shutterstock
shutterstock
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αυτός είναι ο νέος τρόπος για να φορέσεις το eyeliner


Αλλοτε το eyeliner ήταν ταυτισμένο με το γκόθικ στιλ, όμως σήμερα αποτελεί ένα από τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ στο νεσεσέρ των γυναικών, αφού είναι το «εργαλείο» εκείνο που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά το βλέμμα, να του χαρίσει δηλαδή βάθος, να κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν μακρύτερες και πιο έντονες ή σκούρες και να διορθώσει το σχήμα των ματιών.

Επειδή όμως οι τεχνικές του ταλαντούχων επαγγελματιών στο χώρο του μακιγιάζ είναι ατέλειωτες, το κλειδί είναι να βρείτε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας, εξυπηρετεί ιδανικότερα το beauty look που θέλετε να πετύχετε και σας αναδεικνύει, ακόμα κι αν χρειαστεί να «σπάσετε» κάποιους από τους κανόνες που γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

Αν αναζητάτε εκείνο το μακιγιάζ των ματιών με τη χρήση του eyeliner, του οποίου το αποτέλεσμα θα είναι οπτικά άρτιο, έντονο και φυσικό, ενώ ταυτόχρονα θα γεμίζει τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στις βλεφαρίδες σας, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε μια από τις τεχνικές του παρελθόντος που επανήλθε στο προσκήνιο, κυρίως μέσα από brands όπως Laura Mercier.

shutterstock
shutterstock

Μιλάμε για το «αόρατο eyeliner» γνωστό και ως τεχνική του « tightlining» κατά την οποία το προϊόν αυτό εφαρμόζεται ανάμεσα στην γραμμή των βλεφαρίδων και όχι πάνω ή κάτω από αυτές. Το eyeliner έτσι μιμείται τη «σκιά» που δημιουργείται από τη βάση των βλεφαρίδων και δεν ξεχωρίζει καθόλου, παρά το γεγονός, ότι τονίζει τα μάτια και δίνει πλούσια και σαγηνευτική όψη. Αυτή η αντίθεση που δημιουργείται βοηθάει πραγματικά το προϊόν να ορίσει το μάτι χωρίς να το κάνει να φαίνεται βαρύ και στημένο. Είναι μια ψευδαίσθηση που αλλάζει την εικόνα σας στο λεπτό!

Η τεχνική του « tightlining» για το μακιγιάζ των ματιών με τη χρήση του eyeliner απαιτεί προσοχή και συγκέντρωση. Μπορεί να μοιάζει αρκετά εύκολη θεωρητικά, αλλά στην πράξη αν το χρώμα ξεφύγει, μπορεί να προκαλέσει μουτζούρα η οποία θα χαλάσει και το υπόλοιπο μακιγιάζ των ματιών, για το λόγο αυτό χρειάζεται να ακολουθήσετε μια «ιεροτελεστία» υψηλής ακρίβειας μπροστά από τον καθρέφτη σας.

Βήμα πρώτο: Κρατήστε κοντά σας λεπτό πινέλο και συγκεκριμένα ένα angled (με γωνία) ή flat πινέλο για eyeliner, μερικές μπατονέτες και χρησιμοποιήστε στα πρώτα στάδια ένα μαύρο μαλακό μολύβι ματιών αντί για υγρό eyeliner, το οποίο πιθανότατα να σας δυσκολέψει.

Βήμα δεύτερο: Ανασηκώστε το άνω κινητό βλέφαρο του ματιού σας με το χέρι σας ώστε να μπορείτε να δείτε τη βάση των βλεφαρίδων σας -το σημείο δηλαδή που πρέπει να βάλετε το προϊόν. Για μεγαλύτερη ευκολία, τοποθετήστε τον καθρέφτη σε επίπεδη επιφάνεια ώστε να κοιτάτε προς τα κάτω και να βλέπετε τη βάση των βλεφαρίδων.

Βήμα τρίτο: Περάστε το πινέλο με χρώμα από το μαλακό μολύβι ματιών και απλώστε το κάνοντας απαλές κινήσεις ανάμεσα στις βλεφαρίδες (πάντοτε στη βάση τους), για να γεμίσετε τα κενά, ξεκινώντας από τις εξωτερικές γωνίες προς τις εσωτερικές.

Βήμα τέταρτο: Στην περίπτωση που θέλετε να διατηρήσετε ένα φυσικό αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τονίστε απλά τις βλεφαρίδες σας με το ειδικό εργαλείο, που τις γυρίζει. Εναλλακτικά, για ένα smokey βραδινό μακιγιάζ μπορείτε να γεμίσετε με τον ίδιο τρόπο και τη βάση των κάτω βλεφαρίδων.