Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει (Mary Poppins Returns), Φωτογραφία: Imdb.com
Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει (Mary Poppins Returns), Φωτογραφία: Imdb.com
20|12|2018 16:00
SHARE
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Νέες ταινίες: «Μαίρη Πόπινς» -Η Έμιλι Μπλαντ είναι η ιδανική νταντά για κάθε παιδί


Αυτή την εβδομάδα, η αγαπημένη νταντά Μαίρη Πόπινς επιστρέφει πετώντας με την ομπρέλα της για να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους χριστουγεννιάτικα χαμόγελα.

Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει (Mary Poppins Returns)

Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ , Μπεν Γουίσο, Έμιλι Μόρτιμερ, Μέριλ Στριπ, Κόλιν Φερθ, Άντζελα Λάνσμπουρι, Λιν-Μανουέλ Μιράντα, Τζούλι Γουόλτερς και τον Ντικ Βαν Ντάικ

Περίληψη: Αγγλία, δεκαετία 1930. Ο Μάικλ Μπανκς ήταν μικρό παιδί, όταν η τέλεια νταντά Μαίρη Πόπινς εμφανίστηκε στη ζωή του. Tώρα πια έχει μεγαλώσει και έχει κάνει τρία δικά του παιδιά. Οι καιροί όμως είναι δύσκολοι στο Λονδίνο της Mεγάλης Ύφεσης και η οικογένειά του παλεύει να ξεπεράσει μία σημαντική απώλεια. Τα παιδιά του Μάικλ αναλαμβάνουν ευθύνες που τα αναγκάζουν να μεγαλώσουν απότομα, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, όταν η πάντα νέα και αινιγματική νταντά με τις μοναδικές μαγικές ικανότητες εισβάλλει στη ζωή τους. Παρέα με τον Τζακ, έναν αισιόδοξο φανοκόρο, παρασέρνει τα παιδιά σε μία σειρά από φαντασμαγορικές περιπέτειες. Το γέλιο, η αγάπη για τη ζωή, και η ανεμελιά επιστρέφουν στις καρδιές και το σπιτικό των Μπανκς.

Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει για να βοηθήσει τη νέα γενιά των Μπανκς να ξαναβρεί τη χαμένη χαρά και τη μαγεία της ζωής. Έχοντας ήδη κερδίσει τέσσερις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες ( Καλύτερης ταινίας, Α΄ Ανδρικού και Γυναικείου ρόλου στην κατηγορία μιούζικαλ ή κωμωδίας και Μουσικής) δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι τα Όσκαρ.

Στο Λονδίνο του ’30 η Μαίρη Πόπινς, πάντα αγέραστη, επισκέπτεται τα παιδιά των Μπανκς, που πλέον έχουν κάνει τη δική τους οικογένεια για να αναλάβει και πάλι καθήκοντα νταντάς. Ο Μάικλ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ παλεύει και με τη θλίψη για τον χαμό της γυναίκας του, όμως η αδερφή του, η Τζέιν, επιμένει να δώσουν δουλειά στην αγαπημένη Μαίρη Πόπινς. Έτσι τα τρία νεαρότερα μέλη της οικογένειας θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στον μαγικό κόσμο της μοναδικής νταντάς, ενώ η χαρά και το γέλιο θα επιστρέψουν στον μελαγχολικό τους σπίτι. Συνοδοιπόρος τους αυτή τη φορά ένας αισιόδοξος φανοκόρος, που τον ερμηνεύει ένα μεγάλο αστέρι του Μπροντγουαίη, ο Λιν - Μανουέλ Μιράντα, δημιουργός και του περιβόητου μιούζικαλ «Χάμιλτον» .

Συνδυάζοντας animation και live action, ο έμπειρος στα μιούζικαλ Ρομπ Μάρσαλ («Chicago», «Νine» , Into the woods) αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα να αναμετρηθεί με τον θρύλο της Μαίρη Πόπινς και τα καταφέρνει αριστουργηματικά, δημιουργώντας μία ταινία που σε κάνει συνεχώς να χαμογελάς από χαρά όπως μάλλον θα ήθελε και η περιβόητη νταντά.

Ο Μάρσαλ μπαίνει στον κόσμο των παιδιών, κοιτάζει μέσα από τη δική τους ματιά και φτιάχνει ένα σύμπαν γεμάτο μαγικά και χρώματα, όπως ακριβώς έκανε δηλαδή και η Μαίρη Πόπινς για τα παιδιά που είχε υπό την επιμέλεια της. Εντυπωσιακή και η μουσική του Μαρκ Σάιμαν, αλλά και οι χορογραφίες που αποπνέουν με μια πιο σύγχρονη λογική την ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας.

Η Έμιλι Μπλαντ αναμετριέται με την Μαίρη Πόπινς που σφράγισε με την ερμηνεία της η Τζούλι Άντριους και αποδεικνύεται μία αντάξια διάδοχος. Χαριτωμένη, έξυπνη και σκερτσόζα όσο πρέπει, η Μπλαντ γίνεται η νταντά που όλοι θα θέλαμε. Μαζί της ο καταπληκτικός Λιν-Μανουέλ Μιράντα , η πάντα απρόσμενη και εντελώς μεταμορφωμένη Μέριλ Στριπ σε έναν ρόλο που ταιριάζει με το χιούμορ της, η ευαίσθητη Έμιλι Μόρτιμερ και ο μελαγχολικός Μπεν Γουίσο. Συγκινητικές οι σκηνές με την Άντζελα Λάνσμπουρι και τον Ντικ Βαν Ντάικ , που επιστρέφει στην Μαίρη Πόπινς στα ενενήντα του για έναν ακόμα χορό.

Η ταινία προβάλλεται υποτιτλισμένη και μεταγλωττισμένη.

Ποιος θα σου Τραγουδήσει (Quién te cantará)

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Κάρλος Βερμούτ

Παίζουν: Νάγιουα Νίμρι, Έβα Γιοράτς, Κάρμε Ελίας, Ναταλία Ντε Μολίνα

Περίληψη: Η Λίλα Κασάν, μια επιτυχημένη Ισπανίδα τραγουδίστρια, ετοιμάζεται να επανέλθει θριαμβευτικά στην ενεργό δράση μετά από μια δεκαετία μυστηριώδους σιωπής, αλλά την παραμονή της μεγάλης της συναυλίας χάνει τη μνήμη της σε ένα ατύχημα. Η Βιολέτα, μια τραγουδίστρια καραόκε που λυτρώνεται από τη θλιβερή της ζωή κάθε φορά που ερμηνεύει επί σκηνής τα τραγούδια της Κασάν, αναλαμβάνει να θυμίσει στη σταρ τις διαστάσεις της θρυλικής της περσόνας, μαθαίνοντάς της απ’ την αρχή να τραγουδά.

Μετά την επιτυχία του «Magical Girl» κι έχοντας πάρει το χρίσμα του Αλμοδόβαρ που τον ονόμασε «εθνικό θησαυρό για τον ισπανικό κινηματογράφο», ο Κάρλος Βερμούτ επιστρέφει με ένα γυναικείο δράμα που πραγματεύεται την έννοια της ταυτότητας, αποσπώντας επτά υποψηφιότητες για τα Βραβεία Γκόγια 2019.

Η Λίλα Κάσεν μία διάσημη τραγουδίστρια απέχει από τη σκηνή μετά από το θάνατο της μητέρας της, χωρίς όμως ποτέ να έχει εξηγήσει τους λόγους της απομάκρυνσής της. Μετά από δέκα χρόνια απουσίας, αναγκάζεται να επιστρέψει στη σκηνή οικονομικών προβλημάτων, όταν χάνει τη μνήμη της σ’ ένα ατύχημα.

Η μάνατζερ και βοηθός της, που πάντα της συμπαραστέκεται, ανακαλύπτει τη Βιολέτα, μία τραγουδίστρια σε καραόκε, που όμως δεν κατάφερε να κάνει καριέρα, αν κι έχει ταλέντο. Η Βιολέτα έχει εμμονή με τη Λίλα και τα τραγούδια της, ενώ οι σχέσεις της με την κόρη της είναι τεταμένες, όμως τελικά είναι εκείνη που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να θυμίσει στη Λίλα ποια είναι.

Δύο γυναίκες που δεν μπορούν να βρουν τον εαυτό τους- η κάθε μία με τα δικά της τραύματα και τις ενοχές της- θα ανακαλύψουν τελικά την ταυτότητά τους μέσα από τη συνάντησή τους. Με αλμοδοβαρικές επιρροές, ο Βερμούτ χτίζει μία ατμόσφαιρα ψυχολογικού και σκηνοθετεί με στυλ τις ηρωίδες του, συχνά όμως θυσιάζοντας την ουσία για πλάνα που περισσότερο θυμίζουν editorial μόδας. Έτσι οι διαδρομές της Λίλας και της Βιολέτας , που ερμηνεύουν υποδειγματικά η Νάγιουα Νίμρι και Έβα Γιοράτς, πασπαλίζονται με μία εσάνς μιούζικαλ – αν και τα τραγούδια της Λίλας θυμίζουν περισσότερο φθηνά ποπ σουξέ- αλλά τελικά δεν καταλήγουν πουθενά και ο Βερμούτ αρκείται στο να κινηματογραφεί μοιραίες θλιμμένες γυναίκες με ψηλοτάκουνα δίπλα στη θάλασσα, χάνοντας τελικά τον κεντρικό του άξονα.

Η επόμενη μέρα μιας σχέσης (Geu-hu/The day after)

Σκηνοθεσία: Χονγκ Σανγκ-σου

Παίζουν: Γιουνχέ Τσο, Κι Τζοαμπαάνγκ, Μιν-Χι Κιμ, Σάε Μπιεόκ Κιμ

Περίληψη: H ιστορία ενός άντρα, του Κιμ Μπονγκ-γουάν, κριτικού λογοτεχνίας και ιδιοκτήτη ενός μικρού εκδοτικού οίκου, και τριών γυναικών: της Σονγκ Χάε - γιου, συζύγου του Κιμ , της Λι Τσανγκ-σουκ, πρώην υπαλλήλου στον εκδοτικό οίκο και πρώην ερωμένης, και της Σονγ Α-ρεούμ, μιας εκκολαπτόμενης συγγραφέα.

Ο Κορέατης Χονγκ Σανγκ-Σου υπογράφει ένα ιδιαίτερο ερωτικό κουαρτέτο, που συμμετείχε στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών το 2017, διεκδικώντας μάλιστα τον Χρυσό Φοίνικα .

Μια νεαρή γυναίκα πηγαίνει για συνέντευξη σε έναν μικρό εκδοτικό οίκο, όταν η σύζυγος του εκδότη ορμάει στο γραφείο και της επιτίθεται θεωρώντας την ως αντίζηλο ερωμένη, μιας κι έχει ανακαλύψει ένα ερωτικό σημείωμα, που όμως δεν απευθύνεται στη νεαρή, αλλά στην πρώην υπάλληλο του άνδρα της.

Με αφετηρία την πλοκή μιας κλασική φάρσας και χρησιμοποιώντας ως όχημα την απλοϊκή υπόθεση ενός ερωτικού κουαρτέτου, ασπρόμαυρα κάδρα αλά Νουβέλ Βανγκ που θυμίζουν Έρικ Ρόμερ και μία δόση γουντιαλενικού χιούμορ, ο Χονγκ Σανγκ-Σου στοχάζεται πάνω στη ουσία των σχέσεων και τη φύση του έρωτα.

Επενδύοντας περισσότερο στους διαλόγους- που πολλές φορές όμως καταλήγουν στη φλυαρία- ο Κορεάτης σκηνοθέτης πηγαινοέρχεται μπρος πίσω στο χρόνο αφηγούμενος τις διαδρομές τεσσάρων διαφορετικών χαρακτήρες, μελετώντας τις διαφορές των φύλων στο ερωτικό παιχνίδι. Όμως γρήγορα από ένα σημείο και μετά, οι αλλεπάλληλες συζητήσεις εραστών και απατημένων, γίνονται μονότονες, ενώ η έλλειψη δράσης- εσωτερικής ή εξωτερικής- δεν σώζονται από το κινηματογραφικό του στυλ.

Βumblebee

Σκηνοθεσία: Τράβις Νάιτ

Παίζουν: Χέιλι Στάινφελντ, Τζον Σένα, Τζον Ορτίζ

Περίληψη: Κυνηγημένος το έτος 1987, ένα Ότομποτ,ο Bumblebee, βρίσκει καταφύγιο σε μια μάντρα με παρατημένα αυτοκίνητα σε μια μικρή παραλιακή πόλη της Καλιφόρνια, . Η Τσάρλι λίγο πριν κλείσει τα δεκαοχτώ και ενώ αναζητά τη θέση της σε αυτό τον κόσμο, ανακαλύπτει τον Bumblebee χτυπημένο και γεμάτο σημάδια. Καθώς τον επισκευάζει, συνειδητοποιεί ότι αυτό που έχει απέναντι της δεν είναι ένας συνηθισμένος κίτρινος Σκαραβαίος, όπως νόμιζε αρχικά.

Η σόλο ιστορία ενός αγαπημένου Transformer, που προσπαθεί να σώσει τον κόσμο και τη μικρή του φίλη στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, είναι ίσως η καλύτερη ταινία του διάσημου franchise .

Ο Bumblebee, κυνηγημένος και μόνος, καταλήγει σε μία μάντρα αυτοκινήτων κάπου στην Καλιφόρνια. Εκεί θα τον ανακαλύψει μία νεαρή κοπέλα, η Τσάρλι, μόνιμα αγέλαστη και μελαγχολική, που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και στον καινούργιο σύζυγό της μητέρας της, ούτε και να διαχειριστεί τις συναισθηματικές μεταπτώσεις της. Όμως θα το επισκευάσει με αγάπη και θα ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του κίτρινου σκαραβαίου. Έτσι οι δυο τους και μαζί και ένας γείτονας της Τσάρλι, θα ξεκινήσουν το δικό τους αγώνα για τη σωτηρία του κόσμου .

Μία πιο τρυφερή και οικογενειακή εκδοχή των Transformers επιχειρεί ο Τράβις Νάιτ («Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές»), δημιουργώντας ένα action παραμύθι για το εφηβικό κοινό με την αύρα του Σπίλμπεργκ, ο οποίος σταθερά παραμένει executive producer της σειράς. Έτσι συνδυάζοντας τα στοιχεία μιας τυπικής teenage movie με τη γνωστή συνταγή των Transformers καταφέρνει να φτιάξει μία ταινία, που παρά τα κλισέ ,προσφέρει και κάτι παραπάνω από συγκρούσεις σιδερικών. Οι δε σκηνές με τον Τσάρλι και τον Bumblebee θυμίζουν το « King Kong», ενώ εξίσου καλή είναι και η αναπαράσταση της εποχής του μέσα από τη χρωματική παλέτα που έχει υιοθετήσει ο Νάιτ, τις αναφορές του, αλλά και τις μουσικές του επιλογές.

Παίζεται ακόμα:

Η Άννα και η αποκάλυψη (Anna and the Apocalypse)

Σκηνοθεσία: Τζον ΜακΦέιλ

Παίζουν: Έλα Χαντ, Μάλκολμ Κάμινγκ, Σάρα Σουάιρ

Περίληψη: Ένα ανατρεπτικό χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ με ζόμπι!

Ένα εναλλακτικό εορταστικό μιούζικαλ με ζόμπι, που ξεκινάει ως μια τυπική εφηβική κωμωδία για να καταλήξει σε ένα τυπικό b- movie με τραγούδια, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν «χριστουγεννιάτικα».

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τo ξύπνημα των ζόμπι απειλεί την ήσυχη πόλη του Little Haven, αναγκάζοντας την Άννα και τους φίλους της να τρέξουν, να παλέψουν, αλλά και να… πετσοκόψουν προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι αγαπημένοι τους. Σύντομα όμως θα ανακαλύψουν πως κανείς δεν είναι ασφαλής σε αυτόν τον κόσμο. Καθώς τα πάντα καταρρέουν γύρω τους, θα αντιληφθούν πως μπορούν να εμπιστευτούν μόνο ο ένας τον άλλον.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι η ταινία βασίζεται στη βραβευμένη με BAFTA ταινία μικρού μήκους «Zombie Musical» του Ράιαν ΜακΧένρι και γι’ αυτό είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

Στις 25/12 θα κάνει πρεμιέρα:

Bachelor 3

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Ηλίας Μελέτης, Κατερίνα Γερονικολού

Περίληψη: Τρίτο μέρος και τελευταίο μέρος του εμπορικού ελληνικού franchise, που αυτή τη φορά εκτυλίσσεται στη Λάρισα.

Ο Τζίμης ετοιμάζεται να παντρευτεί και φωνάζει τα φιλαράκια του για το καθιερωμένο πλέον bachelor. H μεγάλη ώρα έχει φτάσει κι όλα κυλάνε φυσιολογικά αυτή την φορά προς έκπληξη όλων. Αυτό όμως που θα ακυρώσει και αυτόν τον γάμο δεν θα αργήσει να έρθει: ο Ρένος θα απαχθεί στην εκκλησία. Στην προσπάθειά τους να βρουν τον φίλο τους ο Αντώνης, ο Τζίμης και ο Κωστής θα βρεθούν στη Λάρισα, όπου τα πράγματα ξεφεύγουν.