Κάτω από την Πανσέληνο: Δείπνο, ταινίες και θεάματα στην καρδιά του Αυγούστου

Κάτω από την Πανσέληνο: Δείπνο, ταινίες και θεάματα στην καρδιά του Αυγούστου

Bλέπουμε, δοκιμάζουμε και στο τέλος γράφουμε για όσα μάς κράτησαν το ενδιαφέρουν προτείνοντας ιδέες πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο και τι να κάνετε μέσα στην εβδομάδα.

Δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο με αστέρι Michelin «Pelagos»

Ένα από τα καλύτερα και βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόρια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι το «Pelagos» που βρίσκεται σε προνομιακή θέση μέσα στο FSA.

Πριν λίγα χρόνια, συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2021, ο σεφ Luca Piscazzi και η ομάδα του συνέλαβαν την ιδέα του «Pelagos on Tour» μεταφέροντας το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο σε λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα γαστρονομικά τους μυστικά.

Παραγωγοί και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα τους πρωταγωνίστησαν σε ευφάνταστα πιάτα του Pelagos. Τώρα, ο Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού «Best Of».

Διαθέσιμο έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, το νέο μενού αφηγείται ιστορίες από ταξίδια σε ήρεμα ελληνικά τοπία όπως η Κρήτη, η Σίφνος και η Σαντορίνη. Σε αυτούς τους ονειρικούς ελληνικούς προορισμούς, ο σεφ γνώρισε αγρότες, επισκέφθηκε οινοποιεία, γευμάτισε με ντόπιους και έμαθε παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές που περνούν από γενιά σε γενιά. Από κάθε σημείο, άντλησε τα καλύτερα υλικά και μοναδική έμπνευση.

Μέσα σε ένα φόντο Αιγαιοπελαγίτικης λάμψης και διακόσμηση εμπνευσμένη από κρουαζιερόπλοιο, είτε στον εσωτερικό χώρο είτε στη βεράντα του εστιατορίου, το μενού «Best Of» 2025 διατίθεται σε εκδοχή degustation και à la carte. Νέα πιάτα αποκλειστικά à la carte τιμούν τις φωτεινές, ζωηρές γεύσεις της εποχής.

Pelagos εστιατόρι

Προτείνουμε να επιλέξετε το degustation menu του βραβευμένου σεφ που η αρχή γίνεται με ελληνοϊταλική συμμαχία γεύσης, όπως η caprese σαλάτα και η carbobara για να περάσετε στην ποικιλία των αρτοποιημάτων που τα συνοδεύεται με εξαιρετικό βούτυρο εσπεριδοειδών και τριλογία ελαιολάδου -από Λέσβο που έχει πιο λουλουδάτα αρώματα και δύο από Πελοπόννησο το ένα μονοποικιλιακό με αρώματα αμυγδάλου και αγκινάρας και το άλλο με βότανα ελάχιστο πικάντικο.

Ξεκινώντας από το νησί της Σαντορίνης συναντάμε το «Pomodoro» μια δροσερή σαλάτα που έρχεται γεμισμένη με λιαστή ντομάτα και χαβιάρι και μαριναρισμένη με λουίζα και τζίντζερ για να προχωρήσουμε στην Κρήτη με το «Mint Ceviche» με μαγιάτικο που σερβίρεται με αφέψημα μέντα φλεσκούνι.

Το ταξίδι συνεχίζεται στην Κάλυμνο με το «Spiialo» με τα στρείδια που είναι πού νόστιμο και ιδιαίτερο σε γεύση γα να καταλήξουμε στην Κρήτη με το πιάτο «Rabit & Lobster» -ένα πολύ γευστικό πιάτο με τα δύο καλύτερα προϊ’οντα του νησιού: το κουνέλι και τον αστακό. Μάλιστα το κουνέλι ταιριάζει με τον αχινό γαργαλώντας τον ουρανίσκο και η ουρά του αστακού έχει φίνα και ντελικάτη γεύση.

Ο επίλογος γίνεται με το γλυκό «Baba Au Rhum» που έχει ιδιαίτερη γεύση καθώς συνδυάζει επιογές όπως η μπανάνα, το passion berry caramel και τη βανίλια.

Πανσέληνος στο ΚΠΙΣΝ με Πειρατές της Καραϊβικής (ελεύθερη είσοδος)

Το Full Moon Sleepover επιστρέφει για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και, με την υποστήριξη του Aperol, υπόσχεται μια φεγγαρόλουστη κινηματογραφική βραδιά στο πιο δροσερό Πάρκο της πόλης.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 21.00, κάτω από το φως της Πανσελήνου του Οξύρρυγχου, ο Κάπτεν Τζακ Σπάροου και το πλήρωμά του καταλαμβάνουν την οθόνη που έχει στηθεί στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και προσκαλούν τους θεατές σε ένα ολονύκτιο ταξίδι στις πιο επικές θάλασσες του κινηματογράφου: καταραμένα πλοία, χαμένοι θησαυροί, δράση, μυστήριο και… μαύρο χιούμορ σ’ ένα σινε-μαραθώνιο με τις τρεις πρώτες ταινίες του αγαπημένου franchise "Οι Πειρατές της Καραϊβικής" της Disney.

Πανσέληνος Αυγούστου: Μέχρι τα μεσάνυχτα στο Μουσείο της Ακρόπολης και δείπνο στο εστιατόριο

Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025, το Μουσείο Ακρόπολης θα παρατείνει το ωράριο της λειτουργίας του και θα είναι ανοιχτό συνεχόμενα από τις 9 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.

Μια καλή επιλογή είναι να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στο Μουσείο με ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριο και θέα προς την επιβλητική Ακρόπολη, αλλά και σε άλλους ιστορικούς λόφους της πόλης.

Να σημειώσουμε ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του Μουσείου λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης μέσα από την πλούσια ποικιλία που προσφέρει ο τόπος μας.

Στο μενού για το δείπνο θα βρείτε ορεκτικά, μεταξύ άλλων σεφταλιά τόνου, μουσακά γαρίδας, κρύα σούπα, δροσερές σαλάτες, κυρίως πιάτα με ψάρι και κρέας, αλλά και γευστικές προτάσεις με ζυμαρικά και ριζότο.

Ο Φιλοκτήτης κάνει στάση στο Πόρτο Ράφτη στις 9/8

Ο Γιώργος Κιμούλης, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος και ο Θοδωρής Κατσαφάδος παρουσιάζουν την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης». Στον Φιλοκτήτη ο Σοφοκλής δραματοποιεί μια επιχείρηση απάτης, την οποία οργανώνει ο Οδυσσέας και αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Νεοπτόλεμος, ο νεαρός γιος του Αχιλλέα.

Γιώργος Κιμούλης

Οι δύο άνδρες καταφθάνουν στην ακατοίκητη Λήμνο, στην άκρη, στην εσχατιά του Κόσμου, εκεί όπου οι Αχαιοί είχαν εγκαταλείψει για δέκα χρόνια τον Φιλοκτήτη, πληγωμένο από μία αγιάτρευτη πληγή. Η αποστολή τους είναι να κλέψουν το περίφημο τόξο του του Φιλοκτήτη, γιατί χωρίς αυτό είναι αδύνατη η άλωση της Τροίας.