Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Project βάπτιση: Tι να φορέσεις σε μια ανοιξιάτικη τελετή -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Tην άνοιξη μάς απασχολούν και μας προβληματίζουν δύο πράγματα αναφορικά με το στιλ.

 Από τη μία ο βαθμός δυσκολίας -λόγω καιρού- στις καθημερινές εμφανίσεις και από την άλλη οι δεκάδες γάμοι και οι επίσημες περιστάσεις στις οποίες είμαστε καλεσμένες.

Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από τη στήλη μου στη BOVARY. H επικοινωνία μας, όμως, δεν σταματά ποτέ, καθώς, καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λαμβάνω τις ερωτήσεις σας -τις οποίες απαντώ με χρονολογική σειρά- που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.

Πελαγία γεια. Καταρχήν μ’ αρέσει που δεν έχεις αλλάξει το όνομα σου να το κάνεις πιο πιασάρικο και trendy! Επί του θέματος... Με λένε Δήμητρα, είμαι 1.58 και αυτή την περίοδο είμαι 55 κιλά (έγινα μαμά πριν 6 μήνες) με στόχο όμως να φτάσω στα κιλά μου που είναι τα 50. Σωματότυπος... αχλάδι. Μες στο καλοκαίρι θα βαφτίσουμε την μονάκριβή μας στα παράλια της περιοχής μας σε οικογενειακό κύκλο και στη συνέχεια θα κάνουμε ένα βραδινό πάρτι μόνο για τους φίλους μας. Τι να φορέσω; Σίγουρα δε θέλω κάτι μακρύ, άλλα φυσικά ούτε κάτι εφαρμοστό στην περιφέρεια. Επίσης το παπούτσι θα είναι αν όχι φλατ σανδάλι, κάτι πολύ χαμηλό. Θάλασσα και τακούνι δεν συνάδουν για έμενα... αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Υ.Γ. Επίτηδες δεν αναφέρω ηλικία.

Αγαπητή Δήμητρα δεν έχω αλλάξει το όνομά μου γιατί μου θυμίζει τη γιαγιά μου που δεν τη γνώρισα ποτέ και με αυτό τον τρόπο την έχω κοντά μου. Σχετικά με το τρέντυ, δεν είμαι και πολύ τρέντυ θα έλεγα, πιο πολύ αντιδραστική θα με χαρακτήριζα! Εχω όμως πολλά χαϊδευτικά από φίλους που μου αρκούν!

Σχετικά με τη βάπτιση, σού βρήκα το τέλειο φόρεμα που μπορεί να συνδυαστεί με σανδάλια για μια χαλαρή εμφάνιση αλλά και μοντέρνα. Σημαντικό είναι πως μιλάμε για λινό ύφασμα!

 

 

Καλησπέρα, αρχές Μαΐου βαφτίζουμε τα 2 εγγόνια μου είμαι 63 χρονών, 63 κιλά και το ύφος στο ντύσιμό μου είναι:

1) φορέματα, όχι φαρδιά, με μήκος έως λίγο κάτω από το γόνατο

2) σακάκια και παντελόνια σε κλασικό στιλ

Κική

Κική μου καλημέρα! Από ό,τι κατάλαβα χρειάζεσαι κάτι διαχρονικό και απλό. Θα σου πρότεινα λοιπόν να φορέσεις κοστούμι καλοκαιρινό με ένα όμορφο πέδιλο ή mule!

Μπορεί να σου φαίνεται νεανικό αυτό που σου στέλνω αλλά είσαι νέα παρότι γιαγιά! Για αυτό μην κολλήσεις στο να φορέσεις κάτι πιο φρέσκο. Α, και μακριά από τα φορέματα της κουμπάρας! Δεν θέλουμε την Πούλια και τον Αυγερινό σε γάμους, βαπτίσεις κορίτσια!

 

 

Μ.Α. Αγαπημένη Πελαγία γεια σου! Έχω αγοράσει μια λινή βερμούδα σε off white τόνο. Πες μου σε παρακαλώ, με ποιους τρόπους μπορώ να την φορέσω από τώρα. (βιάζομαι να έρθει το καλοκαίρι!). Σε φιλώ.

Καλησπέρα! Τέλεια επιλογή! Η λινή βερμούδα μπορεί να φορεθεί:

-Με λινό σακάκι στο ίδιο χρώμα ή σε ένα με γήινους τόνους

-Με κορμάκι ή ολόσωμο μαγιό

Με πλεκτό τοπ φαρδύ ή στενό (ό,τι σου αρέσει πιο πολύ)

Με λινό πουκάμισο (σαν να παίζεις στο Λόγω Τιμής)

 

 

Ε.Π. Γεια σας. Τι προτείνετε για πανωφόρι πάνω από μαύρο φόρεμα (για βράδυ) αυτές τις ημέρες που έχει κρύο ακόμα αλλά δεν μπορώ να βάλω παλτό; Ευχαριστώ

Αυτή η εποχή είναι πολύ περίεργη στο θέμα του τι να φορέσεις για να ταιριάζει με τον ανοιξιάτικο καιρό αλλά και να μην κρυώνεις. Ιδανικό θα έλεγα πως είναι ένα ωραίο μπλέιζερ, κομψό και καθόλου βαρύ για μια ωραία εμφάνιση. Tip: γύρισε τα μανίκια σου για να φανούν τα χέρια σου.

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης: Πώς να συνδυάσεις το σακάκι την άνοιξη ώστε να δείχνει fashionable -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει