Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Μόλις έκλεισα τα 30 και θέλω να ανανεώσω το στιλ μου οικονομικά -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Σε λίγες ημέρες, για πολλές από εσάς, η βαλίτσα των διακοπών θα κρυφτεί ξανά στην ντουλάπα.

Θα ξεκινήσετε να φτιάχνετε μια άλλη βαλίτσα: αυτή που θα σας ακολουθήσει στις διαδρομές σας στην πόλη τη νέα σεζόν! Εγώ, το μόνο που σας συστήνω να βάλετε μέσα σε αυτή είναι η καλή διάθεση και όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται. Με αυτή τη σκέψη θα ήθελα να υποδεχτούμε τη νέα σεζόν! Μέχρι να έρθει, ας ζήσουμε όσο καλοκαίρι απομένει με στιλ.

Είμαι εδώ για να λύσουμε όποια απορία έχετε για τις εμφανίσεις σας. Πάντα έχουν ενδιαφέρον για μένα.

Καλή μου στιλάτη φιλενάδα!

Μόλις έκλεισα τα 30 και είναι και εκπτώσεις, θέλω να ανανεώσω τη ντουλάπα μου για φθινόπωρο καλοκαίρι άνοιξη, γενικά! Μπορείς να μου πεις τι "πρέπει" να έχει μια γυναίκα στα 30; Μια γυναίκα που εργάζεται στην Ελλάδα, άρα παίρνει μισθό Ελλάδας και δεν είναι η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ! Διάβασα ένα άρθρο πως για να θεωρηθείς στιλάτη σε αυτή την ηλικία θες περίπου 8.000€ σε ρούχα τσάντες και παπούτσια. Τόσα βγάζω σε έναν χρόνο! Είμαι αδύνατη, δεν ξεπερνάω το ταπεινό 1.65 και δουλεύω σε εταιρεία. Το στιλ μου είναι κλασικό έως συντηρητικό θα έλεγα (θα θελα να μαι λίγο πιο σέξι! ) ενώ αντίθετα το αγόρι μου πολύ κουλ και χαλαρό στιλάκι. Στα λέω όλα να σου καλύψω απορίες για τις συμβουλές σου! Σε ευχαριστώ καλή μου φίλη!

Αγαπητή Δ. χαίρομαι που τα λες έτσι χύμα! Καλά κάνεις. Ζούμε σε μια εποχή που για να ισχυρίζεται κάποιος ότι χρειάζεσαι 8.000 ευρώ τον χρόνο για ρούχα, μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό βιοτικό επίπεδο από τον μέσο όρο. 

Αυτό το ποσό είναι εντελώς άσχετο με το μέσο κορίτσι που δουλεύει και έχει και άλλες υποχρεώσεις. Για να μπορείς να διαθέτεις τον χρόνο 8k για ρούχα μόνο, σημαίνει πως οι υπόλοιπες υποχρεώσεις σου έχουν καλυφθεί πλήρως και έχεις αποταμιεύσει και κάποια χρήματα. Αλλιώς ζεις στο μεταίχμιο όπως η Κάρι που μετά έψαχνε δανεικά για την δόση του δανείου, έχοντας ξοδέψει 40.000 δολάρια σε ακριβά παπούτσια.

Κορίτσια! Μη μασάτε. Η ζωή είναι παντού, τα ρούχα είναι το αμπαλάζ για να αισθανόμαστε όμορφες και όχι το παν.

Στα ραντεβού για ψώνια που κάνω έχω διαπιστώσει πως ένα καλό budget για να έχεις μια σωστά δομημένη ντουλάπα είναι στα 450 ευρώ.

Αυτό το ποσό είναι προτιμότερο να το διαθέτεις στις εκπτώσεις, αν μπορείς και τις δύο φορές τον χρόνο. 

Θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε καλοραμμένα σακάκια όχι κοντά και όχι πολύ μακριά για το ύψος σου, τα κοντά θα σε κάνουν πιο petite ενώ μέσα στα μακριά blazer θα «χαθείς». Τα κασμιρένια πουλόβερ είναι μια ασφαλής και σικάτη επιλογή για χειμώνα (μη χτυπάτεεε απλά το ανέφερα- είναι ακόμα καλοκαίρι) και μπορείς να τα βρεις πια σε προσιτές τιμές.

