5 οφέλη του αμυγδαλέλαιο  που θα σε πείσουν αν το εντάξεις στην beauty ρουτίνα σου

5 οφέλη του αμυγδαλέλαιου που θα σε πείσουν να το εντάξεις στην beauty ρουτίνα σου

Τα αμύγδαλα είναι ένα από τους πολυτιμότερους καρπούς και εκτός από την διατροφική τους αξία υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εντάξει κανείς το λάδι τους και στην beauty ρουτίνα του.

Τα θρεπτικά συστατικά των καρπών είναι πολλά και ολοένα και περισσότεροι προσθέτουν τα έλαιά τους στη ρουτίνα ομορφιάς, και όχι άδικα.

Τα οφέλη που μπορεί να δώσει το έλαιο των καρπών, και δη του αμυγδαλέλαιου, στο δέρμα και στα μαλλιά είναι πολλά και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 5 λόγους που το αμυγδαλέλαιο είναι το νέο must used «ελιξήριο νεότητας».

5 οφέλη του αμυγδαλέλαιου που θα σε πείσουν να το εντάξεις στην beauty ρουτίνα σου

Μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους
Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχειαντιφλεγμονώδεις ιδιότητες καθιστώντας το ιδανική θεραπεία για τη μείωση του πρηξίματος και των κύκλων κάτω από τα μάτια. Κάνοντας απαλό μασάζ με το λάδι γύρω από τα μάτια σας, μπορείτε να βοηθήσετε στην ανακούφιση τυχόν σημείων πρηξίματος που μπορεί να δείτε καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας σας.

Φωτίζει το πρόσωπο
Από τη βλάβη από τον ήλιο(πανάδες) έως τις ουλές ακμής και τις ραγάδες, η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος και άλλα συστατικά του αμυγδαλέλαιου μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση ουλών και να αντιστρέψουν τυχόν άλλα σημάδια βλάβης του δέρματος.

Δυναμώνει και μαλακώνει τα μαλλιά
Το αμυγδαλέλαιο όχι μόνο ενυδατώνει το δέρμα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στα μαλλιά. Το λάδι περιέχει βιταμίνη Β7 ή βιοτίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ παράλληλα ρυθμίζει τους θύλακες των τριχών.

Αντιμετωπίζει πιτυρίδα και φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής
Καθώς κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με αμυγδαλέλαιο, οι θρεπτικές ιδιότητες του ελαίου βοηθούν στην απομάκρυνση τυχόν νεκρών κυττάρων του δέρματος. Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες μπορούν επίσης να αποτρέψουν το σχηματισμό πιτυρίδας.

Βελτιώνει τη συνολική επιδερμίδα
Ενσωματώνοντας το αμυγδαλέλαιο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, το έλαιο μπορεί σταδιακά να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός σας, να ηρεμήσει τη φλεγμονή (τυχόν κοκκινίλες) και να ενυδατώσει το δέρμα. Μετά τη συστηματική χρήση το δέρμα σας θα φαίνεται φρέσκο και αναζωογονημένο.