Η Βικτωρία Ταγκούλη ως Πεντάμορφη
Η Βικτωρία Ταγκούλη ως Πεντάμορφη
20|12|2023 11:33
SHARE
ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μια διαφορετική παράσταση για τους μικρούς μας φίλους -«Η Πεντάμορφη και το Τέρας...αλλιώς» στο θέατρο Μικρό Παλλάς


Μια θεατρική παράσταση από την ομάδα Μικρή Άρκτος για παιδιά από 4-12 ετών που σε αυτή την ιστορία όλα είναι..αλλιώς.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία, που επέζησε μέσα στους αιώνες, αγαπήθηκε, διασκευάστηκε πολλές φορές, διατηρώντας ωστόσο τη διαχρονική της γοητεία, μεταφέρεται στη σκηνή από τον Παρασκευά Καρασούλο και μια ομάδα σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών...ΑΛΛΙΩΣ!!

Στην «Πεντάμορφη και το Τέρας... αλλιώς», λοιπόν, τα στερεότυπα της αρχικής ιστορίας έχουν προσαρμοστεί στην αλήθεια και στις ανάγκες των καιρών μας.

Η Πεντάμορφη...αλλιώς

Συγκεκριμένα, η Πεντάμορφη δεν είναι μόνο η προσωποποίηση της καλοσύνης αλλά έχει και τις κακές και ανάποδες στιγμές της, ενώ το Τέρας μπορεί να είναι τερατωδώς άσχημο, αλλά αν ψάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα του, μπορεί και να κρύβει μια καρδιά...χρυσή, που αποζητά μόνο την αποδοχή και την αγάπη.

Μπορεί. Παραμένει βέβαια αναλλοίωτη η ίδια βασική προαιώνια και διαχρονική αρχή: η αγάπη που παραμένει ένας μηχανισμός υπέρβασης των πάντων στην ανθρώπινη ζωή, μπορεί να τακτοποιήσει συμπληρωματικά τις διαφορές και τις διαφορετικότητες, αν υπάρχει λόγος. Και στην ιστορία της Πεντάμορφης και του Τέρατος υπάρχουν πολλοί. Και πάνω από όλους, ο βασικός λόγος είναι, πως κανείς άνθρωπος δεν είναι ούτε παραμένει μόνο καλός ή μόνο κακός σε όλη του τη ζωή χωρίς λόγο ή πάλι, κανείς δεν είναι μόνο άσχημος ή μόνο όμορφος για όλα τα μάτια που τον κοιτούν.

Η διαφορετικότητα, η συνύπαρξη, το καλόκακο που λέμε, είναι μια σπουδαία κατάκτηση της εποχής μας, για να μπορέσει ο άνθρωπος να καταλάβει και τον εαυτό του και το μέλλον του.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά 4-12 τών

Βλέποντας έτσι την ιστορία, με πολύ τρυφερότητα, χιούμορ αλλά κυρίως με πολλή μουσική, τραγούδι και φαντασία, η παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας... αλλιώς», γίνεται ένα παραμύθι ανατροπών, ικανό να μιλήσει και να
μαγέψει, τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο-Στίχοι τραγουδιών: Παρασκευάς Καρασούλος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας

Διανομή: Δώρος Δημοσθένους (Τέρας), Βικτωρία Ταγκούλη (Πεντάμορφη),
Διονύσης Κλάδης (Ξωτικό-Αφηγητής), Μαριάννα Γκούτζιου (Τσαγιέρα), Δημοσθένης Ελευθεριάδης (Ρολόι), Σταύρος Ράγιας (κηροπήγιο)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι

SHARE