 

 

Πελαγία, έχω την ανάγκη να κάνω κάποιες αγορές για τον Σεπτέμβριο που πλησιάζει. Θέλω μια ανανέωση που δεν θα μου κοστίσει τόσο πολύ. Συμβούλεψε με τι να αγοράσω, ώστε να μπορώ να τα συνδυάσω κιόλας με τα τα ρούχα που έχω ήδη. Είμαι ψηλή, σχετικά μέτριο σώμα και με μεγάλο στήθος. Ποια είναι η top 5 λίστα σου για τη σεζόν που έρχεται;

Top 5 Σεπτεμβρίου ειδικά για τον σωματότυπό σου

1. Μπλουζάκια με λαιμόκοψη χαμόγελο και μανίκι 3/4 σε σκούρα χρώματα.

Γιατί: για να μην σε κλείνει με το μεγάλο στήθος αλλά και να είσαι ασφαλής ώστε να μην «εκτεθείς» με τις κινήσεις σου.

2. Μια παντελόνα pallazo σε μπλε, χακί ή ιβουάρ

Γιατί: μόνο εσύ μπορείς να τη φορέσεις! (Φόρα την και για εμάς)

 

 

3. Έντονους χοντρούς κρίκους

Γιατί: για να πάρεις το ενδιαφέρον μακριά από το μπούστο, πρέπει να φωτίσεις το πρόσωπο. Σε ειδικές περιπτώσεις (κλείνει μάτι) που δεν θες να μετατοπίσεις το ενδιαφέρον... βγάλε κρίκους λολ.

4. Ένα ωραίο κρουαζέ φόρεμα μίντι

Γιατί: είναι ό,τι πρέπει για όλες τις ώρες

 

 

5. Ένα φλατ παπούτσι ίσως τρυπητό ή πλεκτό

Γιατί: γιατί έτσι! 

Καλησπέρα Πελαγία! Είμαι η Κλειώ και είμαι 20 χρονών. Τέλη Σεπτεμβρίου έχω μια βάπτιση και το budget που διαθέτω είναι 50 ευρώ. Τι θα μου πρότεινες να φορέσω στην βάπτιση?

Κλειώ βιάσου να βρεις το υπερτέλειο φόρεμα στις εκπτώσεις! Αέρινο και θεϊκό! Βιάσου! Μόνο 10 ευρώ και τα άλλα 40 αγόρασε ένα τέλειο μίνιμαλ πέδιλο, άνετο! 

Zara

Γεια σου Πελαγία. Είδα ένα άρθρο σου για τα μαγιό και μου άρεσε πολύ. Μπράβο. Ήθελα να σε ρωτήσω τι γνώμη έχεις για τα second hand ρούχα. Βρήκα ένα second hand φόρεμα σε πολύ χαμηλή τιμή και σκέφτομαι να το πάρω για κάποιες υποχρεώσεις που έχω. Σου το στέλνω να το δεις. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω ξαναπάρει και φοβάμαι μήπως έχει ελαττώματα. Έχει πολύ χαμηλή τιμή όμως. Σ' ευχαριστώ.

Αγαπητή φίλη μη φοβάσαι! Αν δεν σου αρέσει το επιστρέφεις, είναι απλό. Το συγκεκριμένο δεν με τρελαίνει, ίσως κάτι πιο νεανικό; Σε θέλω πιο τολμηρή! Προτίμησε ένα ωραίο καλοκαιρινό χρώμα να ταιριάξει με το μαύρισμα σου.

Χαίρομαι που μου στέλνετε second hand επιλογές, να ξέρετε ότι το 70% της ντουλάπας μου είναι βίντατζ της μαμάς μου και second hand πολύ προσεκτικά επιλεγμένα! Αχ όταν βρίσκεις ένα μικρό θησαυρό! Τέλειο συναίσθημα. Όσο για τα ελαττώματα είναι μέρος του παιχνιδιού! Συνήθως φτιάχνονται με λίγη μαεστρία από μια μοδίστρα. 

Αγοράζουμε βίντατζ και second hand γιατί αυτά τα υφάσματα είναι δύσκολο να τα βρεις σε τέτοιες τιμές και γιατί είναι το πιο σωστό για το περιβάλλον.

Τα ρούχα, οι άνθρωποι και τα βιβλία πρέπει να τα ταξιδεύουν.

 

 

Έως την επόμενη Τρίτη σας χαιρετώ! Βρίσκομαι σε διακοπές και διαβάζω τις ερωτήσεις σας! Από μόδα εδώ, έχει μόνο μαγιό και ξυπόλυτη. 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κάνεις detox στην ντουλάπα σου πριν τη νέα σεζόν -Η wardrobe curator, Πελαγία Χριστάκη, σου δείχνει τον τρόπο