Shutterstock/ Creative Lab
Shutterstock/ Creative Lab
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Οι μοναδικές μπότες που πρέπει να αγοράσεις στις ενδιάμεσες εκπτώσεις -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Η μόδα δεν θα απογοητεύει ποτέ όσους αφήνονται με πάθος στην γοητεία της. Εχει τον τρόπο να πλάθει μικρούς κόσμους, να πλαισιώνει με ευφάνταστο τρόπο την προσωπικότητά μας.

Οι συμβουλές από ανθρώπους που την μελετούν και αφοσιώνονται στην παρατήρησή της έχουν πάντα ενδιαφέρον. Η στήλη της wardrobe curator Πελαγίας Χριστάκη μόλις συμπλήρωσε ένα χρόνο στη BOVARY. Οι στιλιστικές απορίες σας βρήκαν τις απαντήσεις που έψαχναν και η συνέχεια είναι μπροστά.

Η Πελαγία Χριστάκη και αυτή την Τρίτη μέσα από την στήλη της, κάνει την μόδα παιχνίδι. Συμβουλές για shopping και στιλιστικά tips είναι εδώ.

K.Μ: Πελαγία με λένε Κ. και είμαι 28 ετών. Σε διαβάζω ανελλιπώς. Σου στέλνω γιατί έχω πάρει δραστικές αποφάσεις αυτή τη σεζόν και θέλω τη γνώμη σου. Είναι τόσο ωραία αυτά που μας γράφεις κάθε εβδομάδα. Λοιπόν, ούτε πολύ λεπτή με λες, αλλά σίγουρα όχι γεμάτη. Πώς τα καταφέρνω κάθε χειμώνα και ντύνομαι με τρόπο που μου προσθέτει κιλά για πλάκα. Ερχεται η άνοιξη και φαίνεται το πραγματικό μου σώμα. Θέλω να ντύνομαι με τρόπο που να με κρατά ζεστή και παράλληλα να μην είμαι σαν κρεμμύδι. Κάθε συμβουλή σου θα είναι πολύτιμη Πελαγιάκι. Κisses!  

Πελαγιάκι; Πόσα υποκοριστικά- χαϊδευτικά μου έχετε βγάλει λολ! Ωραίο είναι πάντως!

Αντιλαμβάνομαι πλήρως το ότι ντυνόμαστε σαν «κρεμμύδια» το χειμώνα, δύσκολα, όμως, μπορούμε να το αποφύγουμε αν δεν έχουμε φτιάξει μια capsule wardrobe με κομμάτια που αλληλοσυνδυάζονται.

Σημαντικό στοιχείο είναι να δώσεις προσοχή στη σύνθεση, μπορείς να βρεις κασμιρένια πουλόβερ και μάλλινα σε πολύ προσιτές τιμές πια.

Αν επιλέξεις ένα συνθετικό πουλόβερ καλύτερα να είναι ένα που θα εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς (ως φόρεμα). Η αραιή πλέξη χρειάζεται μόνωση από μέσα με κάτι βαμβακερό και στέκεται καλύτερα στο σώμα ως φόρεμα, ενώ η λεπτή πλέξη «κολλάει» στο σώμα, προτίμησέ την για να κάνεις layering.

Επένδυσε σε ένα καλό παλτό που θα πλαισιώνει ακόμα και το πιο απλό outfit: στο χρώμα της σεζόν και παντοτινό, το κάμελ ή καρό.

 

 

 

Μ.Π: Καλησπέρα Πελαγία, συνηθίζω να διαβάζω το εβδομαδιαίο άρθρο σου στο bovary.gr και θα ήθελα τη γνώμη σου για μια ειδική για μένα περίσταση γιατί μου ταιριάζει πολύ το στυλ που παρουσιάζεις.

Στις αρχές Μαρτίου θα παντρέψω την κολλητή μου φίλη, η οποία έχει ήδη επιλέξει ένα 50s midi λευκό νυφικό. Το ερώτημά μου είναι τι θα μπορούσα να βάλω δίπλα της εγω...Το όλο concept του γάμου θα είναι retro/vintage οπότε δεν θα ήθελα να είμαι εντελώς εκτός. Η αρχική μου σκέψη ήταν λευκό κοστούμι με ψηλόμεσο παντελόνι. Πέραν της νύφης, οι υπόλοιπες φίλες μας είναι αντίθετες και με το χρώμα και με το κοστούμι. Να σημειώσω ότι είμαι μελαχρινή και petite size με ελάχιστο στήθος, τι θα μου πρότεινες;

Σε ευχαριστώ πολύ για θερμά σου λόγια και χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η στήλη! Να πούμε και ένα ευχαριστώ στο Bovary! Η στήλη κλείνει ένα χρόνο σήμερα!

Συμφωνώ μαζί σου για το κοστούμι αλλά όχι λευκό, ας σεβαστούμε ότι αυτή η μέρα είναι της νύφης και θα πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε επισκίασή της. Το κοστούμι το λατρεύω κι ακόμα και σε ένα έντονο χρώμα τον Μάρτιο, θα έλεγα ναι. Πόσο vintage είναι το θέμα; 50s αυστηρά; Το κοστούμι θα σου δώσει ύψος και πολύ περισσότερο η μονοχρωμία που επιμηκύνει τη σιλουέτα.

ΑP Images
ΑP Images

Α.Π: Καλησπέρα! Ανέφερες σε προγούμενο άρθρο ότι είναι της μόδα οι φαρδιές μπότες, ποιες θα πρότεινες πλησιάζοντας το 10ημερο προσφορών.

Καλησπέρα! Ναι είχα αναφέρει τις slouchy boots είτε έχουν σούρες και χοντρό τακούνι είτε πιο λεπτό και με μύτη μπροστά.

Σου προτετείνω την οβάλ μύτη και τις λίγες σούρες, έχω μία ακριβή από το 2011 σε γκρι χρώμα και ακόμα είναι φανταστική (φροντίζω βέβαια να την γεμίζω με ύφασμα για να μην χαλάει και «σπάει» το δέρμα.

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης:

Πώς θα αξιοποιήσεις όλα τα μαύρα φορέματα που έχεις στη ντουλάπα -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει