Τα «Μαθήματα Πολέμου» επιστρέφουν στο Μέγαρο μόνο για 10 παραστάσεις  | 0 bovary.gr
Τα «Μαθήματα Πολέμου» επιστρέφουν στο Μέγαρο μόνο για 10 παραστάσεις | 0 bovary.gr
ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Τα «Μαθήματα Πολέμου» επιστρέφουν στο Μέγαρο μόνο για 10 παραστάσεις


"Μαθήματα Πολέμου". Η παράσταση -"talk of the town" της φετινής άνοιξης, που έγινε sold out από στόμα σε στόμα, επιστρέφει στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Τριάντη για 10 παραστάσεις.

Μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη, από 21 έως 30 Σεπτεμβρίου στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη, που αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας του πολέμου», τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο.

Η πολιορκία και άλωση της μαρτυρικής Πλάταιας, ο εμφύλιος πόλεμος στην Κέρκυρα, οι μάχες της Πύλου και της Σφακτηρίας, η καταστροφή της Μήλου: τα πολεμικά γεγονότα και άλλα δραματικά συμβάντα, όπως ο λοιμός στην Αθήνα, συναρθρώνονται, μεταξύ άλλων, με τον επιτάφιο λόγο του Περικλή και ομιλίες πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής.

Τη μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη.

Ιστορικός σύμβουλος, η Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

 

 

21-30 Σεπτεμβρίου 2018, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, προγραμματίζονται επιπλέον παραστάσεις από 6 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου 2018 κάθε Τρίτη στις 21.00, η προπώληση των οποίων θα ανοίξει στις 25 Σεπτεμβρίου.

Τον Μάιο του 2019 έρχεται το Δεύτερο Μέρος των Μαθημάτων Πολέμου με τίτλο «Μαθήματα Πολέμου Β'», το οποίο πραγματεύεται τα πολιτικά οράματα του Αλκιβιάδη και την διάψευσή τους στην καταστροφική για τους Αθηναίους εκστρατεία στη Σικελία.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Ιστορικός Σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Καραμήτρου
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Φωτογραφία: Χάρης Ακριβιάδης

Ηθοποιοί: Δημήτρης Λιγνάδης, Aurora Marion, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Ανδρέας Καρτσάτος, Κώστας Νικούλι, Κατερίνα Πατσιάνη
Συμπαραγωγή της Dramaticus και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα.