Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Ποιο είναι το κατάλληλο σύνολο για μια υποψήφια στις δημοτικές εκλογές -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από τη στήλη μου στη BOVARY.

H επικοινωνία μας, όμως, δεν σταματά ποτέ, καθώς, καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λαμβάνω τις ερωτήσεις σας -τις οποίες απαντώ με χρονολογική σειρά- που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.

Πελαγία μου καλησπέρα! Με λένε Σωτηρία, είμαι 29 ετών και σε ένα μήνα πιάνω δουλειά σε ένα γραφείο -γραμματειακή υποστήριξη θα είναι το πόστο μου. Επειδή η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, θέλω να μου πεις ποια ρούχα θα με βοηθήσουν να είμαι κομψή και δροσερή μες στο κατακαλόκαιρο -άδεια εννοείται ότι δεν θα πάρω, οπότε όοολο το καλοκαίρι εδώ θα είμαι-. Περιμένω τους συνδυασμούς σου!

Καλημέρα Σωτηρία και καλή αρχή στη νέα σου δουλειά! Τα νέα αυτά είναι πολύ σημαντικά και παρόλο που θα παραμείνεις εδώ το καλοκαίρι είναι μα νέα αρχή στη ζωή σου. Τα Σαββατοκύριακα είναι μια καλή διέξοδος για την εβδομάδα σου που σίγουρα θα είναι πιο δύσκολη λόγω ζέστης. Θα έχεις βέβαια την ευκαιρία να είσαι μια άλλη Melanie Griffith στο «Working Girl». Σωτηρία μου μετά από το παραλήρημα μπαίνω στο θέμα! Πρωτίστως θα ήθελα να σε αποτρέψω από την τάση του να μην ντύνεσαι για την ηλικία σου, γραμματέας δεν σημαίνει είμαι στο γραφείο με το κοστούμι. Μπορείς να επιλέξεις φούστες μίντι ή μέχρι το γόνατο, με απλά, κλειστά μπλουζάκια ή πουκάμισα δροσερά. Τώρα που θα είσαι στο γραφείο χρειάζεσαι ρούχα που θα καλύπτουν την καθημερινότητά σου και θα σου δίνουν άνεση κινήσεων.

Για παράδειγμα τα ντεκολτέ μπορούν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση όταν κινείσαι. Φούστες και όμορφα t –shirt ή πουκάμισα για αρχή και βέβαια παντελόνια υφασμάτινα μέχρι τον αστράγαλο. Σχετικά με το χρώμα ενώ είμαι οπαδός, θα έλεγα να μην το ρίξεις στην ψυχεδέλεια για αρχή, προτίμησε γήινα χρώματα για μια πιο «καθαρή» εικόνα. Χακί, λευκό, ταμπά, πράσινο λαδί, μπεζ, μπλε, μαύρο και ώχρα.

H φούστα για κάτι πιο summerish

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλησπέρα και χρόνια πολλά για τις μέρες. Είμαι η Α. 36 ετών 1,70, 58 κιλά και -μη γελάσεις- κατεβαίνω υποψήφια στις δημοτικές εκλογές. Ναι, ξέρω όλοι κατεβαίνουν, είπα κι εγώ να κάνω μια απόπειρα. Η προεκλογική περίοδος απαιτεί εμφανίσεις σε διάφορα καλέσματα που είναι συνήθως μεσημεροαπόγευμα και γενικά από ντύσιμο δεν θέλει ούτε ένα τζιν-T-shirt ούτε κάτι γκράντε. Έχω πειραματιστεί με διάφορα κομμάτια, αλλά ακόμη δεν έχω καταλήξει σε αυτό που λέμε «στολή». Παρακολουθώ τη στήλη σου και γενικά είμαι φαν αυτού του στιλ που προτείνεις συνήθως. Έχεις να μου πεις 1-2 σύνολα που θα μπορώ με εναλλαγές σε χρώματα να φοράω εναλλάξ; Ευχαριστώ. (Αν θες να με ψηφίσεις, έχω στείλει και τα στοιχεία μου).

Καλησπέρα και καλή αρχή στο εγχείρημα! Δεν σε κοροϊδεύω καθόλου, μου φαίνεται φοβερή ιδέα και το έχω σκεφτεί και εγώ για την περιοχή μου και ότι θα φύτευα και θα τακτοποιούσα. Στις φωτό θα έβγαινα με λευκή φόρμα εργασίας και κέντημα στη τσέπη μπροστά. Σύνθημα; «Τακτοπιοημένος δήμος, χαρούμενοι δημότες». Η ιδέα να κατέβεις είναι πολύ θαρραλέα και δεν το βλέπω ως άλλη μια υποψήφια. Σχετικά με την ενδυματολογική επιλογή θα έλεγα να αποφύγεις να έχεις εκτεθειμένα μέρη του σώματος αλλά να βρεις το δικό σου στιλ ανάλογα με το τι πρεσβεύεις. Ενα τζιν με σακάκι μπλέιζερ είναι μια cool επιλογή και δείχνει ότι είσαι άνετη αλλά και chic. Ταγέρ και άλλα τέτοια ούτε καν να τα σκεφτείς, δεν πας για δελτίο ειδήσεων. Νομίζω πως οι ψηφοφόροι θα ήθελαν να δουν απλότητα, αμεσότητα και καθαρότητα στις στιλιστικές επιλογές σου. Δεν είναι η ώρα για φανφάρες και δηθενιές του παρελθόντος.

 

 

Αγαπητή Πελαγία γεια σου! Μου δίνεις τρομερές ιδέες με τις προτάσεις σου. Έχω να σου κάνω την εξής ερώτηση: αν μπορούσες να διαλέξεις ένα και μοναδικό σύνολο που όταν το φοράς νιώθεις την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη ποιο θα ήταν αυτό; (Αν δεν μπορείς να διαλέξεις ένα, άντε, σε αφήνω να γράψεις δυο, χιχι). Φιλιά.

Το Levis 501 skinny και ένα κατάλευκο t-shirt και μια τσάντα καλαθάκι! Και σίγουρα 4-5 δαχτυλίδια και σκουλαρίκια.

Πελαγιάκι! Ερώτηση! Είμαι καλεσμένη σε ένα πάρτι γενεθλίων που θα γίνει στον κήπο ενός σπιτιού. Σε λίγες ημέρες, απογευματινή ώρα. Πες μου, τι θα μου πρότεινες να φορούσα; (Δεν θέλω να πάω γκράντε αλλά ούτε και casual ντυμένη). 

Σε έχω ήδη έτοιμη στο μυαλό μου!

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης: Πώς να συνδυάσεις το σακάκι την άνοιξη ώστε να δείχνει fashionable -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει