Zimmermann
Zimmermann
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Τι να φορέσεις σε έναν ανοιξιάτικο γάμο αν έχεις περάσει τα 40 -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Καλησπέρα κορίτσια, ήρθε η Τρίτη με Q and A στο bovary! Διαπιστώνω από τις ερωτήσεις σας ότι έχετε πολλούς γάμους και βαπτίσεις ήδη. Όπως και πολλά ταξίδια!

Π.Ε: Πελαγία μου καλησπέρα. Θα χρειαστώ κι εγώ την πολύτιμη βοήθειά σου. Βαφτίζω το μωρό μου αρχές Μαΐου και δεν ξέρω τι να φορέσω. Είμαι 1.73, 69 κιλά, με στήθος και λίγη κοιλίτσα. Αν είναι εύκολο, πρότεινέ μου κάτι που να μπορεί να φορεθεί με φλατ ή χαμηλό τακούνι. Θα σου άρεσε η ολόσωμη φόρμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ωραία ιδέα η ολόσωμη φόρμα. Απλά, πολλές φορές, δεν είναι κολακευτική στο σημείο της κοιλιάς. Την «φοβάμαι» γιατί κάπου εκεί βρίσκεται κι ένα λάστιχο στη μέση. Από ό,τι καταλαβαίνω, το στιλ σου είναι ανάλαφρο, cool και πρακτικό.

Δοκίμασε ένα shirt dress με ελληνική υπογραφή. Διαχρονικό, υψηλής ποιότητας και ιδανικό για μια προσεγμένη αλλά και ανεπιτήδευτη εμφάνιση.

Ε.Κ. Αγαπημένη μου Πελαγία είμαι 54 ετών, 56 κιλά και 1,65. Είμαι καλεσμένη σε γάμο που θα γίνει σε νησί αρχές Ιουνίου. Θα ήθελα να μου προτείνεις ρούχο, παπούτσια και φυσικά τι τσάντα μπορώ να κρατήσω. Ευχαριστώ πολύ!

Αγαπητή φίλη, θα σου πρότεινα κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα: μια παντελόνα με μαύρο πουκάμισο με δέσιμο και για αξεσουάρ ένα πλεκτό καλαθάκι. Κάτι ανάλαφρο, chic και καλοκαιρινό. Σημαντικό επίσης είναι το ότι μπορείς να το φορέσεις και σε άλλες περιστάσεις.

 

 

Για αξεσούαρ, κάτι τέτοιο:

Tσάντα, Zara 


A.Λ: Γεια σου Πελαγία, ονομάζομαι Ανδριάνα και μου αρέσει πολύ η στήλη σου στο bovary! Θα ήθελα την βοήθειά σου. Τον Απρίλιο, ορκίζεται ο φίλος μου κι έχω αυτό το κουστούμι της φωτογραφίας σε μαύρο χρώμα.

Με τι παπούτσια και μπλούζα μού προτείνεις να το συνδυάσω; Η ορκωμοσία είναι είναι το πρωί. Μήπως είναι υπερβολικό (επειδή είναι και μαύρο); Τι άλλο θα μπορούσα να βάλω; Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γεια σου Ανδριάνα, ωραίο το κοστούμι και σε μπεζ! Γιατί μαύρο; Είναι κάπως «σκληρό» για πρωί.

Το μαύρο θα το προτιμούσα ανοιχτό με ένα πουκάμισο σε παστέλ χρώμα για μια πιο χαλαρή εικόνα.

Αν με ρωτάς ποιο χρώμα θα ήταν ιδανικό, νομίζω ότι ένα κίτρινο ψημένο (λολ όχι άψητο) δηλαδή κίτρινο που κροκίζει ή ένα φιστικί -που τελευταία άκουσα να το λένε «τσαγαλί» το χρώμα του χλωρού αμύγδαλου. Οσο ζω μαθαίνω...

X.Μ: Γεια σου Πελαγία και συγχαρητήρια για την στήλη σου! Είμαι καλεσμένη σε γάμο τον Μάιο, που θα γίνει 12 το μεσημέρι σε εκκλησία. Είμαι 44 χρονών, με ύψος 1,72 και σιλουέτα πληθωρική (το νούμερό μου είναι το L με XL, ανάλογα τη γραμμή του ρούχου). Μου πηγαίνουν οι pencil φούστες και φορέματα κάτω από το γόνατο ή στη μέση της γάμπας. Τελευταία, φόρεσα και full skirts επίσης κάτω από το γόνατο κι ένιωθα ιδιαίτερα κολακευτικά. Γενικά, επιλέγω να ντύνομαι απλά. Θα ήθελα σε παρακαλώ την βοήθειά σου στο εξής: έχω αγοράσει μια maxi πλισέ φούστα σε μαύρο χρώμα (θεώρησα ότι θα είναι πιο διαχρονική ως χρώμα, σου στέλνω και φωτογραφία αλλά σε διαφορετικό χρώμα). 

Πώς θα μπορούσα να την φορέσω σε πρωινό ανοιξιάτικο γάμο για να φαίνεται πιο «χαλαρή»; Για πανωφόρι τι θα πρότεινες; Μήπως θα πρέπει να μείνω πιστή στις ως τώρα δοκιμασμένες επιλογές μου (pencil skirt...) αλλά με κάποιο χρώμα; (πχ σμαραγδί;). Σ' ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα Μαρία! Για πρωινό γάμο θα πρότεινα πάλι κάτι χαλαρό. Πιστεύω ότι το τοπ θα πρέπει να είναι πιο απλό για ένα πιο διαχρονικό outfit. Ένα crispy white πουκάμισο είναι ιδανική περίπτωση για ένα πρωινό ντύσιμο. Τώρα αν έχεις διάθεση πιο «pop», μπορείς να διαλέξεις κι ένα χρώμα κοντά στο πράσινο που σου αρέσει. Προσοχή στο να μην σε «τονίσει», όμως.

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Διαβάστε επίσης: Τα τρία πιο ευέλικτα σύνολα της άνοιξης -Η Πελαγία Χριστάκη σού μαθαίνει πώς να χτίσεις μια capsule wardrobe