Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ESTEE LAUDER

Πώς η σωστή περιποίηση προσώπου ενεργοποιεί τις λειτουργίες της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του ύπνου


Είναι γνωστό ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία. Kι όμως, 1 στους 3 ενηλίκους παραπονιέται για κάποια διαταραχή ύπνου.

Έτσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζοντας τις διαστάσεις του προβλήματος, έχει ορίσει την τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Ας το γιορτάσουμε! Στόχος της ημέρας είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας και να δούμε με προσοχή τη σημασία του ύπνου για την υγεία μας, γνωρίζοντας παράλληλα τις συνέπειες της αϋπνίας.

Η έλλειψη ύπνου έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι διαταράσσει τους βιολογικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να αποτυπώνει τα πάντα όλα στην επιδερμίδα. Και μόνο το ότι με την έλλειψη ύπνου παράγεται περισσότερη κορτιζόλη (η ορμόνη του στρες) από τον οργανισμό, αρκεί για να καταλάβεις τι συμβαίνει από τη μείωση παραγωγής κολλαγόνου κι ελαστίνης. 

Οι ειδικοί επιμένουν ότι με την έλλειψη ύπνου απορρυθμίζεται κι η διαδικασία σύνθεση της μελατονίνης (της ορμόνης που βοηθά τον οργανισμό να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο). Κι εδώ οι επιστήμονες της δερματολογίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν πόσο σημαντικό είναι να κοιμάσαι καλά έτσι ώστε να δουλεύει σωστά κι ο μηχανισμός ανάπλασης της επιδερμίδας σου. 

Αφού λοιπόν συνειδητοποιήσεις ότι όσο εσύ κοιμάσαι κάθε κύτταρο της επιδερμίδας σου δουλεύει εντατικά για να επιδιορθώσει τις όποιες φθορές του και να προλάβει να αποτοξινωθεί και να ανανεωθεί πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, τότε δες ξεκάθαρα και τους λόγους που η βραδινή ρουτίνα περιποίησης είναι ωφέλιμη και τελείως must-have.

Προς υπενθύμιση, όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, τα λεπτά αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας διαστέλλονται κι έτσι λίγο ή πολύ σχηματίζονται και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου. Η έλλειψη ύπνου και κατά συνέπεια, η απορρύθμιση των φυσικών μηχανισμών επανόρθωσης, διαταράσσουν και τη σωστή λειτουργία του προστατευτικού φραγμού, οπότε η επιδερμίδα σου γίνεται ευάλωτη απέναντι σε περιβαλλοντικούς ρύπους και μικροοργανισμούς, με αποτέλεσμα να δείχνει θαμπή κι άτονη. Τέλος, η μείωση του κολλαγόνου, που συμβαίνει σ’ αυτή λόγω έλλειψη ύπνου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους δημιουργίας ρυτίδων. 

Αν λοιπόν δεν κοιμάσαι πολύ καλά, για να μπορέσεις να αποφύγεις τις δυσλειτουργίες της επιδερμίδας σου, ακολούθησε πιστά μια ρουτίνα περιποίησης, χρησιμοποιώντας την τελείως σωστή σειρά περιποίησης, που θα είναι η απόλυτη νυχτερινή σου βάρδια και προστασία. Η Estée Lauder έχει το καλύτερο πρόγραμμα νυχτερινής περιποίησης. Κάτι που η ίδια ακολουθώ ευλαβικά, καθώς κοιμάμαι ελάχιστα. 

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να απομακρύνεις κάθε βράδυ σχολαστικά το μακιγιάζ και τους ρύπους της ημέρας. Δοκίμασε το Advanced Night Micro Cleansing Balm. Ένα ελαφρύ balm που μετατρέπεται σε μεταξένιο έλαιο καθαρισμού καθώς κάνεις μασάζ στην επιδερμίδα, ενώ με την προσθήκη νερού, μεταμορφώνεται σε ένα βελούδινο γαλάκτωμα, που ξεπλένεται εύκολα, αφήνοντας μια υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας. Μ’ αυτό τον τρόπο η διαδικασία επανόρθωσης και ανανέωσης των κυττάρων διευκολύνεται σημαντικά. 

