The Body Shop
The Body Shop
THE BODY SHOP

Η δέσμευση της The Body Shop για την κρίση της ρύπανσης


Η κρίση της ρύπανσης απειλεί τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Κάθε μέρα που περνάει ο πλανήτης κατακλύζεται από τόνους πλαστικού.

Οι θάλασσες αποτελούν δεξαμενές απορριμάτων και η θαλάσσια ζωή αντιμετωπίζει άμεση απειλή. Μια μεγάλη εταιρεία ομορφιάς, η Τhe Body Shop αποφάσισε να δεσμευτεί προκειμένου να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση της ρύπανσης που οφείλεται στα πλαστικά απορρίμματα με έναν διαφορετικό τρόπο. 

Ξεκινώντας από τη μακρινή αλλά ιδιαίτερα ρυπογόνα Ινδία, τα μη συλλεχθέντα απορρίμματα αναλογούν σχεδόν στο 1/3 των απορριμμάτων. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην ανάδυση ενός ανεπίσημου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων από τους λεγόμενους «συλλέκτες απορριμμάτων», ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 1,5 εκατομμύρια.

Οι συλλέκτες απορριμμάτων στην Ινδία είναι στην πλειονότητά τους «Ντάλιτ», οι οποίοι στο παρελθόν ήταν γνωστοί και ως «ανέγγιχτοι». Πρόκειται για την κατώτερη ομάδα με βάση το κοινωνικό σύστημα της Ινδίας που είναι ιεραρχημένο σε κάστες, γεγονός που καθιστά τους ανθρώπους αυτούς ευάλωτους, αφού αντιμετωπίζουν διακρίσεις και κακές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας...

Διαβάστε για την προσπάθεια της The Body Shop να βοηθήσει τον πλανήτη στο Beautydiaries.gr