Ροδόχρους νόσος. Φωτογραφία: Shutterstock
Ροδόχρους νόσος. Φωτογραφία: Shutterstock
BEAUTY DIARIES

Ροδόχρους νόσος: Η δερματική νόσος που έχουν χιλιάδες ανοιχτόχρωμες γυναίκες


Η ροδόχρους νόσος είναι μια πάρα πολύ ιδιαίτερη περίπτωση χρόνιου δερματικού νοσήματος που αν και δεν «ακούγεται καλό», μπορεί όμως πια να αντιμετωπιστεί. Εμφανίζεται σε όσες κι όσους έχουν ανοιχτό χρώμα δέρματος και συνήθως εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 30.

Τα συμπτώματά της πάλι εμφανίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές όπως το: πρόσωπο, ο λαιμός και το ντεκολτέ και ανάλογα με το επίπεδο της νόσου ποικίλλουν από έντονη παροδική ερυθρότητα (το γνωστό σε όλους μας κοκκίνισμα) σε μόνιμη ερυθρότητα (με ευρυαγγείες γύρω από τη μύτη και τις παρειές) αλλά και από σπυράκια με ερυθρότητα ή/και πύον έως υπερπλασία σμηγματογόνων αδένων (πάχυνση και παραμόρφωση του προσώπου). Δεν χρειάζεται πανικός!

Για την ιστορία, 1 στους 10 ανθρώπους στη Βόρεια Ευρώπη επηρεάζεται από τη Ροδόχρου Νόσο. και προς ενημέρωσή σου, ο αριθμός των γυναικών που εμφανίζουν συμπτώματα είναι διπλάσιος από εκείνον των αντρών, οι οποίοι όμως όταν παρουσιάζουν κάτι τέτοιο είναι σε πιο έντονο βαθμό(!).

Πολλά είναι αυτά λοιπόν που μπορεί να πυροδοτήσουν τη ροδόχρου νόσο, εκδηλώνοντας όλα τα παράξενα και καθόλου ευχάριστα συμπτώματά της. Το στρες, τα πικάντικα φαγητά, το αλκοόλ -κυρίως το κόκκινο κρασί-, φυσικά τα καυτά ροφήματα, ο ήλιος, αλλά και οι όποιες ακραίες θερμοκρασίες και κυρίως οι απότομες εναλλαγές, είναι ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν αυτή την δυσάρεστη ερυθρότητα, τη φλόγωση και τις ευρυαγγείες στο δέρμα με ροδόχρου νόσο....

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για τη ροδόχρου νόσο στο Beautydiaries.gr