apimages
apimages
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

Τα εκπληκτικά beauty looks που ξεχώρισαν στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι


Τα βλέμματα όλων μας ήταν στραμμένα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, όπου κορυφαίοι οίκοι υψηλής ραπτικής παρουσίασαν τις εκπληκτικές τους δημιουργίες για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017.

Οι πασαρέλες ντύθηκαν με τις avant garde δημιουργίες των σχεδιαστών, που συνδύασαν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο με τη φαντασία και την καινοτομία.

Καμία όμως από αυτές τις εκπληκτικές συλλογές της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού δεν θα μπορούσε να ήταν ολοκληρωμένη, αν στα backstage δεν βρίσκονταν τα ταλαντούχα χέρια διάσημων makeup artists & hairstylists, που κάθε φορά παίζουν σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, ορίζοντας τις τάσεις της ομορφιάς που θα απασχολήσουν κάθε επόμενη σεζόν.

Οι Haute Couture οίκοι επαναπροσδιόρισαν το στιλ και οι άνθρωποι που επιμελήθηκαν τα beauty looks δημιούργησαν «κινητά έργα τέχνης», τέσσερα από τα οποία ξεχώρισαν και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

  • Ο ανατρεπτικός ρομαντισμός του οίκου Giambattista Valli

Ο διάσημος οίκος υψηλής ραπτικής παρουσίασε άλλη μια εξαιρετική couture συλλογή για τη σεζόν Fall/Winter 2017/2018, στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Βασικό στοιχείο της επίδειξης το γεγονός, ότι αποτέλεσε μια ωδή στους κήπους της άνοιξης -κόντρα στις φθινοπωρινές προτάσεις του οίκου. Τα μοντέλα διαπνέονταν από τη φρεσκάδα της αθωότητας και αυτό ήταν εμφανές και στο makeup που ολοκλήρωσε τα look τους: Καθαρή, αψεγάδιαστη, φωτεινή επιδερμίδα, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν όμως τα χείλη. Κατακόκκινα και glossy έκαναν κάθε μοντέλο στην πασαρέλα να μοιάζει σαν να έχει μόλις φιλήσει ζωηρές πεόνιες. Εδιναν ένα σέξι χαρακτήρα -κόντρα στην αθωότητα. Καλοσχηματισμένα, γεμάτα φρύδια για το τέλος. Ενα μακιγιάζ πασαρέλας που έφερε την υπογραφή της Val Garland. Το χτένισμα επιμελήθηκε ο James Pecis, που επέλεξε χαμηλές αλογοουρές με ελαφρώς ατημέλητο ύφος, που έδωσε νεανική αίσθηση και φρεσκάδα στις εμφανίσεις των μοντέλων.

apimages
apimages
  • Οι μυστηριώδεις γυναίκες του Armani Privé

Ο οίκος Armani Privé παρουσίασε στο Παρίσι την Haute Couture Fall/Winter 2017/2018 συλλογή του. Κομψή αισθητική και καθωσπρεπισμός τα βασικά της χαρακτηριστικά. Πρωταγωνιστές του σόου ήταν αναμφίβολα τα μαύρα καπέλα με λαμπερές λεπτομέρειες και μαύρο βέλο, που έμοιαζαν με εκκεντρικά σκουφιά. Κάτω από αυτό το μαύρο βέλος, κρυμμένη όλη η γοητεία των μοντέλων. Στόχος η μυστηριώδης Armani γυναίκα. Το dramatic beauty look επιμελήθηκαν οι Linda Cantello και Teddy Le Cheylard. Το δέρμα στο πρόσωπο καθαρό και φυσικό. Το μακιγιάζ των ματιών δεν χαρακτηριζόταν από σκληρές» γραμμές, εντούτοις το βλέμμα εξακολουθούσε να έχει βάθος. Η international makeup artist του οίκου Linda Cantello «πάντρεψε» το μαύρο με το βουργουνδί, το χρυσό με το ασημί και έτσι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεταφερόταν αυτομάτως εκεί, κάτω από το βέλος. Τα χείλη παρέμειναν φυσικά και τα μαλλιά των μοντέλων ήταν μαζεμένα προς τα πίσω. 

apimages
apimages
  • Οι sophisticated υπάρξεις του Christian Dior

Ο creative and image director για το μακιγιάζ του οίκου, Peter Phillips και ο hair artist, Guido Palau, στα ηνία του look της Couture Fall 2017 του Christian Dior στο Παρίσι. Τα μοντέλα δεν φορούσαν πολύ makeup. Το πρόσωπο τους ήταν σχεδόν καθαρό. Ενυδατωμένο και λαμπερό. Αέρινες όψεις, που καθώς περπατούσαν την πασαρέλα, έμοιαζαν να ταξιδεύουν αδιάκοπα. Το μοναδικό ίσως στοιχείο που δόθηκε έμφαση ήταν τα φρύδια, που κέντριζαν το ενδιαφέρον χάρη στο γεγονός ότι ήταν πυκνά, σαν να μην τα είχε ποτέ περιποιηθεί κανείς. Ο hairstylist Guido Palau ολοκλήρωσε την εικόνα των μοντέλων με απλά, χαμηλά ponytails με όγκο, που χάριζαν ένα ρομαντικό και sophisticated ταυτόχρονα ύφος.

apimages
apimages
  • Οι μεσαιωνικές βασίλισσες του οίκου Elie Saab

Ενα look εμπνευσμένο κατά κάποιο τρόπο από το γνωστό «Game of Thrones», σύμφωνα με τον hairstylist του οίκου Orlando Pita, ο οποίος επέλεξε απαλούς κυματισμούς για τα μαλλιά των μοντέλων και χρησιμοποίησε χρυσές κορδέλες , που τοποθετήθηκαν σαν στέμματα στα κεφάλια τους. Το αποτέλεσμα; Το catwalk γέμισε από αιθέριες υπάρξεις, από γυναίκες που έμοιαζαν με μεσαιωνικές βασίλισσες. Δυναμικές, αλλά ταυτόχρονα άκρως θηλυκές. Το μακιγιάζ της επίδειξης της Couture Fall 2017 συλλογής του οίκου Elie Saab επιμελήθηκε ο Tom Pecheux. Εχοντας στο μυαλό του ένα παραμύθι και μια «γυναίκα -θεά», ο makeup artist επέλεξε να διατηρήσει το μακιγιάζ των μοντέλων glowy & gold, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει απόλυτα υγιές. Ο Tom Pecheux χρησιμοποίησε αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου και του λευκού -χρυσού τις οποίες ανάμειξε. Τα μάτια τονίστηκαν ελαφρά με μαύρο περίγραμμα, αλλά στο κινητό βλέφαρο, όσο και στο κάτω βλέφαρο εφαρμόστηκε silver σκιά. Το βλέμμα έγινε πιο σαγηνευτικό με την προσθήκη μάσκαρα. Οσο για τα χείλη; Ο Tom Pecheux προτίμησε τη φυσική τους όψη, αλλά έκανε τη διαφορά με ένα διακριτικό touch γυαλάδας, που ήταν περισσότερο ευδιάκριτο στο περίγραμμα του άνω χείλους. Αυτό που λένε «fairy-tale aura»!

apimages
apimages