάτικη συλλογή μακιγιάζ του οίκου Chanel μας ταξιδεύει στην Ανατολική Ασία


«Δεν μπορείς να ζεις σε έναν περιορισμένο ορίζοντα. Σε πνίγει» - Gabrielle Chanel.

Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα άνοιξε νέους ορίζοντες και έφερε νέα δεδομένα στη διάχυση του φωτός, στη makeup artist του οίκου Chanel, Lucia Pica

Από τη μια η λάμψη των ψαριών που καταγράφηκαν σε μια αγορά στο Τόκιο, τα μαζεμένα καλώδια σε ένα δρόμο στη Σεούλ, η Lucia Pica κατέγραψε λεπτομέρειες από την καθημερινότητα του πολιτισμού της Ανατολικής Ασίας και τις ερμήνευσε με το δικό της τρόπο. Μία λεπτομερή εκτίμηση της ήρεμης ομορφιάς των πιο απλών αντικειμένων αποτελούν την έμπνευσή της για την ανοιξιάτικη συλλογή μακιγιάζ του 2019, VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL του οίκου Chanel.

Το βάθος και η φινέτσα εκφράζονται άψογα από την Pica στο παιχνίδι με το φως και την αρχιτεκτονική που δημιουργεί. Το διαφανές, νέο προϊόν BAUME ESSENTIEL δημιουργεί μια δροσερή, "υγρή" λάμψη στο δέρμα που δίνει ζωή στο πρόσωπο, δημιουργώντας απαλά γλυπτικά εφέ. Ένα προϊόν εμπλουτισμένο από μαργαριταρένια λάμψη που δίνει χαρακτήρα στο μακιγιάζ, χωρίς να το βαραίνει. 

 

 

VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL
VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL

Τα μάτια λάμπουν από ζωντάνια, με τις υπέροχες υφές των OMBRE PREMIÈRE CRÈME και LES 9 Ο OMBRES, δύο από τα πιο βασικά προϊόντα της συλλογής VISION D'ASIE: L'ART DU DÉTAIL. Το κρεμώδες, μεταλλικό OMBRE PREMIÈRE CRÈME, Patine Bronze είναι ένα εντυπωσιακό προϊόν που μπορεί να φορεθεί μόνο του ή και κάτω από τις αποχρώσεις της παλέτας  LES 9 OMBRES για να τονίσει τις αποχρώσεις. Όσο για το μακιγιάζ των χειλιών εκεί κυριαρχεί το ισχυρό, πλούσιο ματ ROUGE ALLURE VELVET και το ROUGE ALLURE LIQUID POWDER. Τέλος για τα νύχια οι προκλητικές αποχρώσεις LE VERNIS πάνε την περιποίηση άκρων ένα επίπεδο παραπάνω.

«Μου αρέσει να δίνω στο μακιγιάζ την ελευθερία να ταξιδεύει. Ποτέ δε θέλω να περιορίσω τις γυναίκες να συμβιβαστούν ή να ακολουθήσουν το cliché της τελειότητας» είπε χαρακτηριστικά η Lucia Pica για την ανοιξιάτικη συλλογή του γαλλικού οίκου.



Η Lucia Pica μελέτησε τα σχήματα, τις υφές και τη διάχυση του φωτός, των φωτογραφιών που τράβηξε στην Ανατολική Ασία και από εκεί γεννήθηκε η συλλογή VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL.
«Η μεγέθυνση και σμίκρυνση των φωτογραφιών είναι σαν την εφαρμογή μακιγιάζ.  Πλησιάζω για την εφαρμογή, κάνω ένα βήμα πίσω να δω και ύστερα κάνω ξανά zoom για να δω περισσότερα. Το layering του χρώματος και του φωτός κάνει το αποτέλεσμα πολύ πιο δυνατό.»

Αν πρέπει να περιγράψουμε με λίγα λόγια τη συλλογή τότε θα αναφερθούμε στις κομψές υφές και στο ποιητικό χρώμα.

«Η ομορφιά της ατέλειας έχει νόημα για μένα όσον αφορά αυτό που κάνω - Θέλω κάτι που αισθάνεται ζωντανό»- Lucia Pica

VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL
VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL

ΜΑΤΙΑ

Η Lucia Pica παρουσιάζει μία εξαιρετικά απαλή παλέτα συμπληρωματικών αποχρώσεων που δίνουν στη γυναίμα την ελευθερία να ταξιδεύει και να ανακαλύπτει τις ευαισθησίες που κρύβονται σε χώρες και ηπείρους. Με μια τεράστια γκάμα από λαμπερές, ματ αλλά και κρεμώδες υφές η παλέτα LES 9 OMBRES και το δυναμικό OMBRE PREMIÈRE CRÈME, μπορούν να δημιουργήσουν από ένα απαλό ζεστό, μέχρι ένα έντονο δυναμικό look, ανάλογα με την προσωπικό στιλ που έχει κάθε γυναίκα.

Το κρεμώδες ,μεταλλικό OMBRE PREMIÈRE CRÈME μπορεί να φορεθεί μόνο του αλλά συνδυάζεται και με οποιαδήποτε σκιά από την παλέτα, χαρίζοντας επιπλέον ένταση στις αποχρώσεις της.