Το δεύτερο εξίσου απαραίτητο κι ουσιαστικό βήμα είναι η βαθιά θρέψη της επιδερμίδας κι επιδιόρθωση όποιας φθοράς προκύψει από την έλλειψη ύπνου. Δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν νυχτερινής φροντίδας από το Νο 1 ορό παγκοσμίως, Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II. Το εφαρμόζεις πριν το προϊόν ενυδάτωσής σου και κάνεις για λίγα δευτερόλπετα με τα ακροδάχτυλα μασάζ σε πρόσωπο και λαιμό.

Αντιμετωπίζει ξηρότητα, αφυδάτωση, μικρές γραμμές και ρυτίδες, αλλά κι έλλειψη λάμψης. Προσωπικά, δεν κάνω χωρίς αυτό!

Και τέλος, μην ξεχνάς την περιοχή των ματιών. Το Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery είναι ιδανικό για τη σωστή νυχτερινή περίπολο. Με 10 φορές πιο συμπυκνωμένη τεχνολογία επιδιόρθωσης -αυτή η εξαιρετική σύνθεση περιποίησης, συμβάλλει στην επιδιόρθωση των ορατών σημαδιών γήρανσης που προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου, την UV ακτινοβολία, τη ρύπανση, ακόμα και από το μπλε φως. Αποδεδειγμένα αποκαλύπτει μια πιο λαμπερή, ενυδατωμένη και ορατά πιο αναζωογονημένη εμφάνιση με εμφανή οφέλη στην περιοχή των ματιών. Μειώνει τους μαύρους κύκλους, ενυδατώνει, προστατεύει κι αναζωογονεί το βλέμμα.

Τάδε Έφη…: Το Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II είναι ό,τι χρειάζεται κάθε επιδερμίδα που δεν χορταίνει ύπνο και μ’ αυτό μόνο μπορείς να γιορτάσεις την παγκόσμια μέρα ύπνου, αλλά και κάθε μέρα μαζί του. Αποκαλείται κι όχι τυχαία «θαύμα» της κοσμετολογίας. Για την ιστορία, είναι το πρώτο προϊόν περιποίησης που χρησιμοποίησε υαλουρονικό οξύ κι έχει λάβει παγκοσμίως 127 βραβεία, ενώ είναι ο Νο 1 ορός επιδιόρθωσης σ' ολόκληρο τον πλανήτη ομορφιάς. 8 τεμάχια αγοράζονται κάθε λεπτό κάπου στον κόσμο και είναι το προϊόν που χρειάζεται κάθε γυναίκα, κάθε ηλικίας και κάθε τύπου επιδερμίδας στο μπάνιο ή στο μπουντουάρ της. Βοηθάει το δέρμα να μεγιστοποιήσει τη νυχτερινή αποκατάστασή του για λαμπερή και ξεκούραστη όψη και με καθημερινή χρήση του θα δεις οπωσδήποτε διαφορά!

Προσωπικά, λατρεύω αυτό το cult μπουκάλι με το κλασσικό σταγονόμετρο και το’χω πάντα κι από πάντα στο μπάνιο μου. Επιδιορθώνει, ανανεώνει κι ενυδατώνει την επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα, κάνει ό,τι ένας καλός 8ωρος ύπνος. Απλώνεται πριν την ενυδατική για να απαλύνει και να αναζωογονήσει κάθε επιδερμίδα, αλλά μία του σταγόνα μόνο στο make up αρκεί για να δώσει μεγαλύτερη φρεσκάδα και διάρκεια σ’ αυτό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόνωση και θρέψη στις βλεφαρίδες, αλλά κι ως lip balm για ξηρά χείλη. Δουλεύει εξίσου υπέροχα σε πετσάκια στα νύχια, αλλά και στα ατίθασα φρύδια για να στρώσουν.