Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Οσα πρέπει να προσέξεις στις προσφορές αυτή την εποχή -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από την στήλη μου στην BOVARY.

H επικοινωνία μας, όμως, δεν σταματά ποτέ, καθώς, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λαμβάνω τις ερωτήσεις σας -τις οποίες απαντώ με χρονολογική σειρά- και είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.

Hello Πελαγία. Είδα ότι σε προηγούμενο άρθρο σου σημείωσες ότι οι εσπαντρίγιες είναι must. Θα ήθελα να προτείνεις κάποιες ελαφριές, που θα φοριούνται όλη μέρα. Θενξ

Παλαιότερα, είχαμε ένα κόλλημα με τις ψηλές εσπαντρίγιες -ήταν, βέβαια, και οι μόνες που υπήρχαν. Με τα χρόνια και τις καθημερινές ανάγκες που προέκυψαν – πχ. τα πεζοδρόμια της Αθήνας- οι σχεδιαστές κατάλαβαν ότι δεν μπορούμε να ρισκάρουμε συνεχώς ενώ περπατάμε. Έτσι, τώρα πια θα βρεις αρκετές mule αλλά και flatforms. Καιρός ήταν, λοιπόν, για κομψότητα αλλά και άνεση.

Όπως ήδη γνωρίζεις, έχω αδυναμία στα δικά μας brands που έχουν παρουσία εφάμιλλη των brands του εξωτερικού. Τα Kyrvan φέρουν τον αέρα της Κρήτης μέσα από τα κεντήματά τους στην εσπαντρίγια, χωρίς υπερβολές και χωρίς να γίνονται φολκλόρ. Είναι τσιμπημένα στην τιμή αλλά υπέροχα και διαχρονικά. Για μια πιο οικονομική λύση μπορείς να βρεις ισπανικές εσπαντρίγιες.

 

 

Πελαγία μου γεια σου, καλό μήνα να έχεις. Θέλω να αγοράσω μια δερμάτινη τσάντα για το καλοκαίρι, την οποία να μπορώ να κρατήσω και τους φθινοπωρινούς μήνες (αν μπορώ και τους χειμερινούς, ακόμα καλύτερα). Θέλω να χωράει μέσα της αρκετά πράγματα γιατί έχω σκοπό να την έχω μαζί μου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τι χρώμα και σχέδιο θα μου πρότεινες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια... 

Θα σου πρότεινα μια tote bag σε γκρι, καφέ ή ταμπά χρώμα. Αν θες να αγοράσεις κάτι ποιοτικό θα σου πρότεινα να διαθέσεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά να ξέρεις ότι δεν θα το μετανιώσεις. Αν πάλι, μουρμουρίζεις τώρα για τις τιμές σου έχω και μια πιο οικονομική λύση. Μπορείς να το «ρίξεις έξω» και να διαλέξεις και μια χρωματιστή. Μην ξαναλέμε τα ίδια: η τσάντα δεν χρειάζεται να είναι ασορτί με τα παπούτσια!

Have fun!

 

 

Πελαγία μου καλησπέρα, διαβάζω αυτά που γράφεις και πραγματικά τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα. Όταν, όμως, βγαίνω να ψωνίσω σχεδόν πάντα αγοράζω βιαστικά ρούχα που δε μου αρέσουν μετά και δεν τα φοράω. 

Χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση γιατί βγήκα στην αγορά πρόσφατα και είδα ότι λόγω προσφορών έγινε ένα «στιλιστικό μακελειό». Κορίτσια ήρεμα με τα δεκαήμερα εκπτώσεων!

Σας έχω μία «λίστα επιβίωσης» με τα dos και donts.

Dos

1) Φτιάξε λίστα με όσα χρειάζεσαι. Διάλεξε 2-3 ρούχα που αυτή τη σεζόν είναι hot και τα θες οπωσδήποτε.

2) Μην ξεχάσεις να αγοράσεις αξεσουάρ, κάνουν ενδιαφέρον ακόμα και το πιο απλό σύνολο.

3) Θέσε ένα budget ακόμα και μικρό.

4) Όταν φορέσεις το ρούχο και δεν νιώθεις καλά, μη σκεφτείς καν να το αγοράσεις, δεν είναι για σένα.

Don'ts

5) Μην πάρεις μαζί σου κανένα άτομο (πχ μια φίλη) που δεν μπορεί να είναι ειλικρινές με το αν φαίνεσαι ωραία ή όχι.

6) Μην πηγαίνεις για ψώνια άβαφη, νηστική και με μαλλιά ζούγκλα. Η διάθεση θα σου χαλάσει σύντομα, δεν θα σου αρέσει τίποτα πάνω σου και θα γκρινιάζεις από την πείνα.

7) Μην σε πιάσει η τσιγκουνιά και αγοράσεις κάθε κομμάτι των 9,90. Επένδυσε σε ρούχα που θα αγαπήσεις και θα φορέσεις.

8) Μην αγοράσεις κάτι για «όοοοταν αδυνατίσεις»! Η ζωή είναι τώρα.

9) Μην επιλέξεις πολλά συνθετικά μέσα στο καλοκαίρι. Λινά και βαμβακερά είναι οι πιο δροσερές και άνετες επιλογές. 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσηςΤι σκουλαρίκια να φορέσω μετά τα 50; -H Πελαγία Χριστάκη απαντά