Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Ποιο είναι το ιδανικό παντελόνι για σωματότυπο αχλάδι -H Πελαγία Χριστάκη απαντά


Νέα εβδομάδα, νέες ερωτήσεις, νέες ιδέες.

Κάθε εβδομάδα απαντώ σε όλες σας τις ερωτήσεις για την μόδα και το στιλ. Λίγο πριν μπει το φθινόπωρο -ημερολογιακά τουλάχιστον- θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για το στιλ της νέας σεζόν.

Και θα το κάνουμε ξεκινώντας από εδώ.

Μέσα από τα δικά σας μηνύματα.

Καλησπέρα Πελαγία μου! Χρειάζομαι για άλλη μια φορά την βοήθεια σου! Παντρεύεται μια καλή μου φίλη τον Σεπτέμβρη και θα φορέσω ένα ροζ φόρεμα (baby pink) τελείως μίνιμαλ. Το παπούτσι μου θα ναι ροζ με ελάχιστο μπεζ. Θέλω να παίξω με τα αξεσουάρ για να δώσω στο σύνολο λίγη ένταση. Σκεφτόμουν μαύρα (ρολόι και σκουλαρίκια). Τι λες; PS αν έχεις και άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες! Φιλιά, Β.

Αγαπητή φίλη Β! χαίρομαι που μου ξαναστέλνεις! Νομίζω πως κατάλαβα τι εννοείς όταν λες «ένταση». Έχω όμως δύο ενστάσεις, η μία αφορά το μαύρο με το ροζ που είναι σκληρή αντίθεση και η άλλη σχετικά με το ρολόι, καλύτερα να το αποφύγεις σε βραδινό σύνολο. Αν είσαι μαυρισμένη, προτίμησε να ενισχύσεις το μαύρισμα με μπρόνζερ και να παίξεις με κίτρινο χρυσό στον λαιμό αν ταιριάζει με το σχέδιο του ντεκολτέ. Σου βρήκα και κάποια κοσμήματα σε μαύρο χρώμα!

 

 

KENNETH JAY LANE

 

KENNETH JAY LANE

Πελαγία καλό φθινόπωρο να πω; Γεια σου κι από εμένα. Ήθελα να σε ρωτήσω πώς μπορώ να μάθω να ράβω μόνη μου, είμαι παντελώς άσχετη αλλά μου αρέσει πολύ η μόδα και νομίζω αν ξεκινήσω μπορώ να τα καταφέρω, αλλά δεν ξέρω πού να απευθυνθώ. Σε φιλώ

Καλό φθινόπωρο! Χαίρομαι που το βρίσκεις ενδιαφέρον, θα σου πρότεινα αν σε ενδιαφέρει μόνο το ράψιμο και όχι το σχέδιο μόδας να παρακολουθήσεις μαθήματα πατρόν και ραπτικής σε κάποια σχολή με μορφή σεμιναρίου αρχικά και μετά βλέπεις. Το θεωρητικό κομμάτι των σπουδών είναι εξίσου σημαντικό με το πρακτικό αλλά μόνο εσύ γνωρίζεις τις αντοχές σου. Πριν ένα χρόνο ακριβώς έκανα το σχέδιο μόδας του πρώτου επιπέδου για να ανοίξω τους ορίζοντες μου πάνω στο ρούχο. Πριν μερικά χρόνια είχα κάνει και κάποια μαθήματα ραπτικής δίπλα σε έμπειρη μοδίστρα και φτιάξαμε φούστα, παντελόνι και ένα φόρεμα μαζί. Στα μαθήματα διαπίστωσα πως αγαπώ το styling, την υφασματολογία, την ιστορία της μόδας και πάρα πολύ την έρευνα. Οι μηχανές και οι μαρκαδόροι δεν ήταν για εμένα. Θα πρέπει να είσαι ειλικρινής μέσα σου τι θες να κάνεις, και αν θες να το έχεις ως χόμπι για να ισορροπείς το άγχος της δουλειάς τότε να κάνεις ακριβώς αυτό χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια! Ένα βήμα την φορά! 

Για online σεμινάρια Business of Fashion και University of Arts London 

 

 

Αγαπητή μου Πελαζί, μου αρέσει πολύ το boho στιλ και θα ήθελα να το υιοθετήσω. Απλά είμαι πιο μίνιμαλ και δεν ξέρω από που να αρχίσω για να χτίσω μια τέτοια γκαρνταρόμπα. Είμαι μετρίου ύψους, αδύνατη, 28 χρονών. Τι μου προτείνεις;

Από μίνιμαλ σε boho; μήπως να πας λιγάκι στο print και μετά βλέπεις; Ίσως σου φανεί πολύ extra η ξαφνική αλλαγή. 

 

 

Πελαγία, Είναι ακόμη η μαρινιέρα μέσα στη μόδα; Έκανα μια εκκαθάριση στην ντουλάπα μου και βρήκα ότι έχω πάνω από 3 μπλούζες σε μπλε και μαύρο. Αν συμφωνείς να τις κρατήσω, πώς μπορώ να τις συνδυάσω τώρα που πλησιάζει Σεπτέμβρης;

Η μαρινιέρα είναι διαχρονική! Με λευκό παντελόνι, με τζιν καμπάνα ή με skinny, με τζιν φούστα.

Αγαπητή Πελαγία, συγχαρητήρια για τις συμβουλές σου. Με λένε Ολυμπία και είμαι 52 ετών. Θέλω να αγοράσω ένα-δύο παντελόνια το φθινόπωρο, έχω σωματότυπο αχλάδι και είμαι 78 κιλά. Ποια πιστεύεις θα με κολακέψουν περισσότερο; Θα χαρώ πολύ αν μου δώσεις και καμιά ιδέα για συνδυασμούς. 

Ολυμπία σε ευχαριστώ πολύ! Ο σωματότυπος αχλάδι έχει στενούς ώμους, μικρό στήθος, στενή μέση και μεγαλύτερη περιφέρεια και μηρούς. Αρκετές φορές έχει και γεμάτες γάμπες. Αχλάδι είναι η Beyonce, η JLO αλλά και η Rihanna. Σε παντελόνια χρειάζεσαι καμπάνες ή boot cut για να δημιουργήσεις ένα ενιαίο αποτέλεσμα με τον κορμό. Πάνω επίλεξε ανοιχτά στον λαιμό ή τους ώμους μπλουζάκια, ενώ καλό θα ήταν να τολμήσεις και ένα έντονο χρώμα για να δώσει την αίσθηση του «ανοιχτού» στέρνου. 

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κάνεις detox στην ντουλάπα σου πριν τη νέα σεζόν -Η wardrobe curator, Πελαγία Χριστάκη, σου δείχνει τον τρόπο