Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
FAB AWARDS

Για πρώτη φορά αναδείχτηκαν τα καλύτερα Fashion & Beauty Brands

Μια λαμπερή βραδιά με ομορφιά και στιλ. Ένα event που κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Πάνω από 250 υψηλόβαθμα στελέχη των σημαντικότερων εταιρειών του fashion & beauty industry, δημοσιογράφοι, fashion & beauty editors, bloggers, influencers, celebrities και σημαίνοντες άνθρωποι της μόδας και της ομορφιάς παρευρέθηκαν στην τελετή απονομής των FAB- Fashion & Beauty Awards που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στο Art Factory στην Πειραιώς.

Τα βραβεία, τα οποία διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά από το Fashion Daily και την Boussias Communications είχαν ως στόχο να αναδείξουν τα πιο καινοτόμα fashion και beauty brands και να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές marketing και επικοινωνίας τους.

Την παρουσίαση ανέλαβε η ηθοποιός και παρουσιάστρια, Ντορέττα Παπαδημητρίου, που με το έξυπνο πνεύμα της και τις εύστοχες ατάκες της κατέκτησε κοινό και βραβευθέντες.

Οι χώροι του Art Factory είχαν μετατραπεί σε ένα ατμοσφαιρικό FABulous περιβάλλον που ταίριαζε απόλυτα στο concept της βραδιάς.

Ο Γιάννης Τσεκλένης και η κυρία Βερνίκου
Ο Γιάννης Τσεκλένης και η κυρία Βερνίκου

Σημειώνεται ότι, τις υποψηφιότητες των FAB Awards αξιολόγησε και ψήφισε κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από πάνω από 30 εκπροσώπους από το συνολικό «οικοσύστημα» της μόδας, της ομορφιάς και του retail, όπως ανώτερα και ανώτατα στελέχη της, στελέχη από εταιρείες διαφήμισης και επικοινωνίας, fashion & beauty editors, influencers, καθηγητές και θεσμικούς εκπροσώπους, με Πρόεδρο την κα Βαρβάρα Βερνίκου, Διευθύνουσα Σύμβουλο, του Κλάδου πολυκαταστημάτων της Notos Com Holdings. Η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής δήλωσε: «Σε μία διεθνοποιημένη αγορά, η επιτυχία και η καταξίωση ενός ονόματος δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Ο καινούργιος θεσμός των Fashion & Beauty- FAΒ Awards, μόνο να προσφέρει μπορεί, μόνο να τονώσει την προσπάθεια μπορεί, με αποτέλεσμα βεβαίως να αναβαθμίσει και να εξελίξει την ίδια την αγορά».

Ζωή Πυθαρούλη, Communications Manager Sephora και Γιώργος Βερύκιος, Γενικός Διευθυντής Sephora
Ζωή Πυθαρούλη, Communications Manager Sephora και Γιώργος Βερύκιος, Γενικός Διευθυντής Sephora

Tην ύψιστη διάκριση Best Beauty Brand απέσπασε η Dust + Cream. O Λέανδρος Καρακατσάνης, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Dust+Cream, δήλωσε σχετικά: «Το βραβείο αυτό αποτελεί για εμάς αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουμε αδιάλειπτα για την παραγωγή και διάθεση σύγχρονων και ποιοτικών καλλυντικών προϊόντων σε προσιτές τιμές, αλλά και την παράλληλη δημιουργία υψηλής εικόνας σημείων λιανικής».

Η ομάδα των νικητών. Dust & Cream σε απαρτία
Η ομάδα των νικητών. Dust & Cream σε απαρτία

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, που απέσπασαν τα Platinum βραβεία ανά ενότητα ήταν οι:

  • Ενότητα: Best Brands in Fashion: Triumph. 
  • Ενότητα: Best Brands in Fashion Retail: Maison Marasil. 
  • Ενότητα: Best Brands in Beauty: Mineral 89 από τη VICHY. 
  • Ενότητα: Best Brands in Beauty Retail: sephora.gr.
  • Ενότητα: Marketing for Fashion & Beauty Brands: Puma Suede 50 by Ozon.
Νικητής στην κατηγορία του το Mineral 89
Νικητής στην κατηγορία του το Mineral 89

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς, ήταν η απονομή τιμητικών βραβείων για τη συνολική τους προσφορά στον χώρο, σε τρεις σπουδαίους ανθρώπους της μόδας και της ομορφιάς. Συγκεκριμένα, Life Achievement Award απονεμήθηκε στον κορυφαίο Έλληνα σχεδιαστή μόδα Γιάννη Τσεκλένη, τον άνθρωπο που έβγαλε την ελληνική μόδα στο εξωτερικό, την Κατερίνα Τερζοπούλου, την πρώτη Ελληνίδα που μπήκε ως δημοσιογράφος και φωτογράφος μόδας στις επιδείξεις των μεγάλων οίκων και τη Μάϋρα Βαγιωνή Στασινοπούλου που -από τις συνταγές της γιαγιάς της- δημιούργησε μία πολυεθνική εταιρεία καλλυντικών, βάζοντας τα φυσικά ελληνικά καλλυντικά στον παγκόσμιο χάρτη.

Η Beauty story teller του Bovary.gr, Έφη Ανέστη δίνει βραβείο στην Carroten
Η Beauty story teller του Bovary.gr, Έφη Ανέστη δίνει βραβείο στην Carroten

Στην τελετή παρευρέθηκαν και πολλά γνωστά ονόματα της μόδας και της ομορφιάς, της τηλεόρασης, των media και της showbiz, όπως Τζένη Μπαλατσινού, Χριστίνα Κοντοβά, Αϊνόλα Τερζοπούλου, Μιχάλης Πάντος, Νάσος Ντότσικας, Τόνια Φουσέκη, Μιχαήλ Αλέξανδρος Πάσσος, Έφη Ανέστη, Ελεάνα Κυρκιλή, Μαριλού Ρεπαπή, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κρικοριάν κ.λπ.