pixabay.com
pixabay.com
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Με αυτό το προϊόν θα καλύψεις κάθε είδους ατέλεια στο πρόσωπό σου


Υπάρχει μια παλέτα με κονσίλερ που θα σου λύσει τα χέρια στο μακιγιαζ.

Το μακιγιάζ είναι τέχνη. Μια τέχνη που, όπως έχει δείξει η ιστορία, τα τελευταία 10 χρόνια που βάφομαι σε σχεδόν καθημερινή βάση, μάλλον δεν πρέπει να κατέχω και πολύ.

Τι κι αν έχω επενδύσει σε προϊόντα μακιγιάζ που υπόσχονται να κάνουν πιο εύκολη τη διαδικασία. Τι κι αν έχω περάσει ολόκληρα απογεύματα προσπαθώντας να βάλω το eyeliner οπως η κοπέλα στο youtube tutorial βιντεάκι που με τόση υπομονή προσπαθεί να μου δείξει πως να κάνω ευθεία τη γραμμή. Τι κι αν έχω βάλει φίλες να μου δείξουν δύο πράγματα παραπάνω. Παραμένω εντυπωσιακά ανεπίδεκτη μαθήσεως και σωστής εφαρμογής του eyeliner και του κραγιόν. 

Ισως και να φταίει που το μακιγιάζ μου προκαλεί μια αίσθηση δυσφορίας. Νιώθω σαν να μαγειρεύω φορώντας μπουφάν-με άλλα λόγια δεν έχω καμία ευελιξία.
Με εκνευρίζει που δεν μπορώ να τρίψω το μάτι μου όποτε θέλω για να μη μου φύγει η μάσκαρα ή να φιλήσω κάποιον χωρίς να γίνουμε και οι δύο σαν χαλασμένα κεράσια #ΜεγάλεςΑλήθειεςΖωής.  

Εκτός όμως από αυτή την αίσθηση «αιχμαλωσίας», είναι και το άλλο. Αν βάλω αρκετό καλυπτικό προϊόν (είτε κονσίλερ, είτε foundation) νιώθω την επιδερμίδα μου βαριά, αν όμως βάλω λίγο είναι φανερό πως οι ατέλειες του προσώπου μου (σπυράκια, σημάδια, ουλές) δεν καλύπτονται όσο θα ήθελα. 

Ετσι, ή δεν βάφομαι καθόλου (τα κορίτσια στη δουλειά το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα-λολ) ή κάνω την τυπική διαδικασία μέικ-απ, ρουζ, κραγιόν, αλλά χωρίς θεαματικά αποτελέσματα. 

Και τότε σαν -από μηχανής θέος- συνάντησα την 3C palette -Color, Correcting, Concealer της εταιρείας Nyx (σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την πωλήτρια στο τμήμα της Nyx στα Ηοndos Center Παγκρατίου η οποία ανέχτηκε την «καταιγίδα» ερωτήσεων που της έκανα μέχρι να καταλήξουμε στο κατάλληλο προιόν-Δεν ξέρω το όνομά σου, αλλά ήσουν αναλυτικότατη και φοβερά υπομονετική). 

Disclaimer:Σε αυτό το σημείο, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι το άρθρο αυτό δεν έχει διαφημιστικό χαρακτήρα. Εκφράζω την απόλυτα προσωπική μου άποψη για το προϊόν μετά από σχεδόν ένα μήνα που κάνω χρήση του. 

Κι εξηγώ ευθύς αμέσως τον πολυχρηστικό της χαρακτήρα. Πρόκειται για μια παλέτα από κονσίλερ τα οποία έχουν τόσο καλυπτικό, όσο και ενισχυτικό χαρακτήρα. Σε τι εξυπηρετεί όμως το κάθε χρώμα; 

Το κίτρινο είναι για την κάλυψη των μαύρων κύκλων και φωτίζει το βλέμμα σε περίπτωση που έχετε πιο σταρένια απόχρωση επιδερμίδας. Το πράσινο καλύπτει τα σημεία που υπάρχει ερυθρότητα στο δέρμα, όπως σπυράκια ή κάποιον ερεθισμό. Το μωβ είναι είτε για να δώσετε χρώμα σε πιο κίτρινα σημεία του δέρματος, είτε για να τονίσετε ένα σημείο ώστε, απλώνοντας ύστερα το μέικ-απ από πάνω, να έχει περισσότερη λάμψη. Το ανοιχτό ροζ καλύπτει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Το πιο σκούρο ροζ καλύπτει ατέλειες (σε συνδυασμό με το πιο ανοιχτό-ανάλογα με την απόχρωση σας χρησιμοποιείτε και αντίστοιχη ποσότητα από το καθένα) και το σκούρο καφέ είναι και για κάλυψη ατελειών, αλλά και για contouring (να τονίσετε τις γωνίες του προσώπου σας). 

Eδώ σας έχω κι ένα βιντεάκι με ακόμα πιο αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του κάθε χρώματος. 

 

 

Τα κονσίλερ έχουν τέτοια υφή που απλώνονται αρκετά εύκολα στο δέρμα χωρίς να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει «σπασμένη» (να έχετε πάντα καθαρά χέρια όταν τα απλώνετε, αλλιώς προτιμήστε ένα πινελάκι!) και το γεγονός ότι μπορείς να αναμίξεις τις αποχρώσεις δίνει ακόμα καλύτερη κάλυψη. Ετσι, μπορείτε να «παίξετε» με όλες τις αποχρώσεις (οι δυνατότητες είναι άπειρες) και να καλύψετε τις ατέλειες σύμφωνα με τη δική σας απόχρωση. Αυτό κάνει την παλέτα ιδανική για κάθε πρόσωπο, όποια κι αν είναι η απόχρωσή του.  

Πρόκειται για ένα από τα πιο πλήρη beauty προϊόντα που έχω δει ποτέ (και πιστέψτε με, έχοντας γράψει πάρα πολλά advertorial για καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς, έχω δει αρκετά), αφού συγκεντρώνει όλα τα κονσίλερ σε ένα. Επιπλέον, έχει τέτοιο μέγεθος που σας επιτρέπει να το έχετε μαζί σας χωρίς να σας βαραίνει. Όσο για την τιμή του, θα το βρείτε στα 12,30 ευρώ (τη θεωρώ πολύ καλή τιμή για τις χρήσεις που προσφέρει).  

Η ώρα της κρίσης!

Σαν τελική ετυμηγορία έχω να πω ότι για γυναίκες που θέλετε πλήρη κάλυψη, εύκολα, γρήγορα και χωρίς να επιβαρύνετε το δέρμα σας (και το νεσεσέρ σας!) ένα πολυπροϊόν σαν κι αυτο είναι η σωτηρία σας. 

Αποτελεσματικότητα: 4/5
Διάρκεια: 4/5  
Ποιότητα: 4/5 
Πρακτικότητα: 5/5 
Value for money: 5/5 

Μπορείτε να βρείτε την παλέτα στα καταστήματα Nyx (ή στα stand της Νyx σε πολυκαταστήματα τύπου Hondos Center) ή στο site της Nyx, nyxcosmetics.gr