Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Αυτά είναι τα μποτάκια που πρέπει να αποκτήσεις στις εκπτώσεις -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Νέα εβδομάδα σημαίνει νέες ευκαιρίες και νέες στιλιστικές απορίες! 

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, δεν θέλουμε ούτε στιγμή να απαρνηθούμε την κομψότητα και το προσωπικό μας στιλ.

Οι τάσεις μας ενδιαφέρουν, όμως, πριν τις υιοθετήσουμε αξίζει να τις προσαρμόσουμε στα μέτρα μας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να επενδύουμε σε κομμάτια που αξίζουν πραγματικά και θα τα έχουμε σε βάθος χρόνου.

Τί γίνεται με όλα αυτά που μας προβληματίζουν;

 Αυτές είναι οι ερωτήσεις σας γι' αυτήν την εβδομάδα.

«Ιόλη»: Πελαγία καλησπέρα και καλή χρονιά! Ενόψει εκπτώσεων σκέφτομαι να αγοράσω ένα ζευγάρι λευκά μποτάκια μεσαίου ύψους τακουνιού για να τα φοράω συχνά -δηλαδή 4 εως 6 πόντους και με χοντρό τακούνι. Θέλω να τα φοράω και με τζιν και με φορεματάκια. Έχω δει και με μαύρο και με λευκό τακούνι κι έχω μπερδευτεί. Απλά θέλω να σε ρωτήσω ποια θεωρείς πως συνδυάζονται πιο εύκολα. Να είναι όλο το μποτάκι λευκό ή να έχει και λεπτομέρειες από μαύρο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Πολλά φιλιά!

Κατάσκοπε Ιόλη... Σου έχω το πιο τέλειο και άνετο λευκό μποτάκι! Με μαύρο τακούνι και σε τέλειο ύψος, μόνο που είναι λίγο γυαλιστερό και μυτερό το ένα, ενώ το άλλο στρογγυλό και off white.

Απόλαυση και τα δύο!

 

 

 

Ν.Μ: Έχω βαρεθεί να αγοράζω ρούχα και να χαλάνε σε 6 μήνες. Τι να κάνω;

Αγαπητή φίλη, αυτή την ερώτηση την ακούω συχνά από γυναίκες άνω των 30 που θέλουν κάτι ποιοτικό στη ζωή τους.

Τα καταστήματα fast fashion μπορούν να σε βοηθήσουν να δομήσεις την ντουλάπα σου δημιουργώντας μια Capsule Wardrobe. Θα πρέπει, όμως να προσέξεις πολύ τις συνθέσεις των ρούχων, το ράψιμο και τον τρόπο φροντίδας τους.

Θα μου πεις τώρα να σε παρατήσω ήσυχη γιατί δεν είσαι σε φάση να γίνεις ειδικός! Συμφωνώ, απλά χρειάζεται να γνωρίζουμε ένα-δυο πραγματάκια για να μπορούμε να κάνουμε σωστότερες επιλογές, όπως και σε άλλα πράγματα της καθημερινής μας ζωής -έπιπλα, χαλιά, συσκευές. Για παράδειγμα, μια καλή συσκευή είναι ακριβότερη αλλά την έχεις πιο πολλά χρόνια από την άλλη, όμως, θα αγοράσεις ένα σούπερ ντούπερ βραστήρα για να βράζει απλά νερό.

Με αυτή την οικιακή παραβολή θέλω να καταλήξω στο ότι το καλό παλτό που (για παράδειγμα) που θα το έχεις χρόνια πρέπει να είναι καλό ενώ ένα λευκό t-shirt που κιτρινίζει και μετά χρειάζεται αντικατάσταση δεν χρειάζεται να κάνει 40 ευρώ μπορεί να έχει και 25 (μετά μπορείς να το κάνεις πανί για το σπίτι ή να το ανακυκλώσεις).

Η μεσαία κατηγορία είναι τα πουλόβερ (τα οποία δεν τα κρεμάμε, μόνο τα διπλώνουμε). Θες να τα έχεις καιρό αλλά δεν είναι και παλτό, άρα μια τιμή από 60-100 ευρώ είναι μια καλή αγορά ενώ χρειάζεται φροντίδα με ειδικά απορρυπαντικά κατά το πλύσιμο στο χέρι (σε σκοτώνω, το ξέρω).

Αν ένα ρούχο που δοκιμάζεις δεν στέκεται ή κάτι δεν σου αρέσει πάνω του, καλύτερα να το αφήσεις για να μη κάνεις μια αγορά που αργότερα θα μετανιώσεις.

Λ.Π: Θα ήθελα συμβουλές για καθημερινό ντύσιμο -αυτά που βλέπω σε εκπομπές στην τηλεόραση είναι αστεία για μια γυναίκα που εργάζεται καθημερινά.

Αγαπητή φίλη there is no business like show business, εδώ είμαστε για να λύνουμε τις απορίες σας!

Σε ό,τι αφορά τις εκπομπές, δεν έχω άποψη γιατί είδα μια- δυο φορές και δεν παρακολούθησα ξανά.

Αυτές τις λίγες φορές που είδα είχε αρκετή πλάκα και μου φάνηκε ότι εξετάζει τις κοπέλες που συμμετέχουν, στο κατά πόσο δημιουργικές είναι. Για τις κοπέλες δεν έχω κάτι να πω, ο κάθε άνθρωπος κάνει αυτά που τον ενδιαφέρουν κι αυτή είναι η ομορφιά της ζωής.

Για καθημερινό ντύσιμο θα σου πρότεινα τις παρακάτω επιλογές!

 

 

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης: 

Εχεις σωματότυπο αχλάδι; Αυτή είναι η ιδανική φούστα για εσένα -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει