5 προϊόντα αντιγήρανσης, Φωτογραφία: Shutterstock/By Mangostar
5 προϊόντα αντιγήρανσης, Φωτογραφία: Shutterstock/By Mangostar
BEAUTY DIARIES

5 προϊόντα αντιγήρανσης στα οποία ορκίζονται οι Beauty editors -Και δικαίως


Η αντιγήρανση σημαίνει να έχεις πρόληψη. Η πρόληψη θέλει ενυδάτωση και πιο συγκεκριμένα, ενυδάτωση πλούσια και ενισχυμένη.

Κι επειδή με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα παράγει λιγότερο κολλαγόνο, κι όταν το κολλαγόνο είναι λιγότερο το στρώμα στήριξης του δέρματος αντιμετωπίζει πρόβλημα, χρειάζεται να προστατευθούμε καθημερινά και πολύ από την εξωγενή γήρανση.

Οι επιστήμονες άλλωστε ορκίζονται ότι αυτή η εξωγενής γήρανση είναι σύνηθες φαινόμενο πια και αν μη τι άλλο διαχειρίσιμη.

Γι' αυτό λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζει ότι το καλό γονίδιο δεν αρκεί για να κλείσεις πονηρά το μάτι στο χρόνο, απαιτείται και μία κάποια ενίσχυση στην καθημερινή σου περιποίηση και φροντίδα.

Οι επιστημονικές μελέτες άλλωστε δείχνουν ότι οι ρυτίδες εμφανίζονται νωρίς πια (από την ηλικία των 30) γιατί ο ήλιος, το κάπνισμα, το στρες, αλλά και η ατμοσφαιρική ρύπανση επιβαρύνουν κάθε επιδερμίδα (όσο φανταστικό κι αν είναι το γονίδιό του). 

Ξεκίνα λοιπόν από νωρίς να κάνεις ένα σημαντικό βήμα στην περιποίησή σου και επίλεξε βήματα (απολέπιση και τόνωση), αλλά και προϊόντα σ' αυτή, που από τη μία λειτουργούν αποτελεσματικά στην πρόωρη γήρανση κι από την άλλη επαναφέρουν τη χαμένη ζωντάνια και λάμψη, προλαμβάνοντας τα πιο σοβαρά σημάδια του χρόνου. 

Προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, αλλά κι απολεπιστικούς κι αναπλαστικούς παράγοντες είναι must-have και ανάλογα με την ηλικία, τις ρυτίδες και γενικότερα την κατάσταση της επιδερμίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντατικά, πιο αραιά, ή και σαν θεραπεία μετά από ξενύχτια, κούραση και πιο δύσκολες περιόδους στρες. 

Συγκέντρωσα, λοιπόν εδώ, για σένα τα 5 πιο τέλεια όπλα της κοσμετολογίας, που αντιμετωπίζουν την οξειδωτική φθορά, τις ρυτίδες, την έλλειψη ενυδάτωσης και τη θαμπή όψη. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει.

 Jacob Mejicanos/unsplash
Jacob Mejicanos/unsplash

La Prairie, Cellular Swiss UV Protection Veil

Ένα εκπληκτικά διάφανο κι ανάλαφρο προϊόν ενυδάτωσης και προστασίας για σένα που κινείσαι στην πόλη. Σχεδιασμένο με ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, προστατεύει από τις ακτίνες UVB και UVA, που μπορούν να προκαλέσουν σκούρες κηλίδες κι αποχρωματισμό και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, που διαρκεί. 

Chanel, Sublimage La Creme

Ενισχυμένη με αγνά και πολύτιμα συστατικά, αυτή η πολύτιμη και τέλεια κρέμα με υπέροχα απαλή υφή, είναι η νέα γενιά στην ολοκληρωμένη δράση αντιγήρανσης. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή το δέρμα αναζωογονείται σε βάθος και αποκτά μια υγιή και νεανική όψη.  

Estee Lauder, Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II

Το πιο τέλειο προϊόν θρέψης κι αναδόμησης, που δουλεύει εντατικά τη νύχτα, για να επιδιορθώσει της βλάβες που έχουν προκύψει τη μέρα. Ξεχωρίζει για την αποκλειστική τεχνολογία ChronoluxCB, που μεγιστοποιεί τη νυχτερινή ανανέωση κάθε επιδερμίδας, ενώ το Υαλουρονικό Οξύ που περιέχει, λειτουργεί ως ένας φυσικός μαγνήτης ενυδάτωσης. 

 Azamat Zhanisov/unsplash
Azamat Zhanisov/unsplash

Lancôme, Absolue L' Extrait Elixir

Είναι μια πολυτελής κι υπέροχη κρέμα ενυδάτωσης, που περιέχει έως και 2 εκατομμύρια μητρικά κύτταρα των πιο μοναδικών τριαντάφυλλων. Και λόγω αυτής της μαγικής σύνθεσης, διαθέτει πολύτιμες ιδιότητες ανθεκτικότητας, ζωντάνιας και προσαρμοστικότητας για να χαρίσει πιο σφριγηλή, πιο ελαστική και πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Dior, Prestige L' Huile Souveraine  

Ένα εξαιρετικό προϊόν θρέψης, που ανεφοδιάζει εντατικά το δέρμα με λιπίδια. Παρασκευασμένο από 100% φυσικά έλαια, η μεταξένια λεία υφή του σέβεται και γίνεται αμέσως ένα ακόμη με την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Στο άγγιγμα το δέρμα μοιάζει μεταμορφωμένο. Απόλυτα λείο, ανακτά την απεριόριστη απαλότητα και τη σφιχτή σφριγηλότητα της νιότης του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή χρήση ή και σαν εντατική θεραπεία ενός μήνα.  

Διαβάστε επίσης: Η beauty editor Εφη Ανέστη θέλει να σε κάνει να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Το πιο τέλειο powder foundation είναι εδώ και είναι έμπνευση μιας ιδιαίτερης γυναικείας προσωπικότητας

10 προϊόντα με SPF γιατί είναι σημαντικό να φοράς αντηλιακή και το χειμώνα