Instagram/franciskurkdjian
Instagram/franciskurkdjian
BEAUTY DIARIES

Francis Kurkdjian: Ο ταλαντούχος αρωματοποιός προτείνει μία αρωματική γκαρνταρόμπα για κάθε γυναίκα


Ο Francis Kurkdjian είναι ένας καλλιτέχνης. Από τους πιο ταλαντούχους και γνωστούς αρωματοποιούς παγκοσμίως.

Έχει βάλει τη μαγεία του, το όραμά του και την πίστη του για πολύτιμα και ιδιαίτερα συστατικά σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα και πολυφορεμένα αρώματα όλων των εποχών. Μέχρι που αποφάσισε να δημιουργήσει έναν ολοδικό του οίκο, πολυτελή κι αλλιώτικο.

Για την ιστορία, ξεκίνησε με σπουδές στο κλασικό μπαλέτο και στο πιάνο. Στη συνέχεια, μπήκε στη διεθνής σχολή αρωματοποιίας κι αμέσως μετά την αποφοίτησή του έκανε και την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, το πρώτο του άρωμα (1995): το Le Mâle του Jean Paul Gaultier. Ακολουθούν πολλά και πάρα πολύ σημαντικά λανσαρίσματα που φέρουν την υπογραφή του. Κι έτσι το 2001 ξεκινά να στήνει το δικό του εργαστήρι αρωμάτων (επί παραγγελία). Και λίγο μετά φτάνει το 2009 να εγκαινιάζει το Maison Francis Kurkdjian και την μπουτίκ του.

Το όραμά του ήταν ξεκάθαρο. Ήθελε να φτιάξει τον πολυτελέστερο σύγχρονο οίκο αρωμάτων, στον οποίο η πολυτέλεια θα ορίζεται από το εξαιρετικό: εξαιρετική δημιουργικότητα, εξαιρετική δεξιοτεχνία και εξαιρετική εμπειρία για τον πελάτη. Και το έκανε με το παραπάνω. «Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε χαρά στους πελάτες μας δημιουργώντας ένα ταξίδι ανάτασης μέσα από τα αρώματα» εξηγεί ο Marc Chaya, CEO και συν-δημιουργός του οίκου Maison Francis Kurkdjian, όπου απαιτητικοί και ευφάνταστοι άνθρωποι κάθε ηλικίας επιστεύονται με κλειστά μάτια για να ζήσουν το διαφορετικό.

Διαβάστε περισσότερα για τον Francis Kurkdjian στο Beautydiaries.gr