H La Prairie παρουσιάζει την Platinum Rare Cellular Life Lotion | 0 bovary.gr
H La Prairie παρουσιάζει την Platinum Rare Cellular Life Lotion | 0 bovary.gr
LA PRAIRIE

H La Prairie παρουσιάζει την Platinum Rare Cellular Life Lotion


Με αφορμή το νέο καινοτόμο λανσάρισμα της συλλογής Platinum Rare Collection ο ελβετικός οίκος La Prairie ανέθεσε στον γνωστό Ελβετό αρχιτέκτονα Mario Botta να δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο εμπνευσμένο από την προέλευση της ζωής.

Το εντυπωσιακό έργο με ονομασία Archisculpture βρισκόταν στον χώρο της La Prairie στην έκθεση Art Basel του Μαϊάμι στα μέσα Δεκεμβρίου.

"Η έκθεση Art Basel στο Μαϊάμι σηματοδοτεί το δεύτερο έτος συνεργασίας μας με την Art Basel, η οποία πιστεύουμε ότι είναι ιδανική για να εκφράσει την εγγενή σχέση της La Prairie με τον κόσμο της τέχνης", δήλωσε ο Greg Prodromides, Chief Marketing Officer του οίκου La Prairie. "Κατά τη δημιουργία της τελευταίας καινοτομίας της La Prairie - Platinum Rare Cellular Life-Lotion, οι Ελβετοί επιστήμονες της La Prairie επεδίωξαν να εντοπίσουν την πηγή της αναζωογόνησης, να απομονώσουν και να αιχμαλωτίσουν τη δύναμη της στην καρδιά της διαδικασίας της αναζωογόνησης. Η δύναμη της ζωής είναι αυτή που μας ενέπνευσε να ξεκινήσουμε αυτή την πολύ ιδιαίτερη καλλιτεχνική συνεργασία με τον Mario ", πρόσθεσε.

Σχεδιάζοντας μια κατασκευή σε φυσικό μέγεθος που δεν προορίζεται μόνο για να την παρατηρούν και να την θαυμάζουν εξωτερικά, αλλά για να μπαίνει κάποιος μέσα και να την βιώνει από το εσωτερικό της, ο κ. Botta μπόρεσε να αποτυπώσει την ουσία από όπου ξεκινά η ζωή. Οι κομψές κάθετες ξύλινες λωρίδες, ευθυγραμμισμένες, σχεδόν σαν θηλυκές καμπύλες, προσκαλούν τον επισκέπτη να ερευνήσει τι βρίσκεται στο εσωτερικό της κατασκευής. Μόλις βρεθεί στο εσωτερικό της, ο επισκέπτης βιώνει έναν χώρο που του προσφέρει μια ανάπαυλα από τον έξω κόσμο - ένα μέρος όπου ο χρόνος παραμένει στάσιμος.
 

O Ελβετός αρχιτέκτονας Mario Botta
O Ελβετός αρχιτέκτονας Mario Botta

Παρακινούμενος να καθίσει στο μοναδικό σκαμνί του χώρου, ο θεατής γίνεται μέρος της τέχνης. Η ακουστική είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να περιβάλλει τον θεατή-συμμετέχοντα με μια παλλόμενη, σιωπηλή σύνθεση ήχου που ενισχύει την οικειότητα του εσωτερικού χώρου. Μέσω της έξυπνα σχεδιασμένης οριζόντιας οθόνης, ο συμμετέχων μπορεί να δει έναν άλλο συμμετέχοντα, καθισμένο
απέναντι σε έναν ίδιο καμπύλο χώρο. Έτσι, οι δύο τους μοιράζονται την ίδια αίσθηση, αν και μόνο φευγαλέα.

"Ήθελα αυτή η στιγμή να είναι μια αμοιβαία ανταλλαγή με έναν ήσυχο, προσωπικό τρόπο", δήλωσε ο κ. Botta. "Η ζωή ξεκινάει μεσα στον πιο όμορφο, ζεστό χώρο, αυτό που θέλω να προσφέρω στον θεατή είναι μια εμπειρία σαν αυτήν και πάλι – να του προσφέρω την ευκαιρία να σκεφτεί την προέλευση της ζωής". Με αυτή την τελευταία συνεργασία με ακόμα έναν Ελβετό καλλιτέχνη, τον κ Botta και την εμπνευσμένη κατασκευή του – που είναι συγχρόνως ένα γλυπτό αλλά και μία κατασκευή – που συνδυάζει τους κώδικες του Bauhaus - τόσο στενά που σχετίζεται με την σχεδιαστική αισθητική της La Prairie - να προσφέρει μια εντελώς μοναδική, ασυνήθιστη, εμπειρία που τονίζει την πηγή της ζωής.

