Κανένα ρετούς -Το μοντέλο της Asos με την κοιλίτσα που «διπλώνει» μόλις έγινε viral | 0 bovary.gr
Κανένα ρετούς -Το μοντέλο της Asos με την κοιλίτσα που «διπλώνει» μόλις έγινε viral | 0 bovary.gr
ASOS

Κανένα ρετούς -Το μοντέλο της Asos με την κοιλίτσα που «διπλώνει» μόλις έγινε viral


Eδώ και δεκαετίες, το μοναδικό πρότυπο γυναικείου σωματότυπου που κυριαρχούσε τόσο στις πασαρέλες όσο και στα media ήταν η λεπτή σιλουέτα.

Τα μοντέλα έπρεπε να έχουν ελάχιστο σωματικό λίπος για να φορούν τα μικρά μεγέθη και ενώ αυτό αντιπροσώπευε τη φυσική σωματική διάπλαση ορισμένων, για τις περισσότερες γυναίκες προφανώς και δεν ισχύει.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το στερεότυπο ότι υπάρχει μόνο ένα αποδεκτό πρότυπο ομορφιάς που κι αυτό με την σειρά του προκάλεσε μία σειρά από θέματα στο πώς φαίνεται τελικά το σώμα.

Το 2019 ευτυχώς έχουν γίνει σημαντικά βήματα να αλλάξει αυτό το στερεότυπο.

Πλέον, οι εικόνες γυναικών που βλέπουμε διαφέρουν σε πολλά: διαφορετικά χρώματα, σχήματα, μεγέθη, ικανότητες, ταυτότητες, αντανακλώντας παράλληλα την μοναδικότητα και ταυτόχρονα την ποικιλία αυτού του κόσμου. Εικόνες σαν αυτές έχουν απώτερο σκοπό να μας βοηθήσουν να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας με τις ατέλειες του.

Τελευταία κίνηση που μας άρεσε έγινε από το διάσημο brand Αsos πoυ επέλεξε να αφήσει αρετουσάριστες τις φωτογραφίες των μοντέλων του. Μετά από τα γυναικεία σώματα με ραγάδες, αυτή την φορά στην συλλογή με τα μαγιό, τα κορίτσια εμφανίζονται χαλαρά, χωρίς να τα απασχολεί το στομάχι και το δέρμα που «διπλώνει» στην περιοχή.

Οι φωτογραφίες έχουν γίνει viral κυρίως στο Twitter, όπου οι χρήστες δείχνουν ενθουσιασμένοι.

«Ευχαριστώ ASOS για αυτές τις γωνίες» είναι ένα από τα χιλιάδες υποστηρικτικά σχόλια.

 

 

Αν αυτό γεννά έστω και σε μία γυναίκα εκεί έξω πιο ρεαλιστικές προσδοκίες για το πως δείχνει το σώμα της και την κάνει να αισθάνεται όμορφη -αυτό δηλάδή που ονομάζουμε body positivity- με περισσότερη αυτοπεποίθηση, τότε ναι, αυτό είναι μία πραγματική επιτυχία στα μάτια μας.