Χαμογελαστά κορίτσια/ Shutterstock
Χαμογελαστά κορίτσια/ Shutterstock
LA ROCHE-POSAY

Τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay έχουν δεσμευτεί να φροντίζουν το δέρμα των ασθενών με καρκίνο


Οι θεραπείες για τον καρκίνο έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία... Οι ιατρικές εξελίξεις έχουν φέρει στο προσκήνιο νέες θεραπευτικές μεθόδους, οδηγώντας σε μια ολοένα και πιο εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε ασθενή. Όμως, κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να επηρεαστεί και το δέρμα και να εμφανιστούν αντιδράσεις, οι οποίες ονομάζονται «δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες».

Oι ανεπιθύμητες ενέργειες επηρεάζουν τόσο το δέρμα αλλά και τη ψυχολογία των ασθενών.
Με την κατάλληλη δερμοκαλλυντική φροντίδα, τα συμπτώματα αυτά, μπορούν να εξισορροπηθούν και να ανακουφιστούν με αποτέλεσμα να βελτιωθεί συνολικά η ποιότητα
ζωής των ασθενών.

Αποστολή της La Roche-Posay είναι να αλλάζει τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος και πόσο μάλλον των ασθενών με καρκίνο και σε αυτό το πλαίσιο εκτός των προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας αναπτύσσει δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ισχυρές Γυναίκες/Shutterstock
Ισχυρές Γυναίκες/Shutterstock

Οι δράσεις της La Roche-Posay για τους ασθενείς με καρκίνο

To Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay, πρωτοπορεί στη φροντίδα ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο. Άνοιξε το 1904 και βρίσκεται στο κέντρο της Γαλλίας. Σήμερα, είναι το No 1 Δερματολογικό Ιαματικό Κέντρο στην Ευρώπη και υποδέχεται ετησίως περίπου 8.000 ασθενείς από όλο τον κόσμο. Από το 2009 άνοιξε τις πύλες του και σε ογκολογικούς ασθενείς, προσφέροντας ανακουφιστικές θεραπείες που αποκαθιστούν την άνεση και την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων με καρκίνο. Οι ιαματικές θεραπείες μετά τον καρκίνο αποτελούν μια νέα θεραπευτική προσέγγιση, που βοηθά στην αποκατάσταση τόσο του δέρματος όσο και της ψυχολογίας των ασθενών. Το 2010, διεξήχθησαν μελέτες παρατήρησης για την αξιολόγηση των ευεργετικών επιπτώσεων των ιαματικών θεραπειών στο δέρμα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο. Οι μελέτες αυτές έδειξαν ότι το 82%-98% αυτών των ασθενών είχαν σημειώσει σημαντική βελτίωση μέχρι το τέλος των ιαματικών θεραπειών.

Εκτός από την φροντίδα του δέρματός τους, οι επισκέπτες του Ιαματικού Κέντρου έχουν επίσης πρόσβαση σε πολλές θεραπείες υποστηρικτικής φροντίδας: τα εργαστήρια μακιγιάζ βοηθούν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους και προσφέρουν αίσθηση ευεξίας και άνεσης. Αυτές οι υπηρεσίες κάνουν το Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay πρωτοπόρο στη φροντίδα των ασθενών με δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες από τις θεραπείες για τον καρκίνο.

ESKIMO: Μια ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας για την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της θεραπείας κατά του καρκίνου στο δέρμα. Η La Roche-Posay συγκέντρωσε μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από δερματολόγους και ογκολόγους, οι οποίοι ειδικεύονται στα δερματολογικά προβλήματα που σχετίζονται με τις θεραπείες για τον καρκίνο του δέρματος. Αυτή η ομάδα εργασίας, γνωστή ως ESKIMO - European SKIn Management in Oncology, έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών και στόχος της είναι να παρέχει συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλη φροντίδα του δέρματος των ασθενών με καρκίνο.

www.larocheposay.gr
Από τον Μάιο του 2018, η Ελληνική ιστοσελίδα της La Roche-Posay εμπλουτίστηκε με περιεχόμενο που απευθύνεται στους ογκολογικούς ασθενείς και στόχο έχει την ενημέρωση για της ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν στο δέρμα οι θεραπείες κατά του καρκίνου, την παροχή συμβουλών αποκατάστασης της επιδερμίδας μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών καθώς και προσωπικές μαρτυρίες και συμβουλές για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών. Παράλληλα και για πρώτη φορά δημιουργήθηκε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ασθενών και των συγγενών τους https://www.youtube.com/watch?v=es-YJ8hK5oI