Ο «Πύργος του Downton» επιστρέφει: Η σειρά-φαινόμενο γίνεται ταινία και μεταπηδά στη μεγάλη οθόνη | 0 bovary.gr
Ο «Πύργος του Downton» επιστρέφει: Η σειρά-φαινόμενο γίνεται ταινία και μεταπηδά στη μεγάλη οθόνη | 0 bovary.gr
DOWNTON ABBEY

Ο «Πύργος του Downton» επιστρέφει: Η σειρά-φαινόμενο γίνεται ταινία και μεταπηδά στη μεγάλη οθόνη


Mετά από δέκα χρόνια πορείας στην μικρή οθόνη, ήρθε η ώρα για τη δημοφιλή βρετανική σειρά «Ο Πύργος του Downton», να κατακτήσει και τις σκοτεινές αίθουσες.

Η σειρά-φαινόμενο, μετά από έξι σεζόν, γίνεται ταινία και συνεχίζει την πολύπαθη ιστορία της αριστοκρατικής οικογένειας Κρόλεϊ.

Ο Πύργος του Downton είναι η κατοικία της οικογένειας, που καλείται να αντεπεξέλθει σε μια από τις μεγαλύτερες τιμές αλλά και προκλήσεις της αριστοκρατικής ζωής της: την επίσκεψη του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Αγγλίας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός που, όμως, θα ταράξει τα νερά και θα πυροδοτήσει νέα σκάνδαλα, ίντριγκες, αντιπαλότητες και θα φέρει στην επιφάνεια νέα μυστικά και πάθη. 

Η ταινία επιθυμεί να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε η πετυχημένη σειρά και να εξελίξει τους ήρωες και τις ιστορίες τους.

Η σειρά-υπερπαραγωγή πραγματευόταν τη ζωή της οικογένειας Κρόλεϊ και των υπηρετών της που εργάστηκαν γι' αυτούς στις αρχές του 20ου αιώνα στο εξοχικό τους, στην βρετανική επαρχεία. Κατά τη διάρκεια των έξι κύκλων της, η σειρά απέσπασε 3 Χρυσές Σφαίρες, 15 βραβεία Primetime Emmy, ένα Ειδικό βραβείο BAFTA και 69 υποψηφιότητες για βραβείο Emmy, κάνοντας το «Downton Abbey» την πρώτη μη Αμερικάνικη σειρά με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των βραβείων, κερδίζοντας έτσι και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η τηλεοπτική σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία κριτικών. Η μεταφορά της στην μεγάλη οθόνη ήταν το αποτέλεσμα της τεράστιας προσδοκίας των εκατομμυρίων θαυμαστών της ενώ αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα για τους δημιουργούς της.

Μια αριστοκρατική οικογένεια με μυστικά, πάθη, έχθρες και κρυφές σχέσεις και ιστορίες, δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ βαρετή.

Η άφιξη του Βασιλιά Γεωργίου Ε΄και της Βασίλισσας Μαίρης, θα σημάνει συναγερμό στο επάνω σπίτι όπου διαμένει η οικογένεια, αλλά κυρίως στο κάτω, καθώς εκεί τα πάντα πρέπει να είναι στην εντέλεια για την φιλοξενία του βασιλικού ζευγαριού. Ωστόσο, η ταραγμένη δεκαετία του ’20 και ο Μεσοπόλεμος, φέρνει αλλαγές στην αριστοκρατική τάξη που κοντεύει να καταρρεύσει ενώ τα χρόνια της δόξας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η οικογένεια, όμως καλείται να ανταποκριθεί στην μεγαλύτερη υποχρέωσή της έως τώρα, να υποδεχτεί και να φροντίσει η διαμονή του βασιλικού ζεύγους να είναι αντάξια της φήμης της. Το υπηρετικό προσωπικό του Πύργου του Downton καλείται να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο προκειμένου να τιμήσει την ιστορία της φιλοξενίας του σπιτιού. 

Μέσα στην ιστορία, όμως, οι υπο-πλοκές είναι πολλές. Κάθε ήρωας κουβαλά την δική του ιστορία που ξετυλίγεται σαν κουβάρι, μέσα στην κεντρική ιδέα.

Η βασιλική πομπή θα φέρει μαζί της μια αινιγματική κυρία της οποίας η ιστορία θα αποδειχθεί σημαντική για την οικογένεια και το μέλλον του Πύργου. Οι πολιτικές ιδεολογίες του Τομ Μπράνσον θα του δημιουργήσουν νέα προβλήματα. Η Ντέιζη ξεκινά τη δική της μικρή επανάσταση στην κουζίνα και τα ξεπορτίσματα του Τόμας στον ελεύθερό του χρόνο ίσως να αποβούν μοιραία για το μέλλον του. Η δελεαστική πρόταση του Βασιλιά στον σύζυγο της Έντιθ, Μπέρτι, θα φέρει τριγμούς στις σχέσεις τους. Η Βάιολετ αποκαλύπτει κάποιες απρόσμενες ειδήσεις ενώ η Μαίρη πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις, για τον εαυτό της, για την οικογένειά της, αλλά και για το μέλλον του Downton Abbey. 

Το καστ της σειράς επιστρέφει, από τον Χιου Μπόνβιλ, τη Λόρα Καρμάικλ, τον Τζιμ Κάρτερ και τη Μάγκι Σμιθ, μαζί με νέες προσθήκες που συμπληρώνουν υπέροχα το παζλ.

Η βασιλική επίσκεψη και τα γεγονότα γύρω από το ιστορικό γεγονός, αποτέλεσαν τον πυρήνα για την ιστορία της πολυαναμενόμενης ταινίας. Το βρετανικό πνεύμα και χιούμορ, οι ταξικές διαφορές, η αφοσίωση, ο σεβασμός, το χρέος και η ηθική απέναντι στο οικογενειακό όνομα, η παράδοση και οι αλλαγές και οι εξελίξεις που φέρνει το πέρασμα των χρόνων, συγκεντρώνονται όλα στην ταινία.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζούλιαν Φέλοους, ο «πατέρας» το Downton Abbey, έγραψε το σενάριο της ταινίας και βρίσκεται και στην παραγωγή της, μαζί με τον Γκάρεθ Νιμ και την Λιζ Τράμπριτζ. Ο Μπράιαν Πέρσιβαλ (Η Κλέφτρα των Βιβλίων, About a Girl), σκηνοθέτης του τηλεοπτικού πιλότου, είναι στην εκτέλεση παραγωγής, και ο Μάικλ Ένγκλερ (30 Rock, Sex And The City) ανέλαβε την σκηνοθεσία. 

 

 

Ο Πύργος του Downton είναι μια συμπαραγωγή της Carnival Films, με την Focus Features και τη Universal Pictures.

Σκηνοθεσία Μάικλ Ένγκλερ

Σενάριο Τζούλιαν Φέλοους

Παραγωγοί Γκάρεθ Νιμ, Λιζ Τράμπριτζ, Τζούλιαν Φέλοους

Πρωταγωνιστούν: Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Κέβιν Ντόιλ, Τζόαν Φρόγκατ, Μάθιου Γκουντ, Χάρι Χάντεν-Πάτον, Ντέιβιντ Χέιγκ, Τζεραλντίν Τζέιμς, Ρόμπερτ Τζέιμς Κόλιερ, Σάιμον Τζόουνς, Άλεν Λιτς, Φίλις Λόγκαν, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Σόφι ΜακΣέρα, Τάπενς Μίντλετον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Λέσλι Νίκολ, Κέιτ Φίλιπς, Μάγκι Σμιθ, Ιμέλντα Στάντον, Πενέλοπε Γουίλτον

Διάρκεια 122’

ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ TULIP