Φωτογραφία: ithacalaundry.gr
Φωτογραφία: ithacalaundry.gr
08|12|2023 10:14
SHARE
ITHACA

Crowdfunding Campaign: Η καμπάνια της Ithaca για την εξασφάλιση μιας σταθερής και ασφαλούς ζωή


Η μετάβαση από την αστεγία και την ευαλωτότητα σε μια σταθερή και ασφαλή ζωή περνάει από πολλά στάδια. Ένας άνθρωπος για να βρει το δρόμο του και να αρχίσει να χαράζει και πάλι την πορεία του μετά από μια δύσκολη και τραυματική περίοδο στη ζωή του, χρειάζεται υποστήριξη.

Η Ithaca κάνει ακριβώς αυτό. Εκτός από τις υπηρεσίες υγιεινής, υποστηρίζει ολιστικά άτομα που βιώνουν αστεγία και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες με στόχο να τους προσφέρει και πάλι ασφάλεια, αξιοπρέπεια και τη ζωή που τους αξίζει.

Προσφέροντας θέσεις εργασίας μέσα στον ίδιο τον οργανισμό για αυτούς τους ανθρώπους, με παράλληλη ψυχοκοινωνική και εργασιακή συμβουλευτική, έχει καταφέρει από το 2017 μέχρι σήμερα να επανεντάξει πάνω από 50 άτομα στην αγορά εργασίας, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην επανάκτηση της ζωής τους.

Crowdfunding Campaign: Η καμπάνια της Ithaca για την εξασφάλιση μιας σταθερής και ασφαλούς ζωή

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η Άννα. Ξεκίνησε να εργάζεται στην Ithaca τον Φεβρουάριο του 2022, μέσω ενός επιδοτούμενου προγράμματος εργασίας. Η Άννα, μόνη μητέρα δύο μικρών κοριτσιών, βρέθηκε δυστυχώς σε κατάσταση ανάγκης και προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της και να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον τόσο για την ίδια όσο και για τα παιδιά της.

Εντάχθηκε αμέσως στην ομάδα,ενώ μέσα σε λίγους μόλις μήνες αποτελεί θεμέλιο του οργανισμού, καθώς καθημερινά υποστηρίζει όλα τα τμήματα με απίστευτο επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, «της δίνεται η μοναδική ευκαιρία να υποστηρίξει, μέσα από την εργασία της, άστεγο και ευάλωτο πληθυσμό, στον οποίο ανήκε και αυτή, κάτι που την γεμίζει με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση» όπως αναφέρει η ίδια.

Η Ithaca λειτουργεί κυρίως ως «ενδιάμεσος σταθμός» ενδυνάμωσης για τους ανθρώπους του προγράμματος, παρέχοντας τους ολιστική υποστήριξη και εργαλεία. Όμως τώρα, είναι στόχος μας να γίνουμε προορισμός για την Άννα.

Με στόχο λοιπόν την παραμονή της Άννας σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, όπως αυτό της Ithaca, καθώς και τη συνέχιση της εξέλιξης της μέσα σε αυτό, η Ithaca αναζητά την στήριξη όλων μας, για να καλύψει μέρος του μισθού της μετά το τέλος του επιδοτούμενου προγράμματος.

Σχετικά με την Ithaca
Η Ithaca λειτουργεί από το 2016 την 1η Κινητή Μονάδα Πλυντηρίου ρούχων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής και καθαριότητας στον άστεγο και ευάλωτο πληθυσμό. Επίσης, λειτουργεί την Κοινωνική Υπηρεσία στον Δρόμο, παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, και, παράλληλα, προσφέρουμε θέσεις εργασίας στην Ithaca και εργασιακή συμβουλευτική σε ανθρώπους από ευάλωτες ομάδες. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να υποστηρίξει 10.000 ανθρώπους μέσα από τις υπηρεσίες της, καθώς και να επανεντάξει 51 άτομα στην αγορά εργασίας.

SHARE