Το λαμπερό party του Οίκου Chanel για το άρωμα Gabrielle Chanel στο Παρίσι | 0 bovary.gr
Το λαμπερό party του Οίκου Chanel για το άρωμα Gabrielle Chanel στο Παρίσι | 0 bovary.gr
GABRIELLE CHANEL

Το λαμπερό party του Οίκου Chanel για το άρωμα Gabrielle Chanel στο Παρίσι


Ο οίκος Chanel τιμά φέτος την ιδρύτρια του Gabrielle Chanel που άφησε ανεξίτηλη τη δική της σφραγίδα στον κόσμο της μόδας, στον κόσμο των πολυτελών κοσμημάτων, αλλά και των αρωμάτων και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί πηγή έμπνευσης μέσα από τη ζωή της και τη φιλοσοφία της.

Μετά το λανσάρισμα της τσάντας με το πρώτο όνομα της δημιουργού, Chanel’s Gabrielle, από τον Karl Lagerfeld, ο οίκος άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του με την παρουσίαση ενός νέου αρώματος, που φέρει επάνω του και με μεγάλα γράμματα το όνομα της: «Gabrielle Chanel».

«Νέο όνομα. Νέο μπουκάλι. Νέο άρωμα. Νέο πεδίο έκφρασης κι έμπνευσης» για όλες εκείνες τις γυναίκες που αγαπούν την Chanel.

Το Παρίσι γιορτάζει. Στις 4 Ιουλίου η πόλη του Φωτός έλαμψε μέσα από την παρουσίαση και το λανσάρισμα του νέου αρώματος «Gabrielle Chanel», που είναι το πρώτο μεγάλο άρωμα του γαλλικού οίκου πολυτελείας από το άρωμα Chance το 2002.

15 χρόνια αργότερα το άκρως θηλυκό, μεθυστικό και γεμάτο μυστήριο «Gabrielle Chanel» μπορεί να φανεί ως ένα φανταχτερό άρωμα στην νέα ψηφιακή εποχή.

Το υπέροχο party για το λανσάρισμα πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά από το show του οίκου για την Haute Couture συλλογή CHANEL 2017-2018 Fall-Winter, σε έναν από τους πιο διάσημους σύγχρονους εκθεσιακούς χώρους του Παρισιού, το Palais de Tokyo, όπου το «παρών» έδωσαν πολλοί επώνυμοι καλεσμένοι, που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν (όπως και εμείς αργότερα στην Αθήνα) μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Ο χώρος στο Palais de Tokyo είχε διαμορφωθεί ειδικά προκειμένου να αντανακλά στοιχεία από τη θρυλική προσωπικότητα της Gabrielle Chanel. Οι καλεσμένοι κινούνταν σε ένα χώρο με μίνιμαλ αισθητική και βάση το λευκό χρώμα, ο οποίος έμοιαζε με λαβύρινθο και κλήθηκαν να ανακαλύψουν αλλά και να ακολουθήσουν μερικές από τις διασημότερες φράσεις που συνδέονται με τη ζωή της ιδρύτριας του γαλλικού οίκου.

«Διάλεξε το δικό σου προορισμό», «Διάλεξε το δικό σου μονοπάτι», «Γίνε αυτός που θέλεις να είσαι και μείνε αληθινός στον εαυτό σου», είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που ήταν γραμμένες επάνω στους τοίχους. 

Οι κινούμενοι καθρέπτες στο Palais de Tokyo δημιουργούσαν μια ψευδαίσθηση. Οι αντανακλάσεις των καλεσμένων εξαφανίζονταν καθώς εκείνοι κινούνταν, ενώ είχαν επίσης την ευκαιρία να μυρίσουν τα βασικά συστατικά του αρώματος «Gabrielle Chanel»: ανθοί πορτοκαλιάς, γιασεμί, ylang-ylang και tuberose από τον κήπο στην Grasse. Αρωμα με χαρακτήρα «ηλιακό», φωτεινό και αέρινο που πλημμύριζε την ατμόσφαιρα του Palais de Tokyo στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος.

Το ψηφιακό «αρωματικό ταξίδι» στον κόσμο της Gabrielle συμπεριλάμβανε το ολόγραμμα του μπουκαλιού του αρώματος από το οποίο σχηματίζονται εικονικά λευκά λουλούδια, ενώ υπήρχε κι ένα αποσυμπιεσμένο γυάλινο μπουκάλι μέσα από το οποίο κανείς μπορούσε να περπατήσει.

Τα παιχνίδια ανάμεσα στο φως και τις σκιές συνέθεσαν το κατάλληλο περιβάλλον για την αποκάλυψη του υπέροχου, πολυτελούς, αλλά ταυτόχρονα μίνιμαλ μπουκαλιού του αρώματος «Gabrielle Chanel» και το ταξίδι γνωριμίας με την ιδρύτρια του γαλλικού οίκου έφτασε στο τέλος του με μια exclusive παρουσίαση του διαφημιστικού φιλμ που δημιουργήθηκε για το άρωμα.

Το άρωμα «Gabrielle Chanel» είναι επιβλητικό, τολμηρό, παθιασμένα θηλυκό. Είναι ένα διαχρονικό και συναρπαστικό άρωμα, που έχει σκοπό να γίνει πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που θα το επιλέξουν, ώστε να γνωρίσουν και να ακολουθήσουν την Gabrielle και να γίνουν αυτό που πάντοτε ονειρεύονταν κι επιθυμούσαν.Τη σύνθεση του αρώματος «Gabrielle Chanel» υπογράφει ο αρωματοποιός Olivier Polge, ο οποίος σε συνεργασία με το Fragrance Creation and Development Laboratory του οίκου, βασίστηκε στα μέχρι τώρα συστατικά των αρωμάτων του οίκου και το συνδυασμό ενός μπουκέτου τεσσάρων λευκών λουλουδιών: ανθοί πορτοκαλιάς, γιασεμί, ylang-ylang και tuberose από τον κήπο στην Grasse. Το «Gabrielle Chanel» δεν είναι απλά ένα άρωμα. Είναι η ιστορία της Coco Chanel, ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με τον παριζιάνικο αέρα τον οποίο εξακολουθεί να εμπνέει και να καθορίζει μέσα από το ελεύθερο πνεύμα της.

Ανάμεσα στους καλεσμένους για το λαμπερό party του αρώματος βρέθηκαν η μούσα του αρώματος Kristen Stewart (κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του αρώματος) και ο Pharrell Williams υπό τη live μουσική συνοδεία του οποίου και πραγματοποιήθηκε το μεγάλο γεγονός, καθώς και οι Katy Perry, Cara Delevingne, Caroline de Maigret, Gaspard Ulliel, Alma Jodorowsky, Kaya Scodelario, Ines de la Fressange, Cécile Cassel, Alessandra Mastronardi, Blanca Li, Rossy di Palma, Zhou Xun, Liu Wen.

Φυσικά, το «παρών» στο party έδωσε και ο Karl Lagerfeld.