Shutterstock
Shutterstock
ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Πώς νιώθει μια γυναίκα όταν την παρενοχλούν στον δρόμο; Κοινωνικό πείραμα κάνει το γύρο του Internet


Οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν ένα φαινόμενο όταν περπατούν στο δρόμο.

Τα αντρικά πειράγματα ή σφυρίγματα, άλλες φορές πιο αθώα και άλλες πιο προκλητικά ή και επιθετικά. Αυτή η εμπειρία, που έχουν ζήσει όλες οι γυναίκες έστω και μια φορά στη ζωή τους, μπορεί να είναι πολύ άβολη έως και τρομακτική.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αυτού του είδους η σεξουαλική παρενόχληση -γιατί είναι- δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψην. Πολλοί άνδρες, αλλά και γυναίκες, θα πουν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και «δεν πειράζει».

Μια νέα έκθεση μεταφέρει αυτή τη δυσφορία που νιώθουν στο δρόμο οι γυναίκες, στους άνδρες, ώστε να απαντήσει στο ερώτημα πώς θα ήταν αν αντιστρέφονταν οι ρόλοι.

Shutterstock
Shutterstock

Η καλλιτέχνης Terra Lopez πήρε συνέντευξη από 100 γυναίκες και τους είπε να μοιραστούν τέτοια περιστατικά. Στη συνέχεια, ηχογράφησε άνδρες να τα διαβάζουν.

Η έκθεση «This Is What It Feels Like» στην Καλιφόρνια προσκαλεί ανθρώπους σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου φορούν ακουστικά με μαγνητοφωνημένα πραγματικά... «καμάκια», σύμφωνα με το Uproxx.

Μεταξύ των φράσεων που είχαν ειπωθεί από άνδρες προς τις γυναίκες ήταν: «Φαίνεται ότι κάνεις καλό σεξ» ή «πού είναι το αγόρι σου;».

shutterstock
shutterstock

«Ελπίζω οι άνδρες που τα ακούν να καταλάβουν ότι θέλουμε να ξέρουν πώς είναι και πώς μας κάνουν να νιώθουμε. Θέλουμε να δούμε μια αλλαγή και να κάνουμε τη διαφορά», αναφέρει η  Lopez.

Η έρευνα έχει σκοπό να δείξει στους άνδρες πώς είναι να παρενοχλείσαι στο δρόμο. 

«Μαθαίνουμε πώς είναι να μιλάμε γι’ αυτό, πώς να είστε άνδρες και να πείτε «Όχι, αυτό δεν είναι σωστό, ούτε αποδεκτό», αναφέρει ο Crystal Strait, πρόεδρος και CEO του «I Planned Parenthood».