Πράγματι, ο πυρήνας της δουλειάς του κ. Botta έχει στενή σχέση με το Bauhaus, επιδεικνύοντας σαφείς επιρροές από τους Le Corbusier, Carlo Scarpa και Louis Kahn. Ο κ Botta, επικεφαλής του «Ticino Tendenza», ή «Ticino Style» - χαρακτηριζόμενο από την ακρίβεια καθώς και την χειροποίητη ποιότητα του,- του έχει εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των κύριων αισθητικών παραδόσεων της ελβετικής σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Παραδείγματα αυτής της προσέγγισης είναι το Μουσείο Jean Tinguely στη Βασιλεία, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, το Μουσείο της Samsung στη Σεούλ και η Πινακοθήκη Watari-Um στο Τόκιο. Το έργο του αποτελεί μια μοναδική συμβίωση του ορθολογισμού, του μοντερνισμού, της αντίληψης της ιστορίας, του σεβασμού προς το τοπίο και της έμφασης στην ποιητική φύση της κατασκευής. Όπως η La Prairie επισημαίνει την ομορφιά του σχεδιασμού και την ισχυρή αποτελεσματικότητα σε κάθε μία από τις δημιουργίες της, το έργο του κ. Botta είναι η πεμπτουσία της μορφής και της λειτουργικότητας.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της συνεργασίας του οίκου La Prairie με τον Mario Botta παρουσιάστηκε στην Art Basel στο Miami Beach ως μέρος της συνεχιζόμενης συνεργασίας της La Prairie με την κορυφαία έκθεση τέχνης παγκοσμίως. Προς τιμήν της αφοσίωσης του κ. Botta στη σημασία της κοινής εμπειρίας της τέχνης, η La Prairie πραγματοποίησε μια δωρεά στο Fondazione Teatro dell'Architettura, ένα πολιτιστικό κέντρο σχεδιασμένο από τον κ. Botta. "Η συμβολή σε ένα πολιτιστικό ίδρυμα είναι η φυσική εξέλιξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης και παρουσίας της La Prairie στον κόσμο της Σύγχρονης Τέχνης", δήλωσε ο Greg Prodromides.

O Ελβετός αρχιτέκτονας Mario Botta
O Ελβετός αρχιτέκτονας Mario Botta

PLATINUM RARE CELLULAR LIFE-LOTION

Η Υψηλή-Ραπτική, η Υψηλή-Ωρολογοποιία και η Υψηλή-Κοσμηματολογία, τομείς που αναδεικνύουν μια ανώτερη τέχνη, και παραπέμπουν σε έναν κόσμο ξεχωριστό. Σε έναν κόσμο ο οποίος περιστρέφεται γύρω από το λαμπρό αστερισμό της δημιουργικότητας, το αριστοτεχνικό savoir-faire, τα πιο εξαιρετικά συστατικά και της αποκλειστικής συνύπαρξης με το εξαιρετικό.

Κατά τη δημιουργία των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, η La Prairie εφαρμόζει τις ίδιες αρχές με εκείνες των υπολοίπων πολυτελών οίκων, από τη λεπτομερή επιλογή των πρώτων υλών, τη χρήση πολύτιμων συστατικών, μέχρι την αυθεντία στη διαμόρφωση των προϊόντων της και τον κορυφαίο σχεδιασμό των συσκευασιών της. Η συλλογή Platinum Rare, ίσως η πιο χαρακτηριστική συλλογή της La Prairie, την οποία διέπουν αυτές οι αξίες της τέχνης, προσφέρει μια εξαίσια εμπειρία συνώνυμη με αυτή της απόλαυσης, με ένα όνειρο που ξετυλίγεται μέσα από την επιθυμία - όπως και οι πιο πολυτελείς δημιουργίες ενός πραγματικού οίκου συνώνυμου με την πολυτέλεια.

