Χαμογελαστή Γυναίκα/Shutterstock
Χαμογελαστή Γυναίκα/Shutterstock
LA ROCHE-POSAY

H La Roche-Posay αλλάζει όσα γνωρίζουμε για τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος


Αλήθεια πόσοι από εμάς γνωρίζουμε τι πραγματικά είναι αλλεργία;

Με απλά λόγια, η αλλεργία είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια ουσία (αλλεργιογόνο) του περιβάλλοντος που συνήθως είναι ανεκτή για τον μέσο άνθρωπο.

Η αλλεργική αντίδραση αποτελείται από δύο στάδια: την ευαισθητοποίηση, κατά την οποία ο οργανισμός έρχεται σε επαφή με το αλλεργιογόνο χωρίς να υπάρχει αλλεργική αντίδραση· και το στάδιο της αλλεργίας καθεαυτήν.

Υπάρχουν πέντε τύποι αλλεργιών:

> Οι δερματικές αλλεργίες (που προκαλούνται από μέταλλα, από την ακτινοβολία UV, κλπ.)
> Οι αλλεργίες του αναπνευστικού (λόγω της γύρης, των ακάρεων, των ζώων, της σκόνης, κλπ.)
> Οι τροφικές αλλεργίες (λόγω τροφίμων όπως το γάλα, τα φιστίκια, τα καρύδια, το ψάρι, κλπ.)
> Οι αλλεργίες σε φάρμακα (όπως αντιβιοτικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, κουράριο, κλπ.)
> Οι αλλεργίες σε δηλητήριο (για παράδειγμα, λόγω τσιμπήματος από σφήκα, μέλισσα, σέρσεγκα ή μπούμπουρα)

Οι άνθρωποι είναι συνήθως αλλεργικοί στη σκόνη, στη γύρη και στις γάτες. Ανεξάρτητα όμως από τον τύπο, οι αλλεργίες επηρεάζουν το δέρμα περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Και είτε αυτό προκαλεί άμεσα δερματικά συμπτώματα (έκζεμα εξ επαφής ή κνίδωση) είτε έμμεσες δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες (φτέρνισμα, ερυθρότητα, εξάνθημα, ρινική καταρροή), η αντίδραση υποβαθμίζει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού – δηλαδή της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος που το προστατεύει από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Οι αλλεργίες οφείλονται στα γονίδια, στους περιβαλλοντικούς παράγοντες και στον τρόπο ζωής που ενδέχεται να αλλοιώσουν την ακεραιότητα του δερματικού φραγμού. Τα αλλεργιογόνα –ρύποι, γύροι, απορρυπαντικά, κ.α.–μπορεί να αποδυναμώσουν το δέρμα σας. Αν λοιπόν η λειτουργία του δερματικού φραγμού είναι κακή, είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε αλλεργίες.

Προστατεύστε και αποκαταστήστε τον δερματικό σας φραγμό, για να τον κάνετε πιο αποτελεσματικό! Οι δερμοκαλλυντικές λύσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το αλλεργικό δέρμα πιο αποτελεσματικά.

Αναζητήστε προϊόντα που να προσφέρουν:

> Καταπράυνση: μείωση της δυσφορίας του δέρματος.
> Επανόρθωση: αποκατάσταση & διατήρηση του δερματικού φραγμού και απομάκρυνση των αλλεργιογόνων που είναι σε επαφή με το δέρμα.
> Πρόληψη: αποφυγή μελλοντικών αλλεργιών, μέσω της ενδυνάμωσης του δέρματος και, άρα, της μείωσης της διεισδυτικότητας των αλλεργιογόνων.

 Toleriane Ultra της La Roche-Posay
Toleriane Ultra της La Roche-Posay

Με την Toleriane Ultra της La Roche-Posay

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα: υπολογίζεται ότι, μέχρι το 2050, 1 στους 2 ανθρώπους θα υποφέρει από αλλεργίες. Γι' αυτό, η La Roche-Posay, η #1 μάρκα περιποίησης που συνιστούν δερματολόγοι σε όλον τον κόσμο, χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των αλλεργιών!

Καθώς τα αλλεργιογόνα αυξάνονται συνεχώς σε αριθμό, είναι πια καιρός να τα αντιμετωπίσουμε. Αυτή η δερματολογική εντατική ενυδατική φροντίδα παρέχει διπλή δράση που καταπραΰνει μέσα σε 1 μόλις λεπτό.

Καταπραΰνει τις δερματικές αντιδράσεις
Το 90% των χρηστών αναφέρουν ότι το δέρμα καταπραΰνεται αμέσως5. Μετά από 4 εβδομάδες, οι ερεθισμοί μειώνονται κατά 55%, η ερυθρότητα κατά 47%, και η αίσθηση καύσου κατά 52%.

Επανορθώνει τον δερματικό φραγμό προλαμβάνοντας τις αντιδράσεις
Δοκιμή Διαδερμικής Απώλειας Νερού έδειξε ότι το TOLERIANE ULTRA συμβάλλει στην επανόρθωση του ενυδατικού δερματικού φραγμού και στην προστασία της λειτουργίας του. Δοκιμή μέτρησης απέδειξε, μάλιστα, ότι το προϊόν βελτιώνει τη λειτουργία του φραγμού.

Μειώνει τους ρύπους
Σε δοκιμή κατά της προσκόλλησης των ρύπων, οι χρήστες είχαν 14% λιγότερα ρυπογόνα σωματίδια μετά το ξέβγαλμα σε σύγκριση με τις περιοχές χωρίς αγωγή.