Είναι τελικά ένα Micerall προϊόν μαλλιών ό,τι καλύτερο για καθημερινή χρήση; Φωτογραφία: Unsplash/Megan Lewis
Είναι τελικά ένα Micerall προϊόν μαλλιών ό,τι καλύτερο για καθημερινή χρήση; Φωτογραφία: Unsplash/Megan Lewis
BEAUTY DIARIES

Είναι άραγε ένα Micellar προϊόν μαλλιών ό,τι καλύτερο για το καθημερινό hair look σου;


Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Ενα νερό προσώπου micellar δεν λείπει πια από κανένα μπάνιο κι είναι για την επιδερμίδα must-have για το καθημερινό και γρήγορο ντεμακιγιάζ.

Για την ιστορία, το νερό micellar πρωτοεμφανίστηκε στην Γαλλία για να βοηθήσει τις Γαλλίδες να καταπολεμήσουν την επίδραση του σκληρού νερού του Παρισιού, αλλά με την εξέλιξη του σύγχρονου τρόπου ζωής, αυτό το διάφανο κι απλό νεράκι έγινε ένα παγκόσμιο trend, που χρησιμοποιείται μετά μανίας σήμερα και για τον καθαρισμό της επιδερμίδας, από τις υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων, λόγω των αυξανόμενων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Παρατηρώντας, λοιπόν, όλο αυτό που συνέβη με το micellar για το πρόσωπο, οι επιστήμονες μαλλιών κλείστηκαν στα εργαστήριά τους, προκειμένου να δημιουργήσουν αλλιώτικα σαμπουάν, κοντίσιονερ κ.α (ακά Micellar), που να προσφέρουν ένα άμεσο κι αποτελεσματικό καθαρισμό σ΄αυτά, χωρίς να ξηραίνουν την τρίχα.

Αλλωστε, σε σύγκριση με την επιδερμίδα, τα μαλλιά εκτίθενται σε μεγαλύτερο βαθμό στη ρύπανση, λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειάς τους και διαθέτουν λιγότερα μέσα προστασίας από τους ρύπους, καθώς δεν περιέχουν ενεργούς κυτταρικούς μηχανισμούς για τη χρήση ορισμένων ουσιών που μεταφέρονται μέσω της ρύπανσης.

Διαβάστε περισσότερα για το Micellar προϊόν μαλλιών στο beautydiaries.gr