PLATINUM RARE CELLULAR LIFE-LOTION
PLATINUM RARE CELLULAR LIFE-LOTION

Η ένωση των αξιών πολυτέλειας savoir-faire μαζί με τα εξαιρετικά οφέλη για τη φροντίδα της επιδερμίδας καθορίζει την ουσία της Υψηλής-Αναζωογόνησης - της υψηλής τέχνης που αναδεικνύει μια νεανική εμφάνιση του οίκου La Prairie. Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία, η Συλλογή Platinum Rare επαναπροσδιορίζει την ανανέωση της επιδερμίδας όπως την ξέρουμε. Η Υψηλή Αναζωογόνηση δεν εμπεριέχει μόνο τη μοναδική παράδοση τεχνογνωσίας της La Prairie – την τολμηρή καινοτομία, τη μοναδική δεξιοτεχνία, τα σπάνια συστατικά και την εκλεπτυσμένη και μαγευτική εμπειρία - αλλά και αξίες που ωθούνται σε ένα ανώτερο επίπεδο.

Η εμπειρία της Υψηλής-Αναζωογόνησης Platinum Rare ξεκινά με την τελευταία καινοτομία που προέρχεται μέσα από τα ελβετικά εργαστήρια του οίκου La Prairie: την Platinum Rare Cellular Life-Lotion. Μια νέα αρχή για την επιδερμίδα σας, που προσφέρει μια ασυναγώνιστη σύνθεση προερχόμενη από την πηγή της ζωής. Εμπνευσμένη από την αέναη ομορφιά και τη δύναμη της πλατίνας, είναι το σημείο από όπου ξεκινάει η Υψηλή-Αναζωογόνηση.

Όπως και τα άλλα προϊόντα της συλλογής, το Platinum Rare Cellular Life-Lotion εγχέεται με την αέναη πλατίνα. Το αποτέλεσμα μετά από χρόνια ερευνών - είναι ένα πραγματικό δημιούργημα Υψηλής τεχνολογίας - που προσφέρει το πρώτο βήμα στο τελετουργικό της συλλογής Platinum Rare -μια Αναζωογόνηση Υψηλής Ποιότητας για την επιδερμίδα. Η Platinum Rare Cellu-lar Life-Lotion είναι ένα pre serum treatment, μια περιποίηση essence-in-lotion που βοηθά στην ενίσχυση της ανανεωμένης εμφάνισης της επιδερμίδας, υποστηρίζοντας τις πιο βασικές διαδικασίες αποτοξίνωσης – για ανανεωμένη επιδερμίδα χωρίς τοξίνες : προετοιμάζοντας την ιδανικά για να επωφεληθεί από τις ανανεωτικές θεραπείες που ακολουθούν.

PLATINUM RARE CELLULAR LIFE-LOTION
PLATINUM RARE CELLULAR LIFE-LOTION

Η γήρανση της επιδερμίδας χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση φθορών και τη σταδιακή απώλεια λειτουργιών αυτής. Η αναζωογόνηση, από την άλλη, απομακρύνει τις υπάρχουσες φθορές και αποτρέπει τις μελλοντικές φθορές, με στόχο την ιδανική αποκατάσταση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Συνεπώς, η αναζωογόνηση της επιδερμίδας εξαρτάται από την ιδανική λειτουργία των κυττάρων, την παραγωγή ενέργειας των κυττάρων και την ικανότητα των κυττάρων να προστατεύονται από εξωτερικούς και εσωτερικούς ερεθισμούς. Το Platinum Rare Cellular Life-Lotion δρα σε αυτά τα τρία επίπεδα.

  • Πρώτον, βοηθά την ικανότητα των κυττάρων της επιδερμίδας να αποσπούν και να ανακυκλώνουν τις βλαβερές για την επιδερμίδα πρωτεΐνες ώστε να εξασφαλίζουν τις κατάλληλες κυτταρικές λειτουργίες.
  • Δεύτερον, βοηθά την ανακύκλωση κατεστραμμένων μιτοχονδρίων για να εξασφαλιστεί το κατάλληλο κυτταρικό ενεργειακό επίπεδο.
  • Τέλος, βοηθά την επιδερμίδα να προστατεύεται από τις επιβλαβείς επιδράσεις εξωτερικών και εσωτερικών στρεσογόνων παραγόντων ενισχύοντας το δίκτυο αποτοξινωτικών και αντιοξειδωτικών ενζύμων της επιδερμίδας.

Εμπλουτισμένη με Πεπτίδιο Πλατίνας και ισχυρά συστατικά που βοηθούν τους αποτοξινωτικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, η Platinum Rare Cellular Life-Lotion ενισχύεται περαιτέρω με το Αποκλειστικό Κυτταρικό Σύμπλεγμα της La Prairie, παρέχοντας στην επιδερμίδα τα απαραίτητα θρεπτικά και αναζωογονητικά συστατικά. Η υφή της επιδερμίδας βελτιώνεται, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες εξομαλύνονται και η ελαστικότητα της επιδερμίδας ενισχύεται.