Ο δερματολόγος που απαγορεύει το hangover | 0 bovary.gr

Ο δερματολόγος που απαγορεύει το hangover

Λίγο η ζέστη, λίγο οι διακοπές που αργούν και φυσικά η καλή παρέα είναι αρκετά για να μην καταλάβεις πότε ήπιες τρία κοκτέιλ το ένα μετά το άλλο.

Η ώρα που διαπιστώνεις πως ήπιες παραπάνω απ' όσο έπρεπε είναι όταν ξυπνάς με κεφάλι-καζάνι, με αφυδατωμένο πρόσωπο και μαύρους κύκλους στα μάτια.

Το παραπάνω αλκοόλ, η ζέστη και ενδεχομένως η κάπνα, ευθύνονται για την γερασμένη όψη του προσώπου που κανένα κονσίλερ ή πούδρα δεν μπορεί να την διορθώσει.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο της Κιμ Καρντάσιαν, Χάροντ Λάνσερ, η επιδερμίδα σου θα χρειαστεί αρκετό καιρό να «συνέλθει» από το hangover.

«Χρειάζεται περίπου δύο με τέσσερις εβδομάδες, ώστε να επανέλθει η επιδερμίδα μας», είπε ο δρ Λάνσερ στην Telegraph.

«Όταν, δηλαδή, έχεις μία ορμονική έκρηξη από υπερβολική κατανάλωση σακχάρου, από τροφές όπως πίτσα, υδατάνθρακες και γαλακτοκομικά ή από αλκοόλ, τότε η επιδερμίδα σου θα χρειαστεί περίπου 30 μέρες μέχρι να... «ηρεμήσει».

Το χειρότερο απ΄όλα, λέει ο Χάροντ, είναι αν αποφασίσετε να πάρετε ένα πλούσιο πρωινό μετά το hangover, με λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον και ψωμί, τότε δύσκολα γλιτώνετε τις κοκκινίλες στο δέρμα.

Φωτογραφία: Pixabay

Λύση

Η απάντηση του δερματολόγου της Καρντάσιαν στο πως να διατηρήσετε την νεανική όψη στο πρόσωπό σας (χωρίς σκαμπανευάσματα), δεν είναι να μην πίνετε αλκοόλ, αλλά αντί για τρία ποτήρια να μένετε στο ένα. Πρέπει να ελέγχεται την ποσότητα καφεΐνης, γαλακτομικών και αλκοόλ που λαμβάνεται καθημερινά, καθώς τα αποτελέσματα μία ισορροπημένης διατροφής φαίνεται στο σώμα σου και το πρόσωπό σας.

Φωτογραφία: Pixabay

Extra tip: Όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε τις υπερβολές, πιείτε τουλάχιστον πολύ νερό για να μην έχετε κατακράτηση.