Zimmermann
Zimmermann
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει: Θες να είσαι cool στην παραλία; Δανείσου ρούχα από την ντουλάπα του


Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από τη στήλη μου στη BOVARY.

H επικοινωνία μας, όμως, δεν σταματά ποτέ, καθώς, καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λαμβάνω τις ερωτήσεις σας -τις οποίες απαντώ με χρονολογική σειρά- που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.

E.O. Έβαλε πολύ ζέστη ή μου φαίνεται; Θέλω να φορέσω τα φορέματα μου αλλά ακόμα φοράω καλσόν. Δεν είμαι έτοιμη να το αποχωριστώ, άσε που τα πόδια μου είναι άσπρα, πώς να βγω έτσι; Μέχρι πότε θεωρείς ότι μπορώ να φοράω το καλσόν μου;

Αγαπητή φίλη, προτείνω να ξεχάσεις το καλσόν και να πάρεις ένα tanner για πόδια! Μπορείς βέβαια και με τον παραδοσιακό τρόπο να μαυρίσεις, στην παραλία με καπέλο και αντιηλιακό.

Αν δεν το έχεις καθόλου με την δροσιά που έχει ακόμα, τότε η αμέσως καλύτερη λύση είναι το Bronze της Cazeldonia. Μου το έμαθε φίλη και ορκίζομαι σε αυτό, στην πολύ λεπτή του εκδοχή. Προσωπικά επειδή είμαι και εντελώς απρόσεκτη με λεπτοπράγματα, το φοράω μάξιμουμ δυο φορές και μετά τέλος. Όπως καταλαβαίνεις αγοράζω 3-4 κάθε φορά για να έχω.

Τα λίγα ντενιέ (νομίζω 8) σε αυτό το καλσόν είναι θεϊκά, δείχνουν το πόδι γυμνασμένο και πιο λεπτό. Μην δω να αγοράσει καμία κανένα Tropical χρώμα... Πάνω μπεζ και κάτω πορτοκαλί, γιατί από μακριά φαίνονται ότι τα πόδια πήγαν μόνα τους διακοπές.

 

 

Πελαγία μου καλησπέρα! Θα ήθελα να σε ρωτήσω, ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το ιδανικό outfit αν θες να περάσεις όλη σου την ημέρα στην παραλία -όχι απαραίτητα για να κάνεις μπάνιο. Οργανώνω μια έξοδο με φίλους και σκεφτόμαστε να πάμε σε ένα παραλιακό μέρος για να κάτσουμε όλη την ημέρα. Κι αν η θάλασσα είναι καλή, να βουτήξουμε κιόλας. Θα φοράω το μαγιό μου από μέσα. Αλλά από πάνω, τι; 

Σε φιλώ! 

 

 

 

Η απάντηση είναι απλή! Το καφτάνι ή ένα αέρινο φόρεμα. Το βάλε-βγάλε να είναι εύκολο. Οχι τζιν σορτσάκια στην παραλία κολλούν πάνω στο σώμα. Μια απλή και οικονομική λύση είναι η μέθοδος Φ.Τ.Ρ.Τ (Φόρα Τα Ρούχα Του). Ένα πουκάμισο του με μια ζώνη είναι τέλειος συνδυασμός με ένα απλό σανδάλι. Μην πάρεις τα λευκά που φορά στο γραφείο, τα άλλα της βόλτας! Δεν θα ήθελα να γίνω αιτία για να μαλώσετε!

 

 

Καλημέρα και καλό μήνα! Σε μια επίσκεψη στο σπίτι της θείας μου που έφυγε από τη ζωή βρήκα έναν μικρό θησαυρό από ρούχα ξεχασμένα και για καλή μου τύχη ο γλυκός μου θείος μου είπε να τα κρατήσω. Απίστευτα κομμάτια, σακάκια μεσάτα 70s, παλτό μπροκάρ, βελούδινα φορέματα, παντελόνια καμπάνα. Μην μου πεις μπράβο όμως και τι ωραία γιατί δεν μου κάνουν. Είναι σχεδόν 2 νούμερα κάτω από μένα. Κι επειδή εγώ είναι δύσκολο να χάσω τα κιλά μου, είμαι σχεδόν 50, πιστεύεις ότι μπορώ να τα μεταποιήσω; και αν ναι πού; 

Θα σου πω μπράβο γιατί είναι αναντικατάστατα κομμάτια, όσο για το νούμερο αν είναι έτοιμο ένδυμα μέσα δεν θα έχει υπόλοιπο για να ανοίξεις και να να ξαναράψεις. Αν όμως είναι χειροποίητο τότε ίσως έχει περιθώριο ακόμα και 5 πόντους από την κάθε πλευρά. Αν δεν σου κάνει τίποτα και με αυτό τον τρόπο κράτησε τα ίσως για παιδιά ή ανίψια, ακόμα και το να τα δώσεις σε μια φίλη σου είναι μια πολύ όμορφη και γενναιόδωρη κίνηση. Αν είσαι εμπορικό μυαλό και θέλεις να τα πουλήσεις πάντα μπορείς στο Vestiaire Collective! Και με αυτά που θα κερδίσεις να αγοράσεις νέα vintage.

 

 

Πελαγία μου, τον Ιούνιο ορκίζεται ο φίλος μου και η ορκωμοσία είναι πρωί άλλα δεν έχω ιδέα τι να φορέσω χρειάζομαι τις συμβουλές σου. Ευχαριστώ!!!
Καλή αρχή να του ευχηθούμε πρώτα και κάθε επιτυχία! Αν διαβάζεις τη στήλη θα έχεις καταλάβει πόσο αγαπώ τα κοστούμια. Ενα λινό υπόλευκο ή ιβουάρ σύνολο με γεωμετρικό πέδιλο είναι ό, τι πιο δυναμικό και σικάτο μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή. Κορίτσια το καλοκαίρι είναι η ώρα για τα λευκά σύνολα!

 

 

 

 

 

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης: Project βάπτιση: Tι να φορέσεις σε μια ανοιξιάτικη τελετή -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει