Για πρώτη φορά οι πολυτελείς ενδυμασίες της Αρχαιότητας σε ένα ντεφιλέ για όλους
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Για πρώτη φορά οι πολυτελείς ενδυμασίες της Αρχαιότητας σε ένα ντεφιλέ για όλους

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», οργανώνει δράσεις πειραματικής αρχαιολογίας, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να προσεγγίσουν την αισθητική του αρχαίου κόσμου με πολυαισθητηριακό τρόπο. 

H έκθεση ξεκίνησε την Τρίτη 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 8 Ιουλίου. 

Στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα εκτίθενται πειραματικές ανασυνθέσεις μινωικών και μυκηναϊκών ενδυμασιών, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την ερευνήτρια αρχαιολόγο Bernice Jones, Διδάκτορα του Ινστιτούτου Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Η ερευνήτρια μελέτησε λεπτομερώς τις αναπαραστάσεις τους στις τοιχογραφίες και τη μικρογλυπτική, αλλά και σύγχρονες ενδυμασίες από την Αίγυπτο και την Εγγύς Ανατολή, την τεχνολογία ύφανσης του κάθετου αργαλειού και τις σχετικές καταγραφές στις πινακίδες της Μυκηναϊκής Γραμμικής Β γραφής.

Για πρώτη φορά οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να βιώσουν μια πιθανή όψη των ενδυμάτων που αναπαριστώνται σε εμβληματικές αρχαιότητες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπως η ελεφάντινη τριάδα από τις Μυκήνες, το ελεφάντινο γυναικείο ειδώλιο από την Πρόσυμνα και η περίφημη Μυκηναία.

Παρουσιάσεις και επιδείξεις των τμημάτων κάθε φορεσιάς αλλά και του τρόπου ανασύνθεσής τους θα γίνουν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου (στην αγγλική γλώσσα) στις ακόλουθες ημερομηνίες: 

Πέμπτη 28 Ιουνίου, ώρα 12:00
Σάββατο 30 Ιουνίου, ώρα 12:00

Τρίτη 3 Ιουλίου, ώρα 16:00
Πέμπτη 5 Ιουλίου, ώρα 12:00
Κυριακή 8 Ιουλίου, ώρα 12:00

Για την παρακολούθηση της δράσης πειραματικής αρχαιολογίας στους εκθεσιακούς χώρους απαιτείται δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2132144856 και 2132144858 και προμήθεια εισιτηρίου του Μουσείου.

Η διάρκειά της είναι περίπου 40 λεπτά. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά δράση: 25 άτομα. 

Η είσοδος στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι από την οδό Τοσίτσα 1.