Το νέο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου
ΒΙΒΛΙΟ

Ο Στέφανος Δάνδολος επιστρέφει με ένα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα


Ο Στέφανος Δάνδολος επιστρέφει στα βιβλιοπωλεία με το νέο μυθιστόρημα «Η δίκη που άλλαξε τον κόσμο», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Από τη δημοσιογράφία ο Στέφανος Δάνδολος μεταπήδησε στη συγγραφή μυθιστορήματων και κάθε του βιβλίο έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Η πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία έγινε το 1996 και έχει καταφέρει να διακριθεί για το έργο του, καθώς τιμήθηκε το 2009 με το Βραβείο Μπότση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ένα χρόνο νωρίτερα, συγκεκριμένα το 2008 ο Στέφανος Δάνδολος συμπεριλήφθηκε στην Παγκόσμια Ανθολογία Νέων Συγγραφέων, με αφορμή το Young Writers World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα. Από τα βιβλία του μεταξύ άλλων «Η ιστορία χωρίς όνομα» έγινε best seller, ενώ τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού Public 2018 για το Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα, το Ειδικό Βραβείο Ενηλίκων Βιβλιοπωλείων Public 2018 και το Βραβείο Κοινού Athens Voice Choice 2017, ενώ μεταφέρθηκε στο θέατρο με πρωταγωνιστές τον Τάσο Νούσια και τη Μπέτυ Λιβανού.

Δύο σχεδόν χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Φλόγα και Άνεμος» έρχεται ξανά με ένα νέο ιστορικό μυθιστόρημα που θα καθηλώσει το φανατικό κοινό του.

Το δέκατο τρίτο βιβλίο της συλλογής του Στέφανου Δάνδαλου είναι «Η δίκη που άλλαξε τον κόσμο» και κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ο συγγραφέας αντλεί έμπνευση από ένα καταγεγραμμένο γεγονός των τελευταίων ωρών του Χριστού, το οποίο ουδέποτε αναδείχτηκε, και, συνυφαίνοντας πραγματικότητα και μυθοπλασία, χτίζει ένα βαθιά υποβλητικό μυθιστόρημα για την ελπίδα, τον έρωτα και τα θαύματα της ανθρώπινης ψυχής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Άραγε ξέρουμε τα πάντα για τις τελευταίες ώρες του Χριστού; Μήπως συνέβη κάτι λίγο πριν από τη Σταύρωση, για το οποίο κανείς δεν έχει μιλήσει εδώ και αιώνες;

Και όμως, εκείνη την ημέρα στο Πραιτώριο της Ιερουσαλήμ, μια γυναίκα όρθωσε το ανάστημά της και προσπάθησε να σώσει τον Ναζωραίο, κάνοντας ό,τι δεν τόλμησαν δεκάδες άντρες γύρω της. Το όνομά της Κλαυδία Πρόκλα. Η σύζυγος του ίδιου του Πόντιου Πιλάτου, του ανθρώπου που δίκασε τον Ιησού. Μια Ρωμαία της άρχουσας τάξης, που, σε καιρούς αντίξοους για κάθε γυναίκα, επέλεξε το δικό της πεπρωμένο, ακολουθώντας τη φωνή της καρδιάς. Ποια ήταν πραγματικά; Και πώς έφτασε να ανακηρυχτεί Αγία της Χριστιανικής Εκκλησίας μετά τον θάνατό της;

Από τις ανεμοδαρμένες ερήμους της Ιουδαίας μέχρι τα ομιχλώδη μονοπάτια της αστραφτερής Ρώμης, αυτή εδώ είναι η συγκλονιστική ιστορία ανθρώπων που πάλεψαν με τα σκοτάδια τους για να βγουν στο φως. Είναι το πορτρέτο μιας θαρραλέας ύπαρξης που αντιτάχθηκε στη βία των ημερών της. Η ανατομία ενός γάμου που χτυπήθηκε ανελέητα από τη μοίρα. Το δραματικό χρονικό μιας δίκης που σημάδεψε την ανθρωπότητα και εκείνου του τραγικού δικαστή που ένιψε τας χείρας του, του άντρα που είχε ξεκινήσει την καριέρα του με όνειρα και έσβησε στην αφάνεια. Και, τέλος, η οδύσσεια ενός παλιού Ρωμαίου στρατηγού, που σαράντα χρόνια μετά τη Σταύρωση έφερε στο φως τα κρυμμένα μυστικά οδεύοντας προς τη δική του λύτρωση.

SHARE