Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

Project ντεκολτέ -Αν είδες μόλις τα πρώτα σημάδια γήρανσης, τσέκαρε εδώ


Στη ρουτίνα της καθημερινής περιποίησης το ντεκολτέ δεν λαμβάνει όλη την προσοχή που του αξίζει.

 Στα πρέπει της πρόληψης, από τα σημάδια γήρανσης, αυτό το τόσο σέξι σημείο του σώματος είναι σχεδόν παραμελημένο. Γιατί;

Από το πρόσωπο στον λαιμό κι από τον λαιμό στο ντεκολτέ. Μια διαδρομή που θα έπρεπε να έχει μετρηθεί σε κινήσεις. Κι όμως, τα σημάδια φθοράς από το χρόνο είναι ορατά πρώτα στο ντεκολτέ. Ακριβώς εκεί, από όπου ξεχνάει να περάσει το χέρι κι η σκέψη για την τέλεια περιποίηση. 

Αν μέχρι τώρα έχεις μάθει ότι οι ακτίνες UV ευθύνονται για κάθε σημάδι φωτογήρανσης που βλέπεις στην επιδερμίδα του προσώπου σου, καιρός να αποστηθίσεις το ίδιο και για την υπέροχη και τόσο αποκαλυπτική περιοχή του ντεκολτέ σου. Μην παραμελείς άλλο, αυτό το υπέροχο σημείο του σώματός σου, που εκτίθεται τόσο επιδεικτικά σε ήλιο και χρόνο. Από τα 40+ αυτή η περιοχή οφείλει μεγαλύτερης προσοχής, περιποίησης και ειδικής φροντίδας. 

Καθημερινά και πεισματικά πια είναι ώρα να τονώσεις, αλλά και να διορθώσεις κάθε αμέλεια του παρελθόντος. 
Ξεκίνα από όσα ξέρεις ήδη για το πρόσωπό σου. Το ντεκολτέ έχει ανάγκη εξίσου από καθαρισμό, απολέπιση, ενυδάτωση, θρέψη, σύσφιξη και κυρίως από αντηλιακή και αντιρυτιδική προστασία. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι διαφορετικό παρά μόνο αυτό που κάνεις ήδη για το πρόσωπό σου. Απλώς συνέχισε να το κάνεις και πιο κάτω, σε λαιμό και ντεκολτέ. Με τα ίδια προϊόντα μην αμελείς αυτή την τόσο σημαντική κίνηση ομορφιάς και κοίτα να σου γίνει συνήθεια. Θα εκπλαγείς από το πόσο γρήγορα θα βελτιωθεί η ποιότητα της επιδερμίδας σου στο σημείο του ντεκολτέ.  

Οι δερματολόγοι κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για την περιοχή του ντεκολτέ, υποστηρίζουν ότι η επιδερμίδα σ’ αυτό το σημείο απαιτεί μεγαλύτερης προσοχής, καθώς είναι ιδιαίτερα εύθραστη κι ευαίσθητη και δείχνει τα πρώτα πραγματικά σημάδια γήρανσης. 

Αναλογίσου ότι καθημερινά αυτή η περιοχή εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς την απαραίτητη αντηλιακή προστασία και περιποίηση. Γι’ αυτό και καφέ και κόκκινες κηλίδες, πανάδες και ευρυαγγείες κάνουν εμφάνιση. 

Δοκίμασε αυτές τις 3 κινήσεις  και τις 2 συμβουλές για τέλειο ντεκολτέ

1. Καθάριζε καθημερινά την περιοχή του ντεκολτέ σου μ’ ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. 
2. Κάνε συχνή απολέπιση (1-2 φορές την εβδομάδα) με το προϊόν που χρησιμοποιείς για το πρόσωπο κι όχι μ’ αυτό που χρησιμοποιείς για το σώμα. 
3. Ενυδάτωνε καθημερινά την περιοχή όπως ακριβώς κάνεις και με το πρόσωπό σου. Η ενυδατική κρέμα του προσώπου σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

Αν θες να χρησιμοποιήσεις μια ειδική κρέμα για λαιμό και ντεκολτέ, τότε επίλεξε μία που να περιέχει στη σύνθεσή της ένα από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά συστατικά -ρετινόλη. Αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του κυτταρικού κύκλου και την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου της επιδερμίδας.
Σε περίπτωση που παρατηρείς ήδη σημάδια και κηλίδες στην περιοχή του ντεκολτέ σου, χρησιμοποίησε μια λευκαντική κρέμα -και κυρίως το βράδυ.

tip για tip: Εννοείται ότι πρέπει να περνάς ΠΑΝΤΑ αντηλιακή κρέμα προσώπου από το ντεκολτέ (ΝΑΙ όλο το χειμώνα κι ειδικά όταν φοράς τα t-shirts με V). 

Αν θες πιο δραστικές λύσεις για το ντεκολτέ που έχει υποστεί ήδη ζημιά μπορείς να απευθυνθείς σε δερματολόγο δοκιμάζοντας χημικά ή μηχανικά πήλινγκ, θεραπείες με λέιζερ ή και ραδιοσυχνότητες. 

Στο μεταξύ, κράτησε μερικά υπέροχα κι αποτελεσματικά προϊόντα που ξεχωρίζω, καθώς προλαμβάνουν, αλλά κι αντιμετωπίζουν τα σημάδια γήρανσης στο ντεκολτέ. 

Estée Lauder, Resilience Multi-Effect Tri-Peptide Face and Neck Creme SPF15

Χάρη στο προηγμένο σύμπλεγμα Tri-Peptide, που όπως αποδείχθηκε σε εργαστηριακές δοκιμές, ενισχύει σημαντικά την παραγωγή του κολλαγόνου κατά 124% σε μόλις 3 ημέρες, αυτή η ειδική κρέμα έχει πολλαπλά οφέλη. Ενυδάτωση, ελαστικότητα, προστασία. Με SPF 15 και αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στην ενίσχυση και προστασία του κολλαγόνου και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, αποτρέποντας τη χαλάρωση και διατηρώντας τη φυσική σφριγηλότητα και τόνωση προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ.  

Shiseido, Benefiance Concentrated Neck Contour Treatment

Αυτή η αντιγηραντική κρέμα αναδομεί την υφή της επιδερμίδας κι είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής του λαιμού και του ντεκολτέ. Θρέφει, αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των πτυχώσεων, χαρίζοντας εξαιρετικά ωραία αίσθηση. Βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων, της χαλάρωσης, αλλά και της θαμπάδας στην περιοχή. 

Frezyderm, Neck Contour Cream

Αν θες μια πιο εξειδικευμένη κρέμα για σύσφιγξη και ανόρθωση του λαιμού με ισχυρή ενυδάτωση για το ντεκολτέ εδώ είσαι. Αυτή η κρέμα περιέχει Phyto Lifting, έναν φυσικό παράγοντα lifting φυτικής προέλευσης που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και ανόρθωση του χαλαρού δέρματος. Παράλληλα, η ενισχυμένη σύνθεσή της προσφέρει αντιγηραντική, αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση, τονώνει την μικροκυκλοφορία και συσφίγγει την επιδερμίδα. 

Vichy, Neovadiol Phytosculpt

Μια υπέροχη κι αγαπημένη μου κρέμα για το περίγραμμα του προσώπου, το λαιμό και το ντεκολτέ. Η σύνθεσή της περιέχει Φυτοστερόλη φυσικής προέλευσης για επανόρθωση των ορατών σημαδιών που οφείλονται στη φθορά των ελαστικών ινών. Εμπλουτισμένη με το αντιγηραντικό συστατικό Proxylane, συσφίγγει την περιοχή του λαιμού, του ντεκολτέ και του περιγράμματος του προσώπου. Έχει μια σούπερ υφή, balm-to-massage, που συσφίγγει από την πρώτη χρήση την επιδερμίδα σ’ αυτές τις στοχευμένες ζώνες του προσώπου.

Lierac, Lift Integral Neck & Decollete Sculpting Lift Cream-Gel

Αυτή είναι μια εκπληκτική gel-κρέμα γλυπτικής για τον λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ. Το star σύμπλοκό της εγχέει στο δέρμα πολυφαινόλες μαονιού για lifting, φλαβονοειδή μωβ τουλίπας για ανάκτηση της πυκνότητας και το σύμπλοκο Hyalu-3, που έχει λειαντική δράση στην επιφάνεια και στο βάθος.
Ένα αναδομητικό πεπτίδιο δρα τόσο στους ινοβλάστες όσο και στα λιπίδια του δέρματος. Βελτιώνει την ανθεκτικότητα του δέρματος και ενισχύει τη φυσική τόνωσή του. Η επιδερμίδα σε λαιμό και ντεκολτέ ανακτά αμέσως την πυκνότητά της και η ανθεκτικότητά της ενισχύεται.