LES 9 OMBRES EDITION N°2: οι αποχρώσεις της παλέτας

  1. A satiny gold
  2. A satiny platinum
  3. An ivory champagne
  4. A matte beige
  5. A satiny gold green
  6. A matte brick red
  7. A luminous matte dusty blue
  8. An intense matte deep brown
  9. A deep petrol blue

OMBRE PREMIÈRE CRÈME Patine Bronze: ένα σατινέ χρυσό bronze

ΠΡΟΣΩΠΟ

Tο  ανοιξιάτικο makeup του οίκου Chanel χαρίζει ένα φυσικό, λαμπερό look στο πρόσωπο, στα χείλη και τα μάτια. Το βασικό προϊόν της συλλογής VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL είναι το BAUME
ESSENTIEL silky gel stick
. Ένα προϊόν που εισχωρεί στην επιδερμίδα και προσφέρει μία φρεσκάδα, ένα αβίαστο μοντέρνο look στην επιδερμίδα. Για να εφαρμόζεται η σωστή ποσότητα, η Lucia δημιούργησε το κατάλληλο πινέλο. Με το PINCEAU ILLUMINATEUR RÉTRACTABLE, το προϊόν BAUME ESSENTIEL μπορεί να εφαρμοστεί παντού στο πρόσωπο, στα μήλα για ένα δροσερό, φρέσκο look πριν το κρεμώδες ρουζ, στο κινητό βλέφαρο για μια μικρή δόση λάμψης ή ακόμη και στο κόκκαλο των φρυδιών για να ορίσει το σχήμα τους.

«Το φρέσκο, γήινο ροζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Είναι ένα απαλό προϊόν που ορίζει τα σχήματα του προσώπου, χωρίς να είναι βαρύ το αποτέλεσμα.» - Lucia Pica.

BAUME ESSENTIEL Transparent: ;ένα απαλό, ροζέ, see-through προϊόν
BAUME ESSENTIEL Sculpting: ένα ελαφρώς σατινέ ροδακινί, see-through προϊόν
PINCEAU ILLUMINATEUR RÉTRACTABLE: το απαραίτητο πινέλο

BAUME ESSENTIEL Transparent, BAUME ESSENTIEL Sculpting
BAUME ESSENTIEL Transparent, BAUME ESSENTIEL Sculpting

ΧΕΙΛΗ

Τα χείλη ανθίζουν με τις ανοιξάτικες αφίξεις, καθώς ζωηρές αποχρώσεις ζωντανεύουν με ματ φινιρίσματα. Το πολυτελές, κρεμώδες ROUGE ALLURE VELVET κυριαρχεί σε μια αισθησιακή παλέτα που θυμίζει την ησυχία και την αγάπη της ασιατικής αρχαιότητας. Ενώ το ROUGE ALLURE LIQUID POWDER θυμίζει τη ζωντάνια της Ιαπωνίας και τον υπερσύγχρονο μοντέρνο χαρακτήρα της Νότιας Κορέας.

«Για εμένα τα κραγιόν έχουν την αίσθηση της θηλυκότητας. Παράλληλα η σκόνη λιώνει στο δέρμα. Πρόκειται για εξελιγμένες υφές.» - Lucia Pica

ROUGE ALLURE VELVET Nuance: ένα βερυκοκί μπεζ
ROUGE ALLURE VELVET Impérial: ένα κεραμιδί κόκκινο
ROUGE ALLURE VELVET Infrarose: ένα λαμπερό βατόμουρο
ROUGE ALLURE LIQUID POWDER Electric Blossom: ένα πορτοκαλί της παπαρούνας
ROUGE ALLURE LIQUID POWDER Bittersweet: ένα βιολετί φούξια

ROUGE ALLURE VELVET-ROUGE ALLURE LIQUID POWDER
ROUGE ALLURE VELVET-ROUGE ALLURE LIQUID POWDER

ΝΥΧΙΑ

LE VERNIS, η τελευταία πινελιά στην ανοιξιάτικη συλλογή μακιγιάζ του οίκου Chanel. Σε αποχρώσεις που αντικατοπτρίζουν την Ανατολική Ασία, τη χάρη, τη σεμνότητα που κρύβει. Electric αποχρώσεις με δυναμικό χαρακτήρα που  βασίζονται στο φως.

Ενώ το LE VERNIS Bleached Mauve είναι ένα δροσερό ροζ μπεζ που θυμίζει τα χρώματα του ήλιου, LE VERNIS NÉON Techno Bloom φέρει τον ηλεκτρικό παλμό του σύγχρονου Τόκιο και της Σεούλ.

«Μπορεί να ήταν η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αξιολόγηση πώς οι άνθρωποι είναι μέσα σε όλα στην Ιαπωνία, ή γενικότερα η αστική εμπειρία της Νότιας Κορέας, σε κάθε περίπτωση εκεί ανακαλύψαμε την ομορφιά»,- Lucia Pica

LE VERNIS Bleached Mauve: ένα μωβ μπεζ
LE VERNIS NéON Techno Bloom: ένα neon φούξια

LE VERNIS
LE VERNIS