Το Τρένο των Καλλιτεχνών Σφυρίζει στη Γαλλία | 0 bovary.gr
Το Τρένο των Καλλιτεχνών Σφυρίζει στη Γαλλία | 0 bovary.gr
29|05|2016 12:38
SHARE
ΒΑΓΟΝΙΑ ΟΛΟ ΧΡΩΜΑ

Το Τρένο των Καλλιτεχνών Σφυρίζει στη Γαλλία


Κλείσε θέση με αυτό το τρένο που θα σε ταξιδέψει στο σύμπαν μεγάλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, όπως ο Μονέ.

Οι λάτρεις της τέχνης τώρα μπορούν να ταξιδέψουν στη Γαλλία. Τα “ιμπρεσιονιστικά τρένα” θα μεταφέρουν τους επιβάτες στο σπίτι του μεγάλου ζωγράφου Κλοντ Μονέ στη Νορμανδία και συγκεκριμένα στο Ζιβερνί όπου ζωγράφισε την περίφημη σειρά με τα νούφαρα. Η γαλλική δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, σε συνεργασία με την 3Μ, έντυσε τα βαγόνια του συγκεκριμένου σιδηροδρομικού δικτύου του Παρισιού με διαφάνειες που απεικονίζουν έργα μεγάλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων αλλά και εικόνες από το μουσείο του Ορσέ από την Gaumont, την πρώτη και παλαιότερη κινηματογραφική εταιρεία στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους, οι επιβάτες μπορούν να θαυμάσουν την «Ανατολή του Ηλίου» και τα περίφημα νούφαρα του Κλοντ Μονέ, τη «Λεωφόρο της Μονμάρτης» του Καμίλ Πισαρό μέχρι και τον ζωηρά χρωματισμένο γυάλινο τοίχο του μουσείου του Ορσέ. Εκτός από την ομορφιά στη μετακίνηση, το πρωτοποριακό project αντανακλά τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στα τραίνα και την τέχνη. Το ίδιο το μουσείο, εξάλλου, φιλοξενείται στο κτίριο του μεγάλου σιδηροδρομικού σταθμού του 1900, Gare d’ Orsay, ενώ η γραμμή Saint Lazare-Vernon σε ταξιδεύει μέσα από πανέμορφα τοπία που έχουν αποτυπωθεί στον καμβά πολλών μεγάλων καλλιτεχνών.

Παράλληλα, η τέχνη φαίνεται ότι υπερίσχυσε των γκράφιτι, καθώς μειώθηκαν σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό οι «εμπνευσμένες μουτζούρες» και οι βανδαλισμοί στα τρένα, δίνοντας στους επιβάτες ηρεμία πνεύματος και πνευματική τροφή.

Η γραμμή Σεν Λαζάρ (Παρίσι)-Ζιβερνί θα αναχωρεί κάθε Σαββατοκύριακο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ένα ακόμα δείγμα πολιτισμού αλλά και ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση, που γιατί όχι;- ίσως, για όσους δεν χάνουν ποτέ την ελπίδα τους- και να φέρει κάποιο λαμπερό πρωινό τους επιβάτες του αθηναϊκού μετρό πρόσωπο με πρόσωπο με τη Συναυλία των Αγγέλων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.