Ψεκασμός αρώματος/Shutterstock
Ψεκασμός αρώματος/Shutterstock
ΑΡΩΜΑ

Αν σας αρέσουν τα καθαρά, φρέσκα αρώματα, επενδύστε σε ένα από αυτά


Είναι διακριτικά, έχουν μία δόση νοσταλγίας και σίγουρα ταιριάζουν απόλυτα στον ανοιξιάτικο καιρό.

Όταν η φύση ανθίζει, ο ήλιος μονοπωλεί τα πρωινά μας και τα μεταξωτά, ανάλαφρα υφάσματα έχουν πάρει τη θέση των χοντρών και ζεστών πουλόβερ, το άρωμα που μας χαρακτηρίζει θέλουμε να χαρακτηρίζεται με δύο μόνο λέξεις. Καθαρό, φρέσκο αυτές είναι οι λέξεις που αναζητάμε στις νέες κυκλοφορίες των αρωμάτων για τη συγκεκριμένη εποχή.

Πολλοί περιγράφουν τα συγκεκριμένα αρώματα και ως πουδρέ. Η μυρωδιά τους είναι διακριτική, χωρίς να περνάει απαρατήρη από κανέναν. Αρκούν μερικά ψεκάσματα στα κατάλληλα σημεία του σώματος για να αποκτήσουμε αυτή την αίσθηση φρεσκάδας.

Νότες από άνθη, βανίλια, φρούτα ίσως και από ξύλο μπορούν να συνθέσουν το ιδανικό άρωμα που αναζητάτε.

Υπάρχουν ήδη στην αγορά κάποια καθαρά αρώματα που αξίζουν την προσοχή σας. Εμείς επιλέξαμε κάποια από αυτά και σας προκαλούμε να τα δοκιμάσετε. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι είναι αυτό που ψάχνετε!

Γυναίκα φοράει το άρωμά της/Shutterstock
Γυναίκα φοράει το άρωμά της/Shutterstock

Miu Miu Fleur D’Argent

Αρχικά να σας πούμε ότι πρόκειγια για το τελευταίο πνευματικό δημιούργημα της Miuccia Prada και του αρωματοποιού Daniel Andrier. Σκεφτείτε πως είναι σα να φοράτε ένα σακάκι πάνω από ένα εκθαμβωτικό φόρεμα, το άρωμα εισβάλλει στο χώρο με τον πιο κομψό τρόπο και στη συνέχεια εξαπλώνεται αισθησιακά.

Άρωμα καθαρό, φρέσκο και αισθησιακό και αυτό λόγω της εκλεπτυσμένης τουμπερόζας που είναι ένα πιο έντονο, πιο ώριμο λευκό άνθος. Για να ισορροπήσει το άρωμα , από τη σύνθεσή του δε λείπει το Musk Accord και το Akigalawood, το χαρακτηριστικόσυστατικό για τον οίκο Miu Miu, που προσδίδει μια πλούσια, πρώιμη σφαιρικότητα. 

 

Tom Ford Private Blend White Suede

Είναι δύσκολο κανείς να επιλέξει ένα μόνο άρωμα από τον οίκο Tom Ford. Και πόσο μάλλον όταν αναζητάμε κάποιο για την κατηγορία των φρέσκων, καθαρών αρωμάτων. Το Tom Ford Private Blend White Suede είναι ίσως η πιο ρομαντική επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Οι απαλές, λευκές νότες του musk και του τριαντάφυλλου συνδυάζονται σε ένα παιχνίδι με την απρόσμενη αίσθηση του δέρματος – suede. Ένα πλήθος τριαντάφυλλων Βουλγαρίας ανοίγει το άρωμα, σε συνδυασμό με τις πρώτες νύξεις από το musk. Αυτή η ρομαντική χειρονομία εξισορροπείται όμορφα από μια αίσθηση χρυσαφένιου σαφράν –ένα πολύτιμο μπαχαρικό γνωστό κι αυτό για τον διπλό του, γλυκόπικρο θερμό χαρακτήρα– και μια πινελιά από πικάντικο θυμάρι.

Eau de Parfum Intense, Tiffany & Co

Κάποιες γυναίκες αναζητούν καθαρά αρώματα, τα οποία ωστόσο διατηρούν τον έντονο και ισχυρό τους χαρακτήρα. Το Eau de Parfum Intense από τον Tiffany & Co έχει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά. Αποτελεί μια πλούσια και ακόμη πιο έντονη εκδοχή του κλασικού αρώματος του οίκου. Αυτό το musky και floral άρωμα είναι μια πιο ισχυρή εκδοχή του προηγουμένου, περικυκλωμένο από θέρμη και αισθησιασμό,που το κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστό. Αν έχετε δοκιμάσει το κλασικό άρωμα του οίκου και το έχετε ξεχωρίσει, τότε σίγουρα το Eau de Parfum Intense θα προστεθεί στη συλλογή σας.

Frangipani Flower, Jo Malone

Όσοι επιλέγουν αρώματα Jo Malone London δύσκολα ξεφεύγουν από το συγκεκριμένο οίκο. Οι λάτρεις λοιπόν των καθαρών, φρέσκων αρωμάτων αλλά και όσοι παραμένουν πιστοί στο Λονδρέζικο οίκο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Απρίλιο για να απολαύσουν το ολοκαίνουριο Frangipani Flower, το οποίο θα βγει σε περιοιρισμένη διαθεσιμότητα.
Υπνωτίζει με τη ζεστασιά του ήλιου και τη γλυκιά, ελαφριά του αίσθηση. Τα αστραφτερά πέταλα από γιασεμί και το εξωτικό ylang ylang το κάνουν ξεχωριστό και γοητευτικό. Αναδεικνύεται από κρεμώδες σανταλόξυλο και μια δροσερή νότα λεμονιού. Ένα άρωμα που θα σας συνοδεύσει όλες τις εποχές του χρόνου, όχι μόνο την άνοιξη!