Oι ταινίες που περιμένουμε με αγωνία το 2018  | 0 bovary.gr
Oι ταινίες που περιμένουμε με αγωνία το 2018 | 0 bovary.gr
03|01|2018 17:36
SHARE
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Oι ταινίες που περιμένουμε με αγωνία το 2018


Μια πλούσια κινηματογραφική χρονιά αναμένεται το 2018 με ηχηρά ονόματα της μεγάλης οθόνης να επιστρέφουν δριμύτερα, αλλά και νέους δημιουργούς να διεκδικούν το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού.

Για να δούμε, λοιπόν, ποιες από τις ταινίες που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το νέο έτος, προβλέπεται να κλέψουν την παράσταση.

1) «Widows» του Steve McQueen: Μετά από το «12 Χρόνια Σκλάβος», ο καταξιωμένος σκηνοθέτης διασκευάζει την πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνίστρια την Viola Davis. Η υπόθεση αφηγείται την ιστορία τεσσάρων γυναικών, οι οποίες συνεργάζονται προκειμένου να οργανώσουν μια ληστεία, που θα επιχειρούσαν οι νεκροί σύζυγοί τους.

2) «Bohemian Rhapsody» του Bryan Singer και Dexter Fletcher: Ένα χρονικό στην δεκαπενταετή πορεία των θρυλικών Queen από τη ίδρυσή τους μέχρι τη συναυλία που έδωσαν στο a Live Aid in 198, έξι χρόνια δηλαδή πριν από τον θάνατό του Freddy Mercury, που θα ερμηνεύσει ο Rami Malek.

3) «A Quite Place» του John Krasinski: Μια supernatural ταινία τρόμου με την Emily Blunt, η οποία ζει μαζί με την οικογένειά της απομονωμένη και σε απόλυτη σιωπή, επειδή μια υπερφυσική δύναμη που «ξυπνάει» με τον θόρυβο απειλεί τη ζωή τους.

4) «Mary Poppins Returns» του Rob Marshall: To sequel της θρυλικής ταινίας του 1964, που αναμένεται να σπάσει τα ταμεία στην Αμερική. Αυτή τη φορά η τρομερή νταντά επισκέπτεται  τα αγαπημένα της παιδιά, την Jane και τον Michael Banks, μετά από μια οικογενειακή τραγωδία. Στο καστ θα δούμε μεγάλα ονόματα , όπως την Emily Blunt, τον Lin-Manuel Miranda , την Meryl Streep, τον Colin Firth και την Angela Lansbury.

5) «Han Solo» των Phil Lord και Christopher Miller

To «Star Wars 8» αλλά και το «Rogue One» έχουν μπει στην τελική ευθεία με τα γυρίσματα να φτάνουν στο τέλος τους, όμως φέτος θα δούμε και μια ταινία αφιερωμένη εξαιρετικά σε έναν από τους πιο αγαπημένους ήρωες του Star Wars, τον Hans Solo, που θα αναφέρεται στα νεανικά του χρόνια ,με τον Alden Ehrenreich στον ομώνυμο ρόλο.

6) «Winchester»  των Michael και Peter Spierig: Η μεγάλη κυρία της βρετανικής σκηνής Helen Mirren πρωταγωνιστεί σε ένα supernatural horror film, ερμηνεύοντας τη Σάρα Γουίντσεστερ, εκατομμυριούχο κληρονόμο της φημισμένης βιομηχανίας κατασκευής όπλων Winchester Repeating Arms Company, που πίστευε πως οι ψυχές όσων είχαν σκοτώνει από τουφέκια της εταιρείας της  είχαν καταραστεί τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της.

 

7)  «Call me by your name» του Luca Guadagnino: Θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες ταινίες του 2017, η  οποία έρχεται στην χώρα μας με τη νέα χρονιά, για να αφηγηθεί μέσα από τις εξαίσιες εικόνες του Guadagnino, μια ιστορία έρωτα και πάθους ανάμεσα σε δυο νεαρούς άνδρες στην καλοκαιρινή Ιταλία.

8) «Phantom Thread» του Paul Thomas Anderson: Ο μεγάλος δημιουργός επιστρέφει με μια ταινία για τον κόσμο της μόδας, την εμμονή και όλα όσα προκύπτουν από αυτή ,στην οποία ο Daniel Day-Lewis ερμηνεύει όπως έχει πει, τον τελευταίο ρόλο της καριέρας του.

9) «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» του Steven Spielberg: Από τα οσκαρικά φαβορί της χρονιάς, με τον Tom Hanks και τη  Meryl Streep, που αναβιώνουν το σκάνδαλο του Pentagon Papers από τη δεκαετία του 70’. Ο ίδιος ο Spielberg υποστηρίζει ότι είναι «μια ταινία για την ελευθερία της δημοσιογραφίας, που θα μπορούσε να γυριστεί μόνο τώρα».

10)  «Annihilation» του Alex Garland: Η κινηματογραφική μεταφορά το ομώνυμου best seller του Jeff VanderMeer (tο πρώτο μέρος μιας τριλογίας βιβλίων), όπου ομάδα γυναικών επιστημόνων, με επικεφαλής την Natalie Portman, ξεκινάει να ερευνήσει μια περιοχή που βρίσκεται σε καραντίνα λόγω μυστηριωδών φαινομένων.

 

11) «Lady Bird» της Greta Gerwig: To σκηνοθετικό ντεμπούτο της γνωστής ηθοποιού , που ήδη έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ κριτικών στο Rotten Tomatoes, και όπως όλα δείχνουν μάλλον θα βρεθεί και στα Όσκαρ, η οποία εμπνέεται από την προσωπική της ιστορία και τα εφηβικά της χρόνια στο Σακραμέντο .

12 «The Man Who Killed Don Quixote» του Terry Gilliam: Επί δεκαοχτώ χρόνια προσπαθεί ο Gilliam να πραγματοποιήσει αυτή την ταινία, που επιτέλους  θα βρει το δρόμο για τις αίθουσες. Ένας διαφημιστής από τη σημερινή εποχή θα βρεθεί με μαγικό τρόπο στη Μάντσα του 17ου αιώνα κι εκεί ο Δον Κιχώτης θα τον  μπερδέψει με τον  αγαπημένο του Σάντσο Πάντσα.

13) «First Man» του Damien Chazelle: Μετά την μεγάλη επιτυχία του «La La Land», ήρθε η ώρα για τον Damien Chazelle να σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία που δεν θα αφορά στη μουσική. Αυτή τη φορά καταπιάνεται με τη βιογραφία του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη  Σελήνη , με   πρωταγωνιστή τον Ryan Gosling, που εμπλέκεται και στην παραγωγή.

14) «You Were Never Really Here»  της Lynne Ramsay: Μια σημαντική σκηνοθέτις επιστρέφει μετά από έξι χρόνια με ένα συναρπαστικό θρίλερ που  κέρδισε τις εντυπώσεις στις Κάννες και απέσπασε Βραβείο Σεναρίου και Ανδρικής Ερμηνείας για τον πολύ καλό Joaquin Phoenix.

15) «Ocean's 8» του Gary Ross: Μια θηλυκή συμμορία που αποτελείται από τις Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna, Sarah Paulson, Mindy Kaling και Awkwafina, θα προσπαθήσει να οργανώσει και να διαπράξει τη μεγαλύτερη ληστεία κοσμημάτων που έχει γίνει ποτέ στη Νέα Υόρκη, έχοντας στο στόχαστρό της το ετήσιο Μet Gala.

16) «Mamma Mia! Here We Go Again» του Ol Parker: Το ολοκαίνουριο μιούζικαλ παρακολουθεί τη Donna σε νεαρή ηλικία, αλλά και συνεχίζει την ιστορία της πρώτης ταινίας, που εκτυλίσσεται στο φανταστικό ελληνικό νησί Kalokairi. Αυτή τη φορά πάντως θα συμπεριληφθούν τραγούδια των ΑΒΒΑ που δεν ακούστηκαν στην πρώτη ταινία, ενώ από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχει και ο Πάνος Μουζουράκης.

17) «A Wrinkle in Time» της Ava DuVernay:  Η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της κλασικής νουβέλας που έγραψε η Madeline L’Engle, η οποία αφηγείται την ιστορία της Meg (Storm Reid), του πεντάχρονου πανέξυπνου αδερφού της Charles (Deric McCabe) και του φίλου τους από το σχολείο Calvin (Levi Miller). Η τριάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με  στόχο την ανεύρεση του πατέρα της Meg και του Charles (Chris Pine),  που θα τους οδηγήσει έως  την άκρη του γαλαξία, όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία δύναμη γνωστή ως The Black Thing.

18) «The House that Jack Built»  του Lars von Trier: H ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου μέσα σε δώδεκα χρόνια από τον ανατρεπτικό Σκανδιναβό σκηνοθέτη, με τους Matt Dillon και Uma Thurman  στους πρωταγωνιστικούς ρόλους,.

19)  «If Beale Street Could Talk» του Barry Jenkins: Μετά από τον θρίαμβο του «Moonlight» στα περσινά Όσκαρ, ο Barry Jenkins μεταφέρει στην οθόνη το θρυλικό μυθιστόρημα του Τζέιμς Μπόλντγουιν που μιλάει για την άδικη καταδίκη ενός άντρα από ρατσιστές αστυνομικούς και την προσπάθεια της αρραβωνιαστικιάς του να αποδείξει την αθωότητά του, ενώ περιμένει το πρώτο τους παιδί.

20) «The Shape of Water» του Guillermo del Toro: Η μεγάλη επιστροφή του  Guillermo del Toro , που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές αλλά και τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, αφηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ μιας ονειροπόλας κωφάλαλης και ενός περίεργου αμφίβιου πλάσματος.