Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Πώς θα κάνεις detox στην ντουλάπα σου πριν τη νέα σεζόν -Η wardrobe curator, Πελαγία Χριστάκη, σου δείχνει τον τρόπο


Νέα εβδομάδα, νέες ερωτήσεις, νέες ιδέες: η επικοινωνία μαζί σας με γεμίζει με ενθουσιασμό.

Αναζητώντας τις απαντήσεις που χρειάζεστε, έρχομαι σε επαφή με την μαγεία του στιλ. Για μένα είναι ένα παιχνίδι, μια πρόκληση, μια ευκαιρία να μάθω τον εαυτό μου καλύτερα.

Αυτή την εβδομάδα, οι ερωτήσεις με έφεραν μπροστά από μια ντουλάπα που χρειάζεται detox, μια συνέντευξη για δουλειά, ένα πάρτυ γενεθλίων.

Ελπίζω οι ιδέες μου να σας φανούν πολύτιμες...

Αγαπημένη μου Πελαγία γεια σου! Ωραίες ιδέες έχεις, μπράβο σου. Μπορείς να μας προτείνεις 3-4 κομμάτια για πρώτες εμφανίσεις του φθινοπώρου; Τι θα παίξει φέτος; Σ’ ευχαριστώ πολύ!

Κορίτσια επενδύστε σε λινά σακάκια, -τώρα στις εκπτώσεις που είναι ευκαιρία-, αλλά και σε ένα τυπάδικο φλατ παπούτσι για φθινόπωρο. 

Λίγα και καλά!

Γεια σου κορίτσι! Ερώτηση! Τέλος Αυγούστου, θα πάω σε μια συνέντευξη για δουλειά! Ντάλα καλοκαίρι, αλλά το περιβάλλον της εταιρείας αρκετά αυστηρό. Τι να φορέσω; 1-2 look από σένα, θα με βοηθήσουν πολύ.

Ενα απλό φόρεμα ως το γόνατο ή μια παντελόνα μπλε με ένα ωραίο τοπ.

Αυτά τα δύο θα επέλεγα για να μου μείνουν και μετά την συνέντευξη.

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

Καλησπέρα! Με λένε Χρύσα και είμαι 35 ετών. Θέλω να κάνω μια εκκαθάριση στην ντουλάπα μου, αλλά πραγματικά όποιο ρούχο βλέπω θέλω να το κρατήσω (γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μου χρειαστεί), και τελικά... δεν κάνω καμία εκκαθάριση. Με ποιο κριτήριο να αρχίσω να ξεκαθαρίζω τα ρούχα μου; 

Αγαπητή Χρύσα, χώρισε τα ρούχα σου σε τρεις κατηγορίες.

Τα ενεργά, τα ανενεργά λόγω εφαρμογής ή κάποιου προβλήματος στο fitting και τα εκτός εποχής/ μόδας.

Αυτές οι τρεις κατηγορίες θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πρώτα αν «δεν έχεις τίποτα να φορέσεις».

Πόσα ρούχα έχει η κάθε κατηγορία;

Τα ενεργά θα πρέπει να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό και με αυτά θα πρέπει να δομήσεις την «capsule wardrobe» σου για την καθημερινότητά σου.

Τα ανενεργά λόγω fitting θα πρέπει να εξεταστούν ένα-ένα με την μοδίστρα σου (αν είναι πολλά άρχισε με 4-5) για να δείτε ποιο είναι το πρόβλημα, έτσι ώστε να διορθωθούν ή να μεταποιηθούν.

Προτεραιότητα στη μεταποίηση δίνουμε σε καλά υφάσματα -όχι σε μπλουζάκι που κοστίζει 9,90 ευρώ και θα θέλει άλλα τόσα για να φτιαχτεί.

Ρούχα της μητέρα σου ή δικά σου που αγαπάς μπορείς να τα μετατρέψεις σε κάτι άλλο. Για παράδειγμα, ένα φόρεμα μπορεί να γίνει μια ωραία φούστα, αν δεν σου είναι στενό στο στήθος και δεν υπάρχει περιθώριο για άνοιγμα.

Μπορείς να επισκεφθείς την μοδίστρα σου με ένα mood board ρούχων που σου αρέσουν, έτσι ώστε να την βοηθήσεις να οπτικοποιήσει αυτό που ζητάς και να σε καταλάβει καλύτερα.

Δεν θα χρειάζεται να μάθεις κάποια ορολογία αλλά δεν θα λες αυτό πώς-το-λένε που ανοίγει κάτω.

Τα εκτός εποχής/ μόδας φύλαξέ τα σε θήκες και ξέχασέ τα για λίγο καιρό, αν δεις κάτι ότι επανέρχεται στη μόδα μπορείς να το επανεμφανίσεις

Τα ρούχα που δεν θέλουμε τα δωρίζουμε σε φίλους, σε ανθρώπους που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς ή τα ανακυκλώνουμε σε Zara και σε H&M. Δεν τα πετάμε!

Πελαγία μου, μόλις χώρισα. Θα δω τον πρώην μου σε ένα πάρτυ γενεθλίων (σημειωτέον, έχουμε κοινούς φίλους). Θέλω να με δει και «να πάθει ατύχημα»! Τι να βάλω; 

Αγαπητή φίλη νομίζω το έχω! Σε καταλαβαίνω! Πάμε για φουλ αντεπίθεση!

Ποιο είναι το μόνιμο πρόβλημα σε τέτοιες «περιπτώσεις»; Καίγεσαι να δεις αν κοιτάζει ενώ κάνεις την ανήξερη και ότι δεν κοιτάς. Το μέγιστο λάθος που κάνουμε είναι να ζητήσουμε βοήθεια από την πιο «άσχετη» φίλη μας σε θέματα γυναικείας κατασκοπίας.

Κάθεσαι πλάτη, κοιτάζει ρωτάς; Τσεκάρει η κολλητή σου τελείως απροκάλυπτα, ΜΠΑΜ! σας τσακώνει που τον κοιτάτε, game over.

Mε το φόρεμα με την ανοιχτή πλάτη δεν χρειάζεσαι ούτε βοηθούς, ούτε να κοιτάς μέσα από αντανακλάσεις αντικειμένων.

Μιλάμε για 100% επιτυχία στην αποστολή.

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Πώς θα συνδυάσεις έξυπνα τα παλιά σου μαγιό σε ένα νέο και σούπερ κομψό -H Πελαγία Χριστάκη προτείνει

Πού μπορώ να βρω οικονομικές αυθεντικές τσάντες από μεγάλους οίκους; Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει