Φωτογραφία: Shutterstock

7 τρικ αντιγήρανσης που κάθε γυναίκα άνω των 50 πρέπει να χρησιμοποιεί

Όσο περισσότερο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο πιο συχνά ακούει τη λέξη αντιγήρανση -σε αντίθεση με το παρελθόν που αγνοούσε την ύπαρξή της.

Ο όρος αρχίζει να απασχολεί τις γυναίκες κάπου εκεί στα 40 και για την υπόλοιπη ζωή τους. Στόχος της αντιγήρανσης δεν είναι να αντιστραφεί η διαδικασία και να γίνουν οι γυναίκες κοριτσάκια στα 60, αλλά να νιώθουν οι ίδιες όμορφα με τον εαυτό τους όταν κοιτάζουν στον καθρέφτη.

Μπορεί μια γυναίκα να δείξει 10 ή και παραπάνω χρόνια νεότερη;

Υπάρχουν μέθοδοι αλλά και προϊόντα που μπορούν να λειάνουν τις γραμμές και τις ρυτίδες, να δώσουν λάμψη και να ενυδατώσουν το δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει πιο νεανικό, πιο ομοιόμορφο, χωρίς δυσχρωμίες.
Ωστόσο σε κάθε περίπτωση κανείς δεν εγγυάται ότι μια γυναίκα στα 50 θα φορέσει μια κρέμα και αυτόματα θα ξυπνήσει στη δεκαετία των 40. Κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο.

Ποιες είναι όμως οι εναλλακτικές; Πρέπει να σταματήσουν οι γυναίκες να προσπαθούν;

Φυσικά και όχι.

Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες για να δείχνουν πιο νέες. Παρακάτω θα βρείτε τα αυθεντικά τρικ αντιγήρανσης που κάθε γυναίκα άνω των 50 θα πρέπει να ακολουθήσει ευλαβικά.

Unsplash

Φορέστε το πιο αληθινό σας χαμόγελο

Τίποτα δεν θα σας κάνει να φαίνεστε πιο μεγάλες και πιο κουρασμένες από το να έχετε το λεγόμενο «ξινό» πρόσωπο όλη την ώρα. Ένα αληθινό χαμόγελο ενεργοποιεί τους μύες στο πρόσωπό σας και λέει στον κόσμο ότι είστε ένας χαρούμενος άνθρωπος με αυτοπεποίθηση.

Άλλωστε σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και το «facial feedback effect». Όσο πιο ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες, τόσο πιο πολλές δραστηριότητες κάνουν για να κρατούν ακμαίο σώμα και πνεύμα.

Περάστε χρόνο με νέους ανθρώπους

Τίποτα δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε 10 χρόνια νεότερες, από το να παίζετε στο πάρκο με ένα 5χρονο πιτσιρίκι. Αν δεν έχετε μικρά παιδιά στην οικογένειά σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να γίνετε εθελόντριες. Τόσα παιδιά μόνα περιμένουν μια αγκαλιά και μια βόλτα.

Κάψτε το λίπος με τον παλιό καλό τρόπο

Το να είστε σε φόρμα είναι πολύ πιο δύσκολο μετά από 50. Απαιτεί δέσμευση και πειθαρχία. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, γνωρίζουμε ότι η άσκηση, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώσετε και να δείξετε νέα.

*Τip για να αποκτήσετε φόρμα σε 30 λεπτά:

Την πρώτη μέρα, τρέξτε για ένα λεπτό και περπατήστε για τα υπόλοιπα 29.
Την επόμενη μέρα, τρέξτε για δύο λεπτά και περπατήστε 28.
Εάν συνεχίσετε αυτή τη διαδικασία, θα τρέχετε 30 λεπτά την ημέρα στο τέλος του 2ου μήνα. Εύκολο; Έτσι πρέπει.

Ακούστε τις ανάγκες σας

Unsplash

Τον περισσότερο χρόνο της ζωής σας τον ξοδεύετε για τη φροντίδα άλλων. Ως γονείς, βάζετε πάντα πιο μπροστά τις ανάγκες των παιδιών, στη δουλειά φροντίζετε για τις ανάγκες των συναδέλφων ή των διευθυντών. Ε, τώρα στα 50 ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Σταματήστε να βοηθάτε το χρόνο

Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που σταματούν το χρόνο. Αντίθετα υπάρχουν δεκάδες άλλα που τον επιταχύνουν και σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη απ’ ότι είστε.

Συνήθως στα 50 είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι «η ζημιά έχει γίνει». Αυτό όμως δεν ισχύει. Εάν για παράδειγμα είστε 50+ και εξακολουθείτε να καπνίζετε, τώρα είναι η τέλεια στιγμή να το κόψετε.


Δώστε στο δέρμα σας αυτό που πραγματικά χρειάζεται

Το δέρμα σας είναι από μόνο του ένα φανταστικό όργανο και ως επί το πλείστον, είναι απόλυτα ικανό να φροντίζει τον εαυτό του. Σίγουρα, χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα θα καταφέρετε να «κλειδώσετε» την υγρασία στο δέρμα σας. Αυτό όμως που δεν πρέπει ποτέ να αμελείτε για ένα υγιές δέρμα είναι η αγία Τριάδα: Πολύ νερό, αντηλιακό και μια ισορροπημένη διατροφή με άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Κάντε φίλους που σας κάνουν να γελάτε

Οι καλοί φίλοι αποτελούν ουσιαστικό μέρος του κιτ αντιγήρανσης για δύο λόγους. Πρώτον, το γέλιο είναι μια φυσική πηγή καλής διάθεσης, αναζωογόνησης και ενέργειας και με τους σωστούς φίλους στο πλάι σας, θα είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε υγιείς συμπεριφορές που θα σας κρατήσουν νέες.

Δεύτερον -και πιο σημαντικό- θα είστε αληθινά ο εαυτός σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε -αν δεν το έχετε ήδη κάνει- να ξεκινήσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας σε όποια ηλικία κι αν είναι. Κανένα χάπι ή φίλτρο αντιγήρανσης δεν θα σας κάνει περισσότερο τέλεια από ό, τι είστε ήδη.