Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
22|08|2023 14:52
SHARE
ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ

Λίμνη Κουρνά: Το «κρυφό διαμάντι» των Χανίων -Γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος στο βουνό


Μία ειδυλλιακή λίμνη στην καρδιά του νομού Χανίων είναι ο νέος προορισμός που θα θέλετε να προσθέσετε στην ταξιδιωτική σας λίστα.

Σίγουρα, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως, ως Έλληνες, έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία χώρα απαράμιλλου φυσικού κάλλους που φιλοξενεί ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές θάλασσες και παραλίες στον κόσμο.

Τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου και οι χρυσαφένιες αμμουδιές απ' άκρη σ'ακρη της χώρας προσφέρουν το ιδανικό τοπίο για ευχάριστες θερινές αποδράσεις, εξού και κάθε καλοκαίρι οι ακτές στα νησιά και τους παραθαλάσσιους χερσαίους προορισμούς κατακλύζονται από κόσμο.

Θα έλεγε κανείς, πως ο παραθερισμός σε λίμνες και ορεινούς προορισμούς δεν είναι τόσο στην ελληνική «κουλτούρα» των καλοκαιρινών διακοπών -υπάρχουν όμως ορισμένες εξαιρέσεις. Το χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα είναι η ειδυλλιακή λίμνη Κουρνά στον νομό Χανίων.

Φωτογραφία: shutterstock

Χάρη στο ιδιαίτερο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, η Λίμνη Κουρνά έχει αναδειχθεί σε αγαπημένος τόπος παραθερισμού για τους Έλληνες φυσιολάτρες. Ωστόσο, εδώ μπορείτε να απολαύσετε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από τα πλήθη, καθώς ο όμορφος προορισμός παραμένει ένα «κρυφό διαμάντι» της περιοχής που δεν έχει ανακαλύψει πολύς κόσμος.

Λίμνη Κουρνά:

Για να βρεθείτε στη Λίμνη Κουρνά θα ξεκινήσετε από τα Χανιά και θα βγείτε στην εθνική οδό, κατευθυνόμενοι ανατολικά με προορισμό το χωριό της Κουρνάς. Περίπου 2,5 χλμ βορειοδυτικά του χωριού θα βρείτε την ειδυλλιακή τοποθεσία στην οποία δεσπόζει η εντυπωσιακή λίμνη.

Φωτογραφία: shutterstock

Παρά την εγγύτητά της προς τη θάλασσα (μόλις 2,5 χλμ από τις ακτές του Λιβυκού Πελάγους) η λίμνη Κουρνά βρίσκεται σε ημιορεινό τοπίο, στους πρόποδες του βουνού Δαφνομαδάρα. Η έκτασή της ανέρχεται σε 579 στρέμματα, το μέγιστο βάθος υπολογίζεται σε 22,5 μέτρα και το σχήμα της χαρακτηρίζεται ως «αχλαδόσχημο».

Φωτογραφία: shutterstock

Χαρακτηριστικό γνώρισμά της ειδυλλιακής λίμνης είναι η λευκή αμμουδιά που καλύπτει τις όχθες της η οποία, σε συνδυασμό με τα δροσερά, πεντακάθαρα νερά της δημιουργεί μία «θαλάσσινη» αίσθηση. Ερχόμενοι εδώ, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ον γύρο της λίμνης περπατώντας, να χρησιμοποιήσουν τα υδάτινα ποδήλατα ή να απολύσουν μεζέδες σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια.

SHARE