Το μεγάλο comeback του «Wannabe» των Spice Girl- Υπέρ της ισότητας των φύλων  | 0 bovary.gr
Το μεγάλο comeback του «Wannabe» των Spice Girl- Υπέρ της ισότητας των φύλων | 0 bovary.gr
ΕΝΑΣ ΣΤΙΧΟΣ-ΚΙΝΗΜΑ

Το μεγάλο comeback του «Wannabe» των Spice Girl- Υπέρ της ισότητας των φύλων


Το τραγούδι των Spice Girls, που είχε κατακτήσει την κορυφή των charts το 1996, Wannabe, κάνει comeback για καλό σκοπό. Με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και της οργάνωσης «The Global Goals», το βίντεοκλιπ του Βρετανικού συγκροτήματος ξαναγυρίστηκε από μαθήτριες με σκοπό να παρακινήσει τις γυναίκες να γίνουν «Αυτό που θέλουν» (What They Really Really Want).

Έχοντας ένα πιο Bollywood στιλ, κορίτσια από το Κέιπ Τάουν της Αφρικής χορεύουν στους δρόμους, προβάλλοντας μηνύματα όπως «Τέλος η βία στα κορίτσια», «Ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση», «Ίσους μισθούς και ίσες δουλειές».

Η τελική σκηνή του βίντεο γυρίστηκε σε ένα Βρετανικό ξενοδοχείο με 5 κορίτσια, όσες και οι Spice Girl να δείχνουν πως αυτό που πραγματικά θέλει κάθε γυναίκα είναι να υπάρχει ισότητα σε όλους τους τομείς της ζωής της.Μάλιστα το βίντεο έχει γίνει viral, με χιλιάδες γυναίκες να ποστάρουν τη δική τους φωτογραφία με το hashtag #WhatIReallyWant (Τι πραγματικά θέλω)στο Facebook και το Twitter.

Το ίδιο έκανε και η Βικτόρια Μπέκαμ, η οποία υποστήριξε την αναδιαμόρφωση του τραγουδιού που έλεγε με τις Spicey Girls, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στο Instagram «Αυτό που πραγματικά θέλω είναι να μην πεθαίνουν πια κορίτσια από HIV.