Shutterstock
Shutterstock
BEAUTY SECRETS

Ενα λουλούδι που μοιάζει με μαργαρίτα είναι το big trend στο χώρο της ομορφιάς


Αποτελεί γεγονός, ότι η επαφή μας με τη φύση γίνεται ολοένα και πιο στενή. Οι καθημερινές μας ανάγκες μας κάνουν να αναζητούμε τις ευεργετικές της ιδιότητες όχι μόνο στην ψυχική μας υγεία, αλλά και στη βελτίωση της εξωτερικής μας εμφάνισης και την περιποίηση μας.

Αιθέρια έλαια και βότανα γίνονται οι καλύτεροι μας σύμμαχοι ενάντια στη γήρανση και μας χαρίζουν απλόχερα λάμψη και ομορφιά μέσα από την πλούσια και αποτελεσματική τους δράση είτε τα εφαρμόζουμε απευθείας στο σώμα μας είτε επωφελούμαστε από αυτήν όταν χρησιμοποιούνται ως συστατικά στα προϊόντα των beauty brands.

Κι αν μέχρι τώρα είχαμε μάθει πολλά για τα ελιξίρια ομορφιάς και νεότητας όπως το έλαιο καρύδας, το έλαιο jojoba ή το μετάξι, η φύση μας συστήνει ένα από τα πιο γοητευτικά της λουλούδια, που θα μπορούσε μεν να κοσμεί κάποιον χώρο και να του προσθέτει εντυπωσιακό χρώμα, αλλά έχει πολλά να προσφέρει τόσο στον οργανισμό, όσο και στο δέρμα μας.

Ο λόγος για το λουλούδι «εχινάκεια» (Echinacea). Ενα βότανο του οποίου οι ρίζες βρίσκονται στην Βόρεια Αμερική και λέγεται, ότι χρησιμοποιούνταν από πολύ παλιά για θεραπευτικούς λόγους από τους Ινδιάνους. Η «εχινάκεια» γιάτρευε για παράδειγμα λοιμώξεις στο ανώτερο αναπνευστικό και το ουροποιητικό σύστημα, πυρετό, κρυολογήματα, ακόμα και πληγές.

Το συγκεκριμένο λουλούδι μυρίζει σαν το μέλι και είναι πραγματικά πανέμορφο! Βλέποντάς το κανείς θα μπορούσε να το παρομοιάσει με μια μοβ -ροζ μαργαρίτα, η οποία όμως εξαιτίας του σφαιρικού και αγκαθωτού σχήματός της φέρνει στο νου και τον αχινό της θάλασσας.

Στο χώρο της ομορφιάς η εχινάκεια έχει κατακτήσει τη δική της σπουδαία θέση. Τα εκχυλίσματά της απαντώνται σε προϊόντα όπως ενυδατικές λοσιόν, αλλά και αντιγηραντικά σέρουμ.

Είναι ένα βότανο που υπόσχεται να καταπολεμήσει ένα από τα πιο κοινά προβλήματα, ιδίως της εφηβικής ηλικίας, την ακμή, χάρη στις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.

SHUTTERSTOCK
SHUTTERSTOCK

Επιπλέον, είναι κατάλληλη για τη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας, μιας και δρα αντιγηραντικά,ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, συσφίγγει, τονώνει το δέρμα και μειώνει τις ρυτίδες ως και 55% -δράση που προκύπτει από τις αντιοξειδωτικές της ουσίες, φαινόλες και τανίνες -αλλά και τις λεπτές γραμμές. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε μια κρέμα νυκτός που περιέχει το εκχύλισμα της εχινάκειας.

Πέρα από το δέρμα, το βότανο φροντίζει για την υγεία και την ποιότητα των μαλλιών μας. Καταπολεμά την απώλεια τριχών, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και ενισχύοντας τους θύλακες, ενώ χαρίζει υπέροχη λάμψη και βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Η εχινάκεια δεν είναι τοξική, αλλά θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη δοσολογία που θα χρησιμοποιήσετε.