Shutterstock
Shutterstock
VICHY

Εσύ έχεις καταλάβει τι συμβαίνει με τη νεότητα στη μέση ηλικία;


Μεγάλη ιστορία η νεότητα. Αυτή η φρεσκάδα στο βλέμμα και ο ενθουσιασμός στην κίνηση. Η αίσθηση της δράσης του να τρέχεις μπροστά από την εποχή ή τελοσπάντων να είσαι σημαντικότατο κομμάτι αυτής. Καμία ανασφάλεια. Μόνο περίσσια αυτοπεποίθηση και μία συναρπαστική αυθεντικότητα. 

Σήμερα, η νεότητα στη μέση ηλικία μπορεί να γίνει εύκολα το best seller προϊόν κάθε μεγάλης εταιρείας καλλυντικών, αλλά και το μυστικό επιτυχίας κάθε γυναίκας αυτού του πλανήτη, που θα αποφασίσει έτσι απλά να φερθεί άψογα, κοινώς έξυπνα και τρυφερά, στο χρόνο που τη γυροφέρνει.
Οι σημερινές 45άρες δεν είναι ίδιες με τις χθεσινές. Είναι πιο όμορφες, πιο σέξι και σίγουρα πιο θελκτικές από ποτέ. Η ηλικία τους είναι απλά ένας αριθμός που μετράει τα όπλα που έχουν στα χέρια τους για να πρωταγωνιστούν σε μια πολύπλοκη καθημερινότητα. «H μέση ηλικία είναι η καλύτερη, γιατί δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα», τοποθετήθηκε η πανέμορφη Κατερίνα Γιατζόγλου, στην ημερίδα «Η νεότητα στη μέση ηλικία», που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης, βασισμένη σε μία υπέροχη ιδέα της δημοσιογράφου-συγγραφέα Άννας Μαρίας Παπίρη και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza. Κι αυτό θες δεν θες, το κρατάς σαν το απόλυτο μυστικό αντιγήρανσης όταν και όπου χρειάζεσαι φωτεινά σήματα για να μην βγεις από το δρόμο της λάμψης. Κι η Κατερίνα ήταν ξεκάθαρη κι αποφασισμένη να εμπνεύσει με τον λόγο και τη στάση της στην εκπληκτική ημερίδα, όπου η Vichy ήταν Χρυσός Χορηγός με την εξειδικευμένη σειρά φροντίδας προσώπου Neovadiol, που αγαπιέται πολύ από κάθε γυναίκα που πλησιάζει το κατώφλι της εμμηνόπαυσης.

Τόλης Γιακουμάκης – Κατερίνα Γιατζόγλου – Dr Αννα Παγούνη
Τόλης Γιακουμάκης – Κατερίνα Γιατζόγλου – Dr Αννα Παγούνη

«Επένδυσε στον εαυτό σου. Στη ζωή δεν παίρνεις αυτό που αξίζεις, αλλά αυτό που διεκδικείς», τόνισε η γοητευτική Κατερίνα Γιατζόγλου. Λέξεις, συναισθηματική παρότρυνση και νεύματα από μια γυναίκα στη μέση ηλικία που δίνει την αίσθηση ότι έχει βρει τα βήματα της ρουτίνα περιποίησής της για αιώνια νεότητα. Κι αυτά τα βήματα είναι απλά. Η ίδια τα αποκαλεί συστατικά ομορφιάς: «Αυτοπεποίθηση. Τόλμη. Πειθαρχία. Φαντασία. Συμμάχους.» 

Και σκέφτομαι ότι έχει δίκιο. Λίγο η γυμναστική, λίγο η διατροφή και λίγο οι σωστές κατευθύνσεις και οι σημερινές 45άρες είναι καλλονές. Διατηρούν τον ενθουσιασμό και την περιέργειά τους σε ό,τι κάνουν κι είναι ικανότατες να κάνουν restart στη ζωή τους. 
Και να που έρχεται στο σημείο αυτό κι η δημιουργός του «Sex and the City» Κάντας Μπάσνελ να επιβεβαιώσει όλα όσα είπε η Κατερίνα Γιατζόγλου με την ομιλία της στην ημερίδα. Η Κάντας ετοιμάζει νέα σειρά, με την οποία θα αποτυπωθεί η λάμψη της πενηντάρας κι ενδέχεται να κάνει θραύση. Οι ηρωϊδες θα είναι 50αρες και βάλε. Οι πρώτες της δηλώσεις γίνονται γνωστές: «Κάποτε μια γυναίκα στα 50 σήμαινε την αρχή της σύνταξης. Σήμερα, αυτή η 50αρα γυμνάζεται, προσέχει τη διατροφή της, ξεκινάει νέες δουλειές, μετακομίζει σε άλλες Πολιτείες…»

Κατερίνα Γιατζόγλου - Μαρία Κουλουρίδου Marketing Vichy – Αννα Μαρία Παπίρη – Τζένυ Οικονόμου
Κατερίνα Γιατζόγλου - Μαρία Κουλουρίδου Marketing Vichy – Αννα Μαρία Παπίρη – Τζένυ Οικονόμου

Μπορεί λοιπόν η μέση ηλικία να είναι η ηλικία όπου οι ορμονικές μεταβολές έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο δέρμα όπως επιβεβαιώνει και η Άννα Παγούνη (δερματολόγος, αφροδισιολόγος και συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών). Κάθε γυναίκα σ’ αυτή τη φάση διαπιστώνει «μείωση της περιεκτικότητας λιπιδίων στην επιδερμίδα, μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο κυρίως δέρμα, αλλά και μείωση της λιπώδους μάζας στον υποδόριο ιστό, κοινώς μείωση της πυκνότητας».  Όμως κανένα σύμπτωμα της επιδερμίδας δεν μπορεί να την εμποδίσει να κάνει restart με νέα καριέρα και κάποιες φορές νέο τρόπο ζωής, εάν αυτό θέλει…
H σημερινή γυναίκα στην μέση ηλικία μπορεί και καταφέρνει με το παραπάνω να μην χάνει την νεότητά της. Σύμφωνα με τη δερματολόγο, κ. Παγούνη: «Υπάρχουν στρατηγικές αντιγήρανσης. Κι είναι μεταξύ άλλων οι δερματολογικές πράξεις, η διατροφή και φυσικά τα εξειδικευμένα καλλυντικά.» 

Εδώ έρχονται οι σύγχρονες κοσμετολογικές λύσεις που έχουμε πια στα χέρια μας, έτσι ώστε κάθε γυναίκα στα 45+ να ξέρει ποια είναι η ιδανική φροντίδα για τις ανάγκες της. Ο Τόλης Γιακουμάκης (επιστημονικός διευθυντής της Vichy) προτείνει την νέα εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα Neovadiol Phytsculpt για την επιτυχή αντιμετώπιση της απώλειας πυκνότητας και χαλάρωσης που παρατηρεί κανείς στη ζώνη: λαιμός, περίγραμμα του προσώπου και ντεκολτέ.«Το δέρμα στον λαιμό είναι από τη φύση του πιο λεπτό απ’ ό,τι στο πρόσωπο. Έχει λιγότερα λιπίδια, λιγότερη μυική υποστήριξη κι είναι πιο εκτεθειμένο στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Γι’ αυτό και χαλαρώνει και γίνεται πιο λεπτό και ξηρό. Οπότε είναι απαραίτητη η ειδική φροντίδα του», επισημαίνει ο κ. Γιακουμάκης. 

πι.ες: Στη μέση ηλικία η διάθεση να μη σταματάς ποτέ και για κανέναν λόγο να κάνεις νέα πράγματα, να δοκιμάζεις νέες διαδρομές και να βιώνεις νέες εμπειρίες ζωής με τους σωστούς συμμάχους σηματοδοτεί μια νέα εποχή για σένα που η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, επιβεβαιώνοντας μόνο τη σωστή και δοκιμασμένη συνταγή ομορφιάς και λάμψης σου. «Μη χάσεις ποτέ το παιδί που κρύβεις μέσα σου», είπε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Γιατζόγλου. Κράτησε το μήνυμα μαζί με ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου, όπως είναι η εκπληκτική Neovadiol Photosculpt, αλλά κι όλη η σειρά Neovadiol της Vichy με ολοκληρωμένες